Gadījās tā, ka pēc putekļu tīrīšanas no PC keisa, atkratījās HDD kūlera vads, no kā izriet, ka mans cietnis nedaudz uzvārījās. Kompis bieži uzkārās, Winda bļāva, ka daži faili ir bojāti, cietnis brakšķēja, utt., līdz Windows palika nestartējams. Tad sāku skatīties, kas par sviestu sanācis, un pārbaudīju, kas darās iekšās. Konstatēju problēmu un novērsu to. Mēģināju vēlreiz iestartēt Windowsu, kas man neizdevās. Tad paņēmu un no windas instalācijas diska palaidu CHKDSK tūli un salaboju windu… Bet iestartējot kompi nopratu, ka GRUB loaderis ir pazudis. Nekas, paņēmu Super Grub Disk un dabūju grub’u atpakaļ. Viss saraksts tagad izskatās, kā sākumā, bet Ubuntu nevaru iestartēt. Dabūju kļūdas ziņojumu, ka uz norādītās partīcijas nekāda Ubuntu nemaz nav…
Tātad, izskatās, ka ir vajadzīgs rīks, ar ko izlabot bojātos sektorus uz Ubuntu partīcijas, kas bija formatēta, kā Ext3, cik atceros. (Defaultais variants, ja nu kas, jo var gadīties, ka meloju…)
Ja nu tas nav vajadzīgs, tad ko varat ieteikt? Ubuntu vēlreiz instalēt arī nav ļoti lielas vēlēšanās, jo tu es ieguldīju diezgan daudz laika, lai visu nokonfigurētu, sastellētu un tā…
Ak jā, Ubuntu partīciju var pārskatīt no Live CD, ja tas ko dod…