Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Problēmas ar dinauzardatoriem – hardware noplīsis
Man tāda problēma – vecajam, mīļajam un aizvēsturiskajam Athlon 64bit nesen bija 5tā dzimmene.
Kompītim ir šāda problēma: slēdzot iekšā nepalaižas nekāds boots, bioss it kā nebūtu, nenotiek pierastais “pīkšķis”, ārējās ierīces, klaviatūra utt. nereaģē – it kā dators izslēgts. Cietais (pēc skaņas) it kā aiziet, disku iekārta neaiziet. Cietajam it kā viss ok, rams, vidoe karte arī uz cita kompja iet.
Atliek tikai domāt – mātene vai baroklis ir “nolicis mikroshēmu”?
Ja tie ir OK – tātad māte.
BIOSā var ieiet?
bioss it kā nebūtu
2) biosa baterija
3) barošanas bloks
Biosā ieiet nevaru. Nenotiek nekāds izvads uz ekrāna. Monitors reaģē tā, itkā būtu iesprausts izslēgtā datorā.
Biosa baterija – man ar ienāca prātā, bet ne tas – jau nomainīju (tas būtu tas patīkami lētākais), bez tam – vai tad nevar ieslēgt datoru arī bez baterijas?
mazais_zilonis, Datoru startējot ir kādi pīkstieni?
p.s. WerNeo, Apsveicu ar jauno statusu!
Vēl var pamēģināt izņemt RÄ€Mi un paklausīties vai pīkst. Protams, ramu jāizņem, kad dators izslēgts. 🙂
Laba doma.
Datoram jābūt ne tikai izslēgtam, bet arī ar atvienotu barošanas vadu.
P.S. Par RAMa izņemšanas mēģinājumu es noptietni.
Spaidot iekšā/ārā pa 20 un vairāk reizēm – iepriekš (pirms divām dienām un senāk) varēja pielaist, bet tagad arī šāda metode vairs nestrādā.
Baidos, ka BIOS te nebūs vis… Tad jau slikts (apdedzis) barošanas kontakts drīzāk.
Visticamāk, ka mātene.
Kādam nav ideja, kur lai dabū veco Soket 754 māteni Latvijā (vēlams jaunu)?
Preses relīzes