Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Prognoze: decembrī Chrome apsteigs Firefox
Ja mēs domās paturpinām attēlā redzamo līkni, un nekas nemainīsies, var pat cerēt, ka 2012. gada otrajā pusē Chrome apsteigs arī Internet Explorer un kļūs par pasaules līderi. Pēdējam gan personiski es neticu, jo šo procesu bremzē daudzskaitlīgo korporatīvo datorsistēmu sisadmini, kuri ir par slinku, lai darba datoriem bez noklusētā IE instalētu vēl papildus pārlūkprogrammas.

Kas attiecas uz Latviju, šeit nekādas pārmaiņas nav gaidāmas. Visvairāk lieto Firefox (42%), tad nāk Chrome (27%) un IE (22%). Pēdējos 3 mēnešos līknes pārvērtušās paralēlās taisnēs, kas liecina, ka katrs atradis sev optimālo pārlūku.
Notepad lasītāju auditorijai septembrī raksturīgs tāds pat vietu sadalījums, tikai augstāka ir Chrome popularitāte (36%) salīdzinājumā ar FF (40%). IE lieto vairs tikai 10% lasītāju, bet Operu iecienījuši 8,5%.
Tā vietā, lai es sāktu visu instalāciju no nulles un atkal ar syncu ņemtos, izdomāju vienkārši dot vēl vienu iespēju Chromam. Pagaidām esmu apmierināts.
Iepriekš arī biju lietojis Chromu, bet kaut kas mani aizvilka atpakaļ uz FF, tagad vairs nezinu neko par tuvāko nākotni.
Bet uz veciem PC iesaku pamēģināt šo:
Kā alternatīvo pārlūku lietoju PaleMoon 3.6.24 (tas pats FF vien ir, tikai nedaudz ņiprāks).