Prognoze: decembrī Chrome apsteigs Firefox

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Prognoze: decembrī Chrome apsteigs Firefox

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pēc populārā statistikas portāla StatCounter prognozes, jau šogad interneta pārlūku konkurencē Google Chrome pasaulē apsteigs Firefox un kļūs par otro lietotāko pārlūku.

Ja mēs domās paturpinām attēlā redzamo līkni, un nekas nemainīsies, var pat cerēt, ka 2012. gada otrajā pusē Chrome apsteigs arī Internet Explorer un kļūs par pasaules līderi. Pēdējam gan personiski es neticu, jo šo procesu bremzē daudzskaitlīgo korporatīvo datorsistēmu sisadmini, kuri ir par slinku, lai darba datoriem bez noklusētā IE instalētu vēl papildus pārlūkprogrammas.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_statcounter_browser_data_1.jpg[/img]

Kas attiecas uz Latviju, šeit nekādas pārmaiņas nav gaidāmas. Visvairāk lieto Firefox (42%), tad nāk Chrome (27%) un IE (22%). Pēdējos 3 mēnešos līknes pārvērtušās paralēlās taisnēs, kas liecina, ka katrs atradis sev optimālo pārlūku.

Notepad lasītāju auditorijai septembrī raksturīgs tāds pat vietu sadalījums, tikai augstāka ir Chrome popularitāte (36%) salīdzinājumā ar FF (40%). IE lieto vairs tikai 10% lasītāju, bet Operu iecienījuši 8,5%.

StatCounter

jonjs
    Participant

Izskatās, ka mani pagaidām no FireFox projām neaizmānīs 🙂 Patīk un viss, kādēļ grūti pateikt, par IE es labāk vispār neteikšu neko, Chrome (nav ne vainas pārlūkam) tomēr, kas tajā ir tāds izcils, izņemot izdaudzināto un pārreklamēto ātrumu, kuru es nez kādēļ tā īpaši nejūtu (laikam slikta laika izjūta), OPERA nu arī labs pārlūks, bet nu bet.

vrt56
    Participant

Mani no Opera’s mājās un Firefox’a darba datora neaizmānīt nu ne par ko! Arī īsti nesaskatu, kas tajā Chrome ir tik izcils. Tikko pasmējos pats par sevi – vārdu Chrome tik pareizi ar 3. reizi uzrakstīju 😀

Evers
    Participant

Lietoju un patīk Chrome, taču viena lieta gan kaitina, kura vēl aizvien nav izlabota un kura nav sastopama ne Operā, ne Firefoxā – tad, kad saklikšķina lādēties vairākus tabus, aktīvais tabs sāk nenormāli bremzēties, parullēt pat nevar normāli. Domāju, ka problēma ir tikai man, bet pagūglējot izrādījās, ka tā aptver daudzus lietotājus, ja ne visus.

Wuu
    Participant

Ar tādu reklāmas budžetu kā Googlei, jebkurš sūds kļūs populārs.

Tmkks
    Participant

Laimīgi lietoju FF 6, kas strādāja ļoti forši, žiperīgi un viss bija sakārtots kā nākas. Atnāca FF7 updeits un visu nočakarēja. Sāka lagot, saplēsa youtūbi un sāka crashot.

Tā vietā, lai es sāktu visu instalāciju no nulles un atkal ar syncu ņemtos, izdomāju vienkārši dot vēl vienu iespēju Chromam. Pagaidām esmu apmierināts.

Iepriekš arī biju lietojis Chromu, bet kaut kas mani aizvilka atpakaļ uz FF, tagad vairs nezinu neko par tuvāko nākotni.

shady
    Participant

Pats lietoju Chrome + FF.

Bet uz veciem PC iesaku pamēģināt šo: https://midori.en.softonic.com/

Black
    Participant

Lietoju FireFox 3.6.23

Kā alternatīvo pārlūku lietoju PaleMoon 3.6.24 (tas pats FF vien ir, tikai nedaudz ņiprāks).

Kon
    Participant

Hmm, jāievērtē tas Midori

Obsid’
    Participant

Tiešām novēlu hromam apdzīt lapsu. Cerība, ka 2. vietas zaudējums liks Mozillai atjēgties un beigt darīt to, kas notiek šobrīd. Līdz ar v4 iziešanu viss bija štokos, bet uzreiz nākamie lēmumi un neizdarītie darbi lika visam grimt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?