Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Programmas bez atļaujas rīkojas ar lietotāju datiem
Izrādījās, ka 56 no tām bez atļaujas sūta tālruņa unikālo IMEI kodu. 47 ziņo saimniekam
Pētījums pierādīja, ka savāktā informācija nonāk dažādu reklāmas kompāniju rokās, un to izmanto, lai vāktu dosjē par cilvēkiem ar nodomu vēlāk izsūtīt “mērķtiecīgu reklāmu”.
Piemēram, programma TextPlus 4 (iPhone) sūtīja 8 reklāmas kompānijām IMEI, bet divām – arī vēl zip-code, lietotāja vecumu un dzimumu. Mūzikas programma Pandora (iPhone un Android, attēlā) sūtīja dažādām adresēm tālruņa atrašanās vietu un ID, lietotāja vecumu un dzimumu.
Vairāk saspiegoto datu kopumā sūtīja iPhone programmas, Androidam datu straume bija vājāka. Pilns pārskats par 101 programmas sūtītajiem datiem – oriģinālavotā

Paranojai nav pamata! Man taču nav, ko slēpt! Lai jau viņiem tiek! Utt. 😀
Ja tev nav ko slēpt, tad padalies ar mani info, man vajag tikai tavu vārdu un uzvārdu, personas kodu, un arī līdzu bankas kartes numuru un ja nav slinkums, tad arī i-bankas paroli
Labojums:
get a sense of humor, garaisezi!
es , Jau neko, man tikai vajag jaunu laptopu, velams apple mac pro , nu to tur ar 27 collu ekranu all in one
Paranojai nav pamata! Man taču nav, ko slēpt! Lai jau viņiem tiek! Utt. 😀
Jā, bet vienmēr būs cilvēki, kurus kaitinās pats fakts, apziņa, ka kaut kas notiek ar man piederošu ierīci bez manas ziņas.
A par jabblofonu kā lielāko portatīvo stukaču sen zināms. Anālās verdzības fetišs.
ПÐССИВÐЫМ
Tad re kas manu mobīla interneta rēķinu audzē
Arī mani savā laikā apmeklēja apgaismība, ka vismaz telefonā ir jāatsakās no interneta.
Cik tur bija to interneta atkarīgo skaits pasaulē pec pēdējiem statistikas datiem ?
Jāsaka narko … oj tas ir internetam nē vismaz telefonā un ar labi padarīta darba apziņu sēsties pie desktopiem (vienu jau var) 😀
Nu, šeit ir akmens āboltrubas lauciņā. Piemēram, cik man zināms, Symbian nevienai programmai bez lietotaja atļaujas nedod piekļuvi internetam…
Ja vien setingos kautkas nav saspaidīts, ka lieto noteiktu pieķluves punktu (Simbām 9.3 FP2 – Mērķi) kā arī ja programma nav parakstīta ar 18 caps sertifikātu.
Savai Simbai vienmēr lieku, lai man prasa, kuru mērķi lietot
Ðнальным рабÑтвом [..] ÑчитаетÑÑ Ð¿Ñ€Ð¸Ð¾Ð±Ñ€ÐµÑ‚ÐµÐ½Ð¸Ðµ лицензионной копии “Макинтош” или Ð¸Ð·Ð´ÐµÐ»Ð¸Ñ Ñ„Ð¸Ñ€Ð¼Ñ‹ “Ðппл” [..] призывающее Ð¿Ð¾Ð»ÑŒÐ·Ð¾Ð²Ð°Ñ‚ÐµÐ»Ñ Ð±Ñ‹Ñ‚ÑŒ ни кем иным, как ПÐССИВÐЫМпотребителем
потребителем. patērētājs.
kur tur kāds sakars? nerealizētās fantāzijas? 🙂
intereses pēc pasērčoju iPhone 4 un “mac os x” licences, vai tiešām tur ir minētas kādas šausmas.
iekš iPhone licences ir
You agree that: (i) the YouTube Website shall be deemed solely based in California; and (ii) the YouTube Website shall be deemed a passive
jurisdiction over YouTube, either specific or general, in jurisdictions other than California.
nekā nepiedienīga. pat vārda ‘slave’ tur nav.
par vārdu spēlēm:
прихожу на концерт – так много баÑÑивных гитараÑтов!

Preses relīzes