Vispār es vēljoprojām uzskatu, ka tavu sievu ar varētu pa dienu vālēt kāds cits, kamēr tevis nav mājā – a ko nozagt jau netaisās, atstās tādā stāvoklī kā atrada… Arī ar savu algu tu varētu dalīties ar kādu, kurš prot nokopēt tavu parakstu, kāpēc gan ne, tu taču tā dari un uzskati to par normu.
Uz manīm attiecas tikai saprātīgi likumi kā nenogalināt bez iemesla, nezagt, nelaupīt utt. Un ja nemaldos tad savulaik pat Ropbespjērs bija teicis ka stulbi likumi nav jāpilda.
Es gan varētu piekrist dexterim – būtu forši, ja mājas lietotājam softs būtu bez maksas. Bet uzņēmumiem… ja es būtu softu izstrādātājs, es būtu ļoti aizvainots – tu pelni naudu ar MANU softu un vēl nekaunies par to man nesamaksāt – tu parazitē uz manām idejām.
Tu apjēdz to ka nokopējot no neta softu vai jebko citu neviens bits neizmainās oriģinālam!? Toties palietojot svešu mašīnu viņai gan izmainās stāvoklis, nodilums, atomi dzinējā maina savas pozīcijas, salonā parādās asiņaini preziki utt.
Reālā pasaule balstās uz atomiem un termodinamikas likumiem. Kiberbasaule balstās uz bitiem. Kiberpasaule darbojas pēc pavisam citiem likumiem nekā gaļas pasaule. Nav labi pūlēties gaļas pasaules likumus ieviest kiberpasaulē. Un otrādi.
Preses relīzes