PSU jauda

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Willis
    Participant

Cik W jaudīgs PSU pietiek šādam datoram ?

CPU – AMD Phenom II X4

MB – ASUS M4A87TD EVO

RAM – Corsiar XMS3, 8GB, DDR3, 1333MHz, CL9, Kit of 2

HDD – WD 500GB, 7200rpm, 32MB, Sata III, Caviar Black

VGA – Giga Byte Radeon HD7850, 2GB, GDDR5, OC

Vēlams ar vismaz 50W rezervi .

Jaunzems
    Participant

600W būs pietiekami.

Man ar Ivy Bridge i5 un to pašu HD7850 550w ir diezgan pietiekami.

Willis
    Participant

OK, man tikai padomā vēl ir iespraust ASUS Xonar DX, varbūt ar laiku vēl ko likšu, tāpēc drošības pēc likšu 650W, kuru labāk likt, Chieftec 650W PFC Cable Management vai Chieftec 650W PFC 14CM 80+ EPS Cable Management ?

[ Chieftec 650W PFC Cable Management vai Chieftec 650W PFC 14CM 80+ EPS Cable Management ]

Protams labāk liktu kādu no Corsiar, taču ”пусто” …

Piskadrons
    Participant

Neatskrūvējot un elektroniķim neatrādot nevar pateikt kas labāks. Cena jau 10 gadus nenosaka kvalitāti.

Crow
    Participant

Arī Corsair lētais gals nemaz nav jēdzīgs. CX (ne v2), par piemēru, ir konkrēti tizls. GS600 ir augsts ripple pie slodzes un lēti kondieri. A Cooler Master viss sortiments smird, lai gan korpusus sakarīgus taisa.

Abet SeaSonic “Bulk” 600-nieks turpat blakus, aizdomīgi lēts priekš SeaSonic kā tāda, pēc maza search izrādās ir apzāģēts variants lētā gala modelim S12II Bronze.

Pēc mazas neta aršanas no ģaķeksa izvēles es laikam liktu uz FSP Aurum 600W, gan pa pusei balstoties uz domu, ka lai izdabūtu 90+ efektivitāti, sūdi iekšā nemaz īsti nevar būt (lai gan 700W modelis ir rakstīts, ka mēdz kļūt visai silts).

Kas attiecas uz mucā dzīvojošā lielā betonelektroniķa pļurkstēšanu, edz, pietiekami daudz apskatnieku portālu, sākot ar Jonnyguru, turpinot ar HardwareSecrets, tieši to arī dara.

Willis
    Participant

Par cik gribu mazliet jaudīgāku par 600W, pasūtīju Chieftec 650W PFC 14CM 80+ EPS Cable Management , domāju tas būs normāls variants- modulārie kabeļi, 14.cm ventilators, efektivitāte +80, varbūt varēju arī nesteigties un ņemt kādu citu (?) .

Nezinu kā pēdējos gados, taču agrāk Chieftec bija stabils barokļu ražotājs un brāķis (uz M79) tika nests ļoti, ļoti maz .

[img]https://fabacom.nl/img/p/64-253-thickbox.jpg[/img]

aoma
    Participant

Kur jūs liekat tos watus? Pagultē? Jeb nevarat mierīgi gulēt, ja transformatora lietotāja galā ir kaut viena ierīce, kas nenoslogo līniju vismaz uz 100%?

Tas ir kārtējais mārketinga triks. Lietotājam ik pāris mēnešus pie mazāka dzelžu upgreida jāpērk arvien jaudīgāks baroklis.

Personīgi es, kad nomainīju pamatdzelžus uz stipri jaunākiem, atstāju veco keisu, ne pārāk jaudīgo, tomēr vismaz zināmas firmas (NEC? jāmeklē tad kaste) 400W barokli, un, protams, izņemot sistēmas disku, atstāju arī visus vecos. Power supply calculator rāda, ka gandrīz par īsu, tomēr kalpo jau pusotru gadu, neskaitot 5 iepriekšejos ar veco sistēmu, ne reizi nav nogruvis dēļ amperāžas vai watu nepietiekamības.

Starp citu, aparatūra nav ne par kapeiku sūdīgāka, varbūt pat jaudīgāka, nekā autors te būvē, piedevām vēl dažādas “liekās” ierīces, ko tāpat šamējs nobaro bez problēmām.

Crow
    Participant

Zināma taisnība tur ir, bet niknākiem-kā-vajag barokļiem it kā pastāv divas īpatnības:

* max. jaudai atbilstoša dzesēšanas konstrukcija – klusi darbojas, jo max. nekad nesasniedz

* augstāka atdeve pie vidējas slodzes – līdz 5% no sienas šur vai tur ķertam geimerim divu gadu laikā nemanāmi, bet izlīdzināsies (!= atmaksāsies)

+ ja nopietni bakstās ar OC-ingu, voltāžas stabilitāte (vai tās neesamība – ripple; esot tuvu pie griestiem palielinās), kļūst ļoti svarīga

aoma
    Participant

Tēma diskutējama 🙂

Lai gan, cik ir lietotāju, kas privāti mājās taisa OC? Es savu i-7 esmu joka pēc pacēlis no 3 uz 3.2, nekādu trūkumu nejutu, vien temperatūra pacēlās par pāris grādiem, nopietniākiem večiem varbūt tas ir svarīgi.

Arī monitors jau kādu laiku tiek barots no tā paša vienīgā strāvas avota. Pēc manām domām, 500W nopietnas firmas barošanas bloks ir maximums, kas vajag standarta jūzerim pat pie ūber dzelžu esamības.

Jaunzems
    Participant

3->3.2 jau nav overklokings, tā tada sīka ieregulēšana vien ir.

aoma
    Participant

Tāpēc jau pieminēju, ka nopietni barokļi vajag nopietniem vīriem, mājās neviens gludekli pie kompja neslēgs.

Willis
    Participant

Arī bez oklokošanas mans OCZ 550W FATAL1TY SERIES POWER SUPPLY kompim ar jaunajiem dzelžiem jebkurā gadījumā būs līdz ar nagiem, labāk lai ir jaudīgāks PSU, nekā visu laiku domāt, ka tik kas nenosvilst !…

Plus vēl sākumā pie dzelžu apraksta ir viena kļūda, man ir divi 500GB HDD .

tastins
    Participant

Pieliec savu otru HDD un paskaties vai kkas mainījās! +/- te var aprēķināt: https://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā