Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Publicēts kārtējais interneta pārlūku salīdzinājums
Pētījuma autori neslēpj, ka testu mērķis bija pārbaudīt pārlūku veiktspējas „tīro†ātrdarbību un tikai. Š oreiz netika padziļināti pētīti pārlūku drošības pakāpe un to lietošanas ērtums. Autori pamatoti norāda, ka konkrēta pārlūka ergonomiskums ir visai subjektīvs kritērijs un tāpēc atstājams pašu lietotāju izvērtējumam.
Pārlūki tika pētīti gan „sintētiskajos†testos (Acid3, Java), gan arī virknē praktisko uzdevumu (vairāku cilņu ielādes ātrums u.c.), par pamatkritēriju izmantojot laiku, kas nepieciešams uzdevuma paveikšanai.
Kā jau varēja prognozēt, uzvaras laurus dalīja Google ražotajs Chrome un norvēģu Opera. Tiesa, dažos testos konkurējoši pārlūki, arī peltais Internet Explorer, spējuši uzrādīt vērā ņemamu sniegumu, dažos „mērījumos†pat pārspējot līderus. Interesanti, ka virknē pārbaužu negaidīti vāju sniegumu demonstrējis par pasaules ātrāko pārlūku bieži proklamētais un Apple izstrādātais Safari. Iespējams, pie vainas ir ieilgusī versijas atjauninājuma neesamība.
Lai gan laika kontrolei tika izmantots hronometrs un paši pētījuma autori nenoliedz „cilvēciskā faktora†klātbūtni, pētījums ir gana ilustratīvs un ļauj ielūkoties šā brīža spēku sadalē pārlūku cīņas laukā.
Raksts var likties interesants krievu valodā lasošajiem un ir atrodams pēc šādas adreses:
Turklāt pieradumam liels spēks. Visas tās grāmatzīmes u.t.t., pierasts interfeiss.
Esmu uz sava Ubuntu gan Operu mēģinājis, gan Chromi un vēl šādus tādus pārlūkus, ko Ubuntu Software Centrā var novērot.
Patīk tas FF vai arī SwiftFox un viss 🙂
ff – ērtums + fīčas
p.s. par cik testu taisījuši krievi, tad es būtu visai izbrīnīts, ja topa pirmās vietas ņemtu kāds cits pārlūks ne Opera 😀
ja taa, foksisti, marsj buudaa!11!!!!!
Š itas owno pa pilnu programmu.
chrome – ātrums
…. par cik testu taisījuši krievi, tad es būtu visai izbrīnīts, ja topa pirmās vietas ņemtu kāds cits pārlūks ne Opera 😀
a kas, viņiem opera biagi populāra? pirmo reizi dzirdu 🙂 nu vismaz man šķiet opera krieva mentalitātei nepiestāv 🙂
diezgan ilgi lietoju FF, domaaju paproveet operu bet kaut kā nesanāk atrast kur operai var uzlikt auto complete funkciju.. baigais slinkums visur userneimus un epasatus drukat
1) priekš tam ir wand
2) priekš tam ir iespēja – draugiem.lv un citās vietās ailītei lietotājvārdam ieklikina ar peles labo ausi – edit – insert personal data, saglabājam to ko vajag, nākošā reizē, ieklikinot ar peles labo ausi dabūnam ierakstīto informāciju
ja vēl pietrūkst vietas, turpat izmantojam insert – note
no galvas rakstīju, tāpēc ar precīzi var nebūt
kā jau te teica – autocomplete ir domāts vieglākai lietotāja apčakarēšanai.
vienreiz man jau pietika par to pasmieties – dāmīte aizgājusi uz bibliotēku un saglabājusi savu lietotāju un paroli. varēju izlasīt visus viņas epastus no a līdz z.
Par lietošanas ērtumu runājot, chrome nekādīgi nevar pielīdzināt FFam. Nu nevar.
uz cromes ir pilns ar knifiņiem kas ir nepieņemami ka viņu nav ja visu mūžu tie ir lietoti
lielākais kas mani personīgi kaitina ir cromes nespēja jeb problēma atcerēties pozīciju no kuras lapa ir atstāta
vienmēr atejot soli atpakaļ tevi nomet uz lapas sākuma
un nemaz nerunāsim par lejuplāžu sistēmu
tā ir tik slikta ka lai kaut ko novilktu es labāk atveru ff un arī nevienu papildinājumu nevaru atrast kas to labotu…
bet nu uz portatīvā tomēr visu izsaka vietas izmantošana kas uz mazā monitoriņa ir sāpīgs jautājums…
Nevarētu teikt, ka FF ir lēnāks, jāprot tikai pareizi nokonfigurēt.
Par lietošanas ērtumu runājot, chrome nekādīgi nevar pielīdzināt FFam. Nu nevar.
Nevar pielīdzināt? Nu ja māk nokonfigurēt, tad var pielīdzināt. Turklāt varbūt esi arī padomājis par to, ka arī cilvēku vajadzības var atšķirties. Man (nespriežu ne par vienu citu) Chrome ir ērtāks par FF ar visiem addoniem.
Strīdēties te nav nekādas jēgas. Es lietoju gan Chrome, gan FF, gan IE8 un īpaši par nevienu nesūdzos – ja viens kaut ko pēkšņi never, tad palaižu citu. Operu pēdējā laikā neesmu mēģinājis. Nav tik daudz vaļas, lai eksperimentētu vienlaicīgi ar 4 pārlūkiem.
Preses relīzes