Qualcomm: Apples 64 biti ir tikai mārketinga triks

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Qualcomm: Apples 64 biti ir tikai mārketinga triks

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Apple plaši izreklamētie 64 biti jaunajā iPhone 5S procesorā A7 ir vairāk mārketinga triks, un patērētājs no tā tikpat kā neko neiegūstot – tā mobilo procesoru kompānijas Qualcomm tirdzniecības vadītāja Ananda ÄŒandrasekera (Anand Chandrasekher) viedokli pauž izdevums TechWorld. “Galvenokārt 64-bit vajadzīgs, lai varētu adresēt operatīvo atmiņu, sākot no 4 GB. Tas arī ir viss.” Tomēr iPhone 5S vēl tālu līdz tam, jo ierīce satur 1 GB RAM.

Lietotņu veiktspējas pieauguma arī neesot nekāda, un no 64-bit arhitektūras iegūstot vienīgi lieliem serveru centriem domātā programmatūra – turpina ÄŒandrasekers. Bet viņš apstiprina, ka Qualcomm arī sāks ražot 64-bit mobilos procesorus – tikai tā vienīgā iemesla dēļ, ka klienti tādus pieprasa.

Pēc ekspertu vērtējuma Qualcomm mārketinga šefam daudz kur ir taisnība. No cita skatupunkta vērtējot, viņš pārstāv konkurējošo pusi – Android platformu, kura ir galvenā kompānijas produkcijas noņēmēja. Bez >4 GB RAM adresācijas pie 64-bit platformas plusiem piederot arī vieglāka lielu skaitļu apstrāde, kā arī efektīvāks darbs ar grafiku u.c. mediju failiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_a7_4.jpg[/img]

Avots

ruukjis
    Participant

Jā, jā mister ÄŒandraseker, labi gan, ka četri kodoli iekš Jūsu ražotajime procesoriem, nav mārketinga triks…

Stat1CX
    Participant

Nekas, Apple šo pasniegs kā amazing, revolutionary, bla ,bla, bla un zombiji pirks kā traki 😀

opengraybox
    Participant

JAU pērk, nav jāgāida !

Participant

…jo klienti pieprasa.

Anonīms
    Neaktīvs

Cik ironiski, citēju: “Bez >4 GB RAM adresācijas pie 64-bit platformas plusiem piederot arī vieglāka lielu skaitļu apstrāde, kā arī efektīvāks darbs ar grafiku u.c. mediju failiem. “

Vai tikai, ja atmiņa neviļ, ābols tieši nespieda uz mediju failu atbalstu un grafiski advancētām spēlītēm?

Aldis
    Participant

Tieši tā – vairāk priekš spēlēm, un dažādām multimēdiju iespējām. Tas pats iOS7 palicis smagāks, tomēr vizuāli pievilcīgāks.

Crow
    Participant

Agri vai vēlu tāpat vajadzēs. Labāk ātrāk pāriet, lai softs tiek līdzi. Atgādiniet, pirms cik gadiem x64 parādījās? Bet vēl tagad neesam no 32-bit bagāžas tikuši vaļā. Un Andris – neviens vēl nav papūlējies 64-bit Andri uzcept. Nu ok, tur nav ko daudz cept, kodolu var paņemt gatavu un Dalvik jāpārbrauc, pārējais jau ir nesvarīgs, jo Java. Jā, interesanti, cik daudz 64-bit ieguvumu Java norok?

RicoPico
    Participant

KitKatu Androīds būs 64-bit versijā. Kā arī, jau sākot no nākamā gada, visi upcoming tālruņisi būs aprīkoti ar 64-bit processing unitu. Vienkārši Apple pirmie nokodās no 64 bitu pīrāga.

ruukjis
    Participant

“Vizuāli pievilcīgāks” ir gaumes lieta, manā kantorī iFonisti ir tieši uz pusēm – pusei riebjas, pusei patīk (es esmu pie tiem kam riebjas).

msh
    Participant

Es tev pilnīgi piekrītu par to bagāžu. Es ar 9 gadu nokavēšanos iekāpu 64 bitu vilcienā, tik lai nokonstatētu ka es īpaši neko neesmu palaidis garām 😀 – es daudz nekļūdīšos ja teikšu ka vienīgā 64 bit proga bez paša win uz sistēmas man ir winrar. Protams, tur čaļi jau sen atpakaļ pacentās tāpēc, ka tādai progai labumu varēja dabūt vienkāršāk – starpība ir ļoti jūtama. Gaidu beidzot 64 bit pārlūkus 🙂

aoma
    Participant

Pārlūki bija. Pagaidām laikam var teikt – izbija 😀

Toties ir daži filmatskaņotāji, kas attīstās paralēli abu veidu arhitektūrās: vlc, mpc, kmp (potplayer), pēdējais gan ir “mūžīgās” betas stadijā.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?