Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › ReactOS izstrāde ieguvusi jaunu sparu. Nu jau par samaksu
2015. gadā iznāks laidiens ReactOS 0.4, kurš cik pēc ekrānbildēm var spriest, būs ar modernu lietotāja saskarni. Š ābrīža versijā 0.3.16 panākts, ka var uzinstalēt un lietot tādas komplicētas programmas kā Photoshop vai Office 2007. Izstrādātāji nesen prezentējās 12. Atvērtā koda un Linux dienās Ķīlē un iepazīstināja ar nākotnes plāniem. Katram ir iespēja sekot līdz ReactOS attīstībai, lejuplādējot un testējot nightlyprojekta mājaslapā
Photoshop un Office2007 noteikti nav mēŠ—ķis. Mērķis būtu Hansaworld, Tildes Jumis, 1C, AutoDesk, AutoData, u.t.t.
Viņi ir pazaudējuši jebkādu ticamības momentu ar savu 10 gadu muldēšanu. Ir gandrīz tā ka tieši pēdējos gadus darīts nav nekas, tikai muldēts. Ja būtu sākuši Windows 6.0 laikos sparīgi programmēt, nevis pa vakariem, mājās – uz 6.2 iznākšanu tiešām būtu gatavs produkts. Es tādus varētu pārdot tīri tapēc, lai nepabalstītu appisēju kantori Microsoftu. Lielām firmām bez Volume Licensing (tikko izaugušās) tā tik varētu notirgot, bez nekāda marketinga, pa 1/3 Windows cenas. Un tieši tapēc, ka strādā uz esošajiem vai mazjaudīgiem dzelžiem un atgādina XP! Tieši tāpēc! Tas ir tas ko vajadzēja, lai iekarotu 20% OS tirgus.
A to man tagad ievaigās Autoservisā/cehā velvienu kompi, ar specifisku softu. Softa licenze nav problēma, bet XP legāli vairs nevar lietot zem Win8.x licenzes. Downgrade sniedzās tikai līdz Vista Business. Parēķinot čakari ar legālas XP kastes iegūšanu vai VolumeLicensing pirkšanu – es labāk samaksātu pat pilnu Windows cenu par ReactOS. Bet, protams, tikai ja tas strādā. Pagaidām nestrādā vispār. Zinu jo testēju uz reāliem dzelžiem, nevis kautkādām VM parodijām.
Preses relīzes