Redaktora sleja: Vai Google+ Latvijā reiz gūs atzinību?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Redaktora sleja: Vai Google+ Latvijā reiz gūs atzinību?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Š ī raksta tēma cieši saistīta ar jaunākā un, manuprāt, perspektīvākā sociālā portāla Google+ attīstību. Tā kā tur lielākoties apgrozās ar IT saistīti cilvēki, Google+ atrodas Notepad īpašas uzmanības lokā. Ja var ticēt Polam Allenam, pēdējās 2 dienās G+ lietotāju skaits pieaudzis par 30% un tuvojas 50 miljoniem. 22. septembrī oficiāli reģistrēti 43,4 miljoni profilu. Protams, salīdzinot ar Facebook 750 miljoniem, tas nav daudz. Tomēr ņemsim vērā, ka Google+ lietotāji ir ievērojami izglītotāki, inteliģentāki par vidusmēru. Bez tam darbojas iekšējā “feiskontrole”, kura joprojām atsijā nepilngadīgos. Tātad kvalitāte kompensē kvantitāti. Man kā regulāram portāla lietotājam visuzteicamākais šķiet tas, ka Google+ tikpat kā neatrast rupjības vai savstarpējus apvainojumus. Un tas bez jebkādas moderācijas vai cenzūras.

Nekādu datu par Latviju man nav, bet ir šis tas par Vāciju. Tātad šai attīstītajā ES valstī Google+ lieto 1,5% no interneta lietotāju kopskaita. Salīdzinājumam Facebook lieto 52,2%. Daiļā dzimuma īpatsvars Vācijas G+ lietotāju vidū ir ap 30%, kamēr Latvijā tas nepārsniedz 10%. To nav grūti aptuveni izskaitļot, ja ievadām meklētājā populārākos latviešu sieviešu vārdus. Pēc maniem aprēķiniem, no Latvijas Googlē+ reģistrējušās vien pāris simti dāmu – katrā ziņā zem tūkstoša.

Satraucošākais fakts ir – pie mums nav jūtama lietotāju skaita pieauguma. Tie paši personāži, kas G+ bija ieraugāmi pirms 2 mēnešiem, tur ir arī tagad. Protams, daudz kas atkarīgs no reklāmas (tāda tiekot intensīvi praktizēta ASV un Kanādā), Latvija laikam ir par daudz maza šādam pasākumam…

Zināma lietotāju daļa kā šeit , tā arī Vācijā visai pamatoti vēlas, lai Google+ tā arī paliek elitārs IT speciālistu un inteliģences sociālais portāls. Daļēji es arī tam piekrītu. Bet tikai daļēji. Pastāvīga laika trūkuma apstākļos izkaisīties pa vairākām sociālām vietnēm arī nav prāta darbs. Bez tam, ja nesavāksies Googli apmierinošs lietotāju skaits, G+ nebūs attīstības un tas lēnām atmirs.

Ja kāds vēl nav iestājies Googlē+, tagad to varot izdarīt arī bez ielūguma. Bet ja nu vajag – to vienmēr var saņemt, rakstot man vai shady uz PM.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_g_6.jpg[/img]

Evers
    Participant

Skatos, ka Latvija un vēl dažas valstis tiek apdalītas ar G+ android aplikāciju – “This item cannot be installed in your device’s country.” Loģisku pamatojumu tam nesaskatu… :/

samurajs
    Participant

Laikam nav kam pārtulkot latviski 😛 Bet mums jau tas nav šķērslis 🙂

Rigunito
    Participant

Vai vispār ir vajadzīgs uzturēt aktīvus kontus visus populārākajos sociālajos tīklos? Kaut kā prasa pārāk daudz laika, ja sēž gan draugos, facebookā, skypā, twitterī, g+, one, myspace un citos tīmekļos…

deivs001
    Participant

Tādēļ daudzi, kas grib būt visur aktīvi, izmanto dažādus “rīkus”, kas vienu un to pašu lietu, tekstu samet katrā profilā. Kā arī daudzas programmas palīdz vienā vietā ievākt visus “streamus”.

grisha
    Participant

Tur neesmu un neplaanoju arii buut. Kaa jau kaads iemineejaas, pietiek to portaalu. Neesmu pat atveeris to lapu, jo neredzu iemeslu, kaapeec man tur buutu jaabuut.

Nelabojams
    Participant

+100

es nevarētu pateikt precīzāk.

msh
    Participant

Arī piekrist grisham.

Kas tur satraucošs, ja kārtējais brīnums, kas ieradies pēdējais pasaulē, netiek pārāk cītīgi lietots, jo pietiek jau ar esošajiem?

jurgenz
    Participant

Ja tiek lietoti rīki, kas info iemet visos 5 portālos uzreiz, tad neredzu jēgu, piemēram, personīgi man, sekot notepadam or stmh G+, ja to pašu atradīšu twitterī un/vai facebokā. + pa vidu redzēšu jokus un draugu tweetus/statusu updeitus, kamēr G+ nē.

Kon
    Participant

” Tomēr ņemsim vērā, ka Google+ lietotāji ir ievērojami izglītotāki, inteliģentāki par vidusmēru.”

, tad jau tur latviešiem nav ko darīt 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?