Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › RIAA kārtējais upuris – students
šārēšanu
Pirms tiesas sākuma, tiesnesis vēl paspēja noārdīt pēdējo jaunieša aizsardzības līniju – noraidīja viņa aizstāvības komandu – Harvardas profesoru ÄŒārlzu Nessonu un viņa tiesību/likumu zinātņu studentus.
Š ī ir jau otrā RIAA uzvara divu mēnešu laikā. Jūnijā Džeimijai Tomasai-Rassetai piesprieda 1.92 miljonus ASV dolāru naudas sodu par 24 dziesmu šārēšanu
RIAA paši ir iztērējuši vairāk kā miljons ASV dolāru šai lietai vien. Kādēļ? – Tādēļ lai parādītu piemēru, jeb iebiedētu tos neskaitāmos cilvēkus, kas ar nelegālu dziesmu lejupielādēšanu un dalīšanu nodarbojas katru dienu.
Manuprāt, lai studentam būtu reāli izpildīt sankcijas, viņam ir vai nu vajadzīgs bagāts tēvocis ar lielu mantojumu, vai arī jākļūst par ļoti veiksmīgu uzņēmēju. Š ie abi varianti gan ir ļoti maz ticami. Domāju, ka ne viens vien, pie šādām sankcijām izvēlētos “vieglāko ceļu”.
Patlaban kampaņas pret pirātiem veic Adobe Krievijā programmatūras lauciņā – kompānija saviem spēkiem atklāj pirātismu un nodod milicijai gatavas lietas un pierādījumus. Jau 2 Photoshop CD tirgoņi saņēmuši reālu cietumsodu līdz 2 gadiem. Bet studentus tur saudzē: tos, kuri pieķerti instalējam citiem nelegālas Adobes programmas, nostāda izvēles priekšā – neoficiāli nostrādāt zināmu stundu skaitu labdarībā un lieta tiek izbeigta, vai arī apsūdzēto sols. Protams, ka studenti izvēlas pirmo iespēju. Mājas lietotājus gan tur neaiztiek; ko katrs dara pagultē – neesot kompānijas darīšana.
tas var būt arī abu pušu savstarpēji sarunāts spriedums tautas iebiedēšanai..
paraugprāva
Ja kādu pieķer “nelegāli” izmantojot M$ produktus, dodiet ziņu, piedalīšos tiesā kā eksperts, vajag taču viņus vienreiz “paņemt priekšā”. (pieredze ir – palīdzēju dažiem džekiem izvairīties no rūtotām debesīm. Tikai vajag sakarīgu advokātu)
Esmu viens no tiem retajiem kam viss uz PC ir legaals, muuzika i softi i viss paareejais 🙂 Pats labaakais ka nav par neko shaadu jaauztraucas un viirusus arii nav 🙂
Par linux un tā softiem – visu cieņu! Par mūziku , filmām – apskaužu, ka vari atļauties pirkt 😀
P.S Man ar tas ir radio jau labu laiku, un tieši tas pats kas tev – 977music, superīgs ar vairākiem kanāliem ja viens apnīk 🙂
P.S Esmu alkahola reibuma stāvoklī, un neapzinos, ko runaju 🙂
Paranojiķis…
Ehh, man gan viss nelegāls. Gan windows, gan programmas, gan mūzika, gan filmas, gan spēles, gan viss pārējais. Cerams, ka mani neuzķers.
paņems tavu omi ieliks aiz resteem :> atlikusjaas vecumdienas pavadiis cietuma parkaa uz solinja un par pensiju vispaar lai nedomaa :D:D:D
Preses relīzes