Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Rīt – Microsoft Windows XP 10 gadu jubileja (+aptauja)
Vai jūs domājat, ka Redmonda rīt rīkos grandiozu jubilejas pasākumu XP par godu? Nekā nebija! Kaut kāds pasākums gan ir plānots, bet tanī tauta tiks aģitēta pēc iespējas ātrāk atteikties no “pagātnes paliekas” un migrēt uz Windows 7. Par to nav jābrīnās, jo caurumainā Windows XP lāpīšana līdz pat 2014. gadam prasīs vēl ne mazums pūļu un līdzekļu.
Bet patreizējā statistika nemaz nav iepriecinoša: kaut arī šomēnes Windows 7 lietotāju skaits nedaudz pārsniedzis XP lietotāju skaitu, tie tomēr ir ne mazāk un ne vairāk kā 40%.

Lietoju citu risinājumu, bet ne ar finansēm, ne principu tam nav nekāda sakara.
P.S. – sveiciens Microsoft`am. WinXP Tiešām bija laba un stabila sistēma (jā, es runāju pagātnes formā).
sava laikaoutdated
Paradoksāli, bet Redmonda tik daudz pūļu ielikusi savas operētājsistēmas tālākattīstībā (atcerēsimies kaut vai caurkritušo Vistu), līdz W7 patiešam kļuva par monumentāli stabilu programnodrošinājumu. Tanī pat laikā aizvien tiek saglabāta atpakaļsavietojamība ar 32-bitu aplikācijām. Manuprāt, vai nu pasaule iet tālāk, vai nu jāsamierinās ar vecu piekabju vilkšanos astē – šinī gadījumā, ņemot vērā milzu ofisa datorparku, XP ir un būs “ÑÑ‚Ð°Ñ€Ð°Ñ Ñ‚ÐµÐ»ÐµÐ³Ð°”, kas kā mirusī krava vilksies nopakaļ un neļaus tā kārtīgi iet uz priekšu. Diemžēl, W8 paredzamais 32-bit atbalsts ir solis atpakaļ, manuprāt. Atteikšanās no tā ļautu ietaupīt neskaitāmās cilvēkstundas un piespiestu programnodrošinājuma izstrādātājus beidzot sākt kustināt savas pakaļas, arī datorparks atjaunotos. Š eit manas nedalāmas simpātijas ir Apple pusē, kas izzāģēja nahren visas tās rozettas un citus emulātorus no Lion-a un pasūtīja tālāk aptaukojošos softa rakstītājus. Lai strādā! Un vispār – ES PAR 128-bit!!!
Ir palikusi licencēta Windows Vista Home Premium [Retial], tagad tā ir retums, es pat teiktu
ļoti reta un ekskluzīva OS
Darbā Xp, lapsim Win7/Xp
datoru muzejucenu
Administrācija nevar iemest statistiku, cik daudz kādas OS lietotāju procentuāli un skaitliski apmeklē noutpadu? Savādāk pārliecība ka sivēns ir spīdīgs un joprojām ne līdz galam noslīpēts draņķis lasot topikus “tāda un tāda sivēna sistēmas nestabilitātes problēma” tikai pastiprinās, a varbūt vienkārši te ir 80% sivēna lietotāji, 15% linuxisti un 5% winxp lietotāju… 😀