Rīt – Microsoft Windows XP 10 gadu jubileja (+aptauja)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Rīt – Microsoft Windows XP 10 gadu jubileja (+aptauja)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

2001. gada 25. oktobrī Microsoft “laida tautās” jaunu operētājsistēmu Windows XP, pat neparedzot, ka tā kļūs par populārāko visos laikos un visās zemēs . Vispār jau tai laika periodā jauni Windows distributīvi tika cepti katru gadu: 1998. gadā tapa Windows 98, gadu vēlāk Windows 98 SecondEdition, bet 2000. gadā – veseli divi: februārī Windows 2000, bet septembrī Windows ME.

Vai jūs domājat, ka Redmonda rīt rīkos grandiozu jubilejas pasākumu XP par godu? Nekā nebija! Kaut kāds pasākums gan ir plānots, bet tanī tauta tiks aģitēta pēc iespējas ātrāk atteikties no “pagātnes paliekas” un migrēt uz Windows 7. Par to nav jābrīnās, jo caurumainā Windows XP lāpīšana līdz pat 2014. gadam prasīs vēl ne mazums pūļu un līdzekļu.

Bet patreizējā statistika nemaz nav iepriecinoša: kaut arī šomēnes Windows 7 lietotāju skaits nedaudz pārsniedzis XP lietotāju skaitu, tie tomēr ir ne mazāk un ne vairāk kā 40%.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_statcounteroswwmonthly200910201110_1.jpg[/img]

shady
    Participant

=> * Cits viedoklis

Lietoju citu risinājumu, bet ne ar finansēm, ne principu tam nav nekāda sakara.

P.S. – sveiciens Microsoft`am. WinXP Tiešām bija laba un stabila sistēma (jā, es runāju pagātnes formā).

Stormbird
    Participant

Darbā XP, mājās 7

Imhoteps
    Participant

Katram laikmetam – sava OS. XP, nenoliedzami, bija sava laika OS. Bet laiks nepielūdzami pajiet. Š ābrīža OS ir W7 (Windows platformai). Netbukā aizvien dualbūtoju XP Pro SP3 ar tādu vai citādāku linux – tas gadžets ir par švaku kam citam. Also apgalvot, ka grafiski un drošības ziņā ikspī nav outdated, ja salīdzina ar W7, manuprāt, var tikai īpaši spītigs un cietpaurīgs indivīds.

Paradoksāli, bet Redmonda tik daudz pūļu ielikusi savas operētājsistēmas tālākattīstībā (atcerēsimies kaut vai caurkritušo Vistu), līdz W7 patiešam kļuva par monumentāli stabilu programnodrošinājumu. Tanī pat laikā aizvien tiek saglabāta atpakaļsavietojamība ar 32-bitu aplikācijām. Manuprāt, vai nu pasaule iet tālāk, vai nu jāsamierinās ar vecu piekabju vilkšanos astē – šinī gadījumā, ņemot vērā milzu ofisa datorparku, XP ir un būs “старая телега”, kas kā mirusī krava vilksies nopakaļ un neļaus tā kārtīgi iet uz priekšu. Diemžēl, W8 paredzamais 32-bit atbalsts ir solis atpakaļ, manuprāt. Atteikšanās no tā ļautu ietaupīt neskaitāmās cilvēkstundas un piespiestu programnodrošinājuma izstrādātājus beidzot sākt kustināt savas pakaļas, arī datorparks atjaunotos. Š eit manas nedalāmas simpātijas ir Apple pusē, kas izzāģēja nahren visas tās rozettas un citus emulātorus no Lion-a un pasūtīja tālāk aptaukojošos softa rakstītājus. Lai strādā! Un vispār – ES PAR 128-bit!!!

buldozers
    Participant

Uz portatīvā Windows 7, uz galda datora Windows XP.

Gustins
    Participant

Man ka reiz preteji, desktop – W7, portativais – XP 😉

krisbuk
    Participant

Forever XP!

Chr1s
    Participant

Uz vecā PC zāļotais XP, uz lapša licenzētaiz W7.

jonjs
    Participant

Darbā XP, mājās Linux.

Kon
    Participant

Lai arī patreiz ir W7, nekas tajā nav tāds, lai es, darbojoties iekš XP, izjustu neērtības. Ērtums un izskats patīk ļot,a savādāk nav vajadzība ne pēc vienas no *W7 only* fīčām

Willis
    Participant

Esmu pa burzmu lietojis arī Windows XP, bet savlaicīgi esmu migrējis no Windows Vista uz Windows 7 .

Ir palikusi licencēta Windows Vista Home Premium [Retial], tagad tā ir retums, es pat teiktu

ļoti reta un ekskluzīva OS, neesmu jau asinssūcējs un labam cilvēkam varu pārdot pa sakarīgu cenu.

vrt56
    Participant

Win7 lietoju tikai tāpēc, ka uz portabļa strādā lābāk, t.i., liekas, ka kaut kādā veidā mazāk karst(varbūt es maldos), bet Xp tik tiešām ir simpātisks un labprāt lietotu tikai to, kaut arī zinu, ka dažas, bet laikam jau daudzas funkcijas ir uzlabotākas tajā Win7

Darbā Xp, lapsim Win7/Xp

jurgenz
    Participant

same here

Black
    Participant

XP lietoju joprojām, nevis dzelžu dēļ, bet tikai tādēļ, ka neviens softs neprasa pāriet uz ko augstāku. Un ‘mazmīkstie’ savus KB ielāpus šuj vienādus, atšķiras tikai OS versijas, tā aizlāpot vienus un tos pašus caurumus.

vincister
    Participant

Niknajam kompim ir septītais, otram XP. Jo licences man katram pa vienai un vecajam kompim arī neko vairāk nevajag.

Evers
    Participant

Reta un ekskluzīva, taču tajā pat laikā nederīga un nevienam nevajadzīga.

Willis
    Participant

Tad uzrakstīšu uz [ [email protected] ] datoru muzeju , esmu pārliecināts, viņi man samaksās pareizo cenu !

Guss
    Participant

Uz vecā laptopa licencēta Windows Vista,kas nāca līdzi laptopam.Uz jaunā laptopa licencēta Windows 7,kas arī nāca līdzi laptopam.

msh
    Participant

Jā, tas tiešām nav iepriecinoši ka tik maz winxp lietotāju palicis… 😀

Administrācija nevar iemest statistiku, cik daudz kādas OS lietotāju procentuāli un skaitliski apmeklē noutpadu? Savādāk pārliecība ka sivēns ir spīdīgs un joprojām ne līdz galam noslīpēts draņķis lasot topikus “tāda un tāda sivēna sistēmas nestabilitātes problēma” tikai pastiprinās, a varbūt vienkārši te ir 80% sivēna lietotāji, 15% linuxisti un 5% winxp lietotāju… 😀

shady
    Participant

Par Win sadalījumu gan nepateikšu, bet ap 90% ir windows lietotāju, bet ~ 5% linux.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 30 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?