Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Sāk Skype Translator publisko testēšanu
ap 90% teikumu
Savukārt čata tulkošanai iespēju klāsts ir daudz plašāks. Piedāvā vairāk nekā 40 valodas. Protams, latviešu tur nav, bet brõļu lietuviešu – ir gan. Kurš ir drosmīgs un vēlas patestēt – reģistrējamies šeitdresēja
Nav saprotams, ko valsts amatpersonas iztelojas, kad runā par valsts valodas nozīmīgumu un popularizēšanu, tanī pat laikā lietas labā nedarot neko. Gluži pretēji, tiek apspriests projekts, par latviešu valodas audio tulkojuma aizvākšanu no TV, ārzemju filmām un raidījumiem atstājot tikai subtitrus.
Latviešu valodu vispār šinī projektā neredzu nākotni jo
A. nafig vajag latviski jo ir krieviski
B. mūsu valsts ir pa slinku lai šādā projektā iestaistītu
Tomēr mūsu valstī ir VID ēka, kurā iegrūdīsim miljonus gadā aci nepamirkšķinot, uzturēsim pa vēlvieniem miljoniem bibliotēku… vēl pa pārīti miljoniem kaut kādu expo būdeli celsim, kurā rādīsim savas pastalas un sviupauniekus…
Bet pa tēmu… nebrīnītos ka kāds uzrakstītu projektu, izveidotu darba grupu, un tiešām pievērstos šai svarīģajai lietai, kā Skype tulkotajs – valsts pat ļoti iespējams uzreiz nofinancētu katram no darba grupas jaunu telefonu, mašīnu, algu, māju… un tā.. 😀
Es jau piekrītu ka valsts ir maucība, bet kas tad viņu ievēlēja, ja ne paši tie dauņi un pensionāri!? Es nesmu balsojis par šām zagļu un gnīdu partijām. Kā tad viņas ar šādu pārākumu ievēlējās?
Esmu aģitējis cilvēkus domāt daudz gadus. Bez panākumiem. Š as pats piedalīšos vienā naudas izķērnāšanas projektā. Nu i nahuj man sēdēt bez alus, regulāri samaksāt soda procentus rēķiniem, ja daudz nederīgāki pilsoņi tajā laikā pērk iPhonus katru mēnesi jaunus. Es ar iešu pie siles.
Preses relīzes