Samsung anonsējis WQXGA PenTile displejus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Samsung anonsējis WQXGA PenTile displejus

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kam apnicis skatīt pikseļu struktūru savu interneta ierīču ekrānos, tam noteikti interesēs jaunais Samsung 10,1″ 2560Ñ…1600 izšķirtspējas displejs (WQXGA, PenTile tehnoloģija). Tas nozīmē vismaz 11 punktu uz milimetru!

Samsung apgalvo, ka jaunais displejs patērēs 40% mazāk enerģijas nekā jebkurš līdzšinējais pie spilgtuma 300 cd/m 2. Pateicoties PenTile RGBW tehnoloģijai, jaunumam būs dinamiskais spilgtums 600 cd/m 2 pie 72% nosegtās krāsu gammas.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_rgbvrgbwcirclechart_1.png[/img]

Kas attiecas uz PenTile tehnoloģiju, tā nav jauna, un tikusi lietota jau Google Nexus One, bet tad neizdevās iegūt ne uz to pusi tik augstu pikseļu blīvumu. Klīst minējumi, ka jaunumu pielietos iPad3, kā arī kompānija apgalvo, ka jaunajos Samsung planšetdatoros gada beigās. Oficiālā tehnoloģijas prezentācija gaidāma izstādē SID 2011 nākamnedēļ.

Rodas likumsakarīgs jautājums – vai pie tādas izšķirtspējas GPU nenoēdīs visu to ekonomiju, ko dod WQXGA PenTile displeji?

Skatāmies darbības principu flash animācijā – bīdekli var kustināt:

[flash width=500 height=300]https://www.nouvoyance.com/files/swf/zoomSlider.swf[/flash]

Lasīt vairāk.

Afrohead
    Participant

Varbūt, ka esmu dumjš vai slikti ar redzi, bet, vismaz pēc flash animācijas vadoties, “PenTile” ir daudzkārt dranķīgāks par RGB! 😀

KristoZ
    Participant

Jā, tā “animācija” arī mani nesajūsmināja.

Toties vairāk esmu izbrīnīts par vārda “anonsēt” lietošanu virsrakstā – domāju, ka itin labi derētu, kaut vai jau latviskotais, “prezentēt”.

samurajs
    Participant

“Anonsēt” – paziņot iepriekšējo informāciju, ka drīz gaidāms tas un tas.

“Prezentēt” – izsludināt plašām masām gatavo jauno produktu, kas jau ir nonācis vai tūlīt nonāks tirgū.

Tā es šos vārdus izprotu 🙂

Jaunzems
    Participant

Izziņojis?

Viestartss
    Participant

Pievienojos kritikai par vārdu “anonsēt”.

Pirmkārt, ir samērā daudz alternatīvu, kā izteikt domu, ka ir ir izziņots jauns produkts, ir paziņots par jaunu produktu, sabiedrība ir iepazīstināta ar jaunu produktu utt.

Otrkārt, mana skaidrojošā vārdnīca tādu vārdu nemaz neatrod, tā ka uzskatu – tas vārds ir kusls mēģinājums izklausīties gudrāk, nekā vajadzētu.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?