Samsung izrāda pirmo viedtālruni ar Tizen OS

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Samsung izrāda pirmo viedtālruni ar Tizen OS

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pasākumā MWC 2013 Samsung preses pārstāvjus iepazīstināja ar Tizen OS viedtālruņa prototipu, kas turpmāk šīs kompānijas izstrādnēs aizstās Android. Engadget pārstāvis, kura rokās prototips pabija, pieminēja 4,7″ displeju ar 1280×800 izšķirtspēju. Par citiem parametriem informācijas nav. Jāpiebilst, ka Tizen dēļ Samsung atteiksies no līdzšinējās firmas OS Bada un šis projekts tiks slēgts.

Vēl jāpiebilst, ka Tizen nebūs lētuči, kā tas ieplānots ar Firefox OS un Ubuntu Phone tālruņiem. Pirmie modeļi maksās no 300 USD un uz augšu. Tikai pēc tam ieplānoti budžeta modeļi. Kopš Tizen 2.0 šī OS spēj izpildīt gan natīvās, gan HTML5 lietojumprogrammas, kā arī jauktās divlīmeņu aplikācijas kā Vimeo for Tizen, kam ir web lietotāja saskarne, bet kas izmanto aparatūras video akselerāciju.

Tizen OS viedtālruņa prototipam ir tikai viena fiziska poga uz priekšpaneļa – tieši kā iPhone. To nospiežot, tālrunis atgriežas mājas ekrānā. Ja pogu pietur (nevis nospiež divreiz kā iPhone), parādās atvērto lietotņu saraksts. Kā redzam videoklipā, Tizen atrodas daudz augstākā gatavības stadijā nekā piem. Firefox OS. Demonstrācija norisinājās raiti, nekādu īpašu lagošanu nevarēja novērot. Pārlūka darbību un Vimeo video straumēšanu gan neizdevās nodemonstrēt ekstremāli vājā Wi-Fi signāla dēļ.

Pirmo reālo ierīci tirgum sola jūlija mēnesī.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PJkbevJg4-E[/youtube]

Evers
    Participant

Izskatās cerīgi, tīri un vienkārši. 🙂

Anonīms
    Neaktīvs

Nekas diži negatavs jau tur nevarētu būt, jo turpinājums MeeGo. Atliek tik šo to pārrakstīt un pielāgot konkrētajai trubai.

Starpcitu ar FF OS ar nemaz tik traģiski nav, ja pie tā pieķeras sakarīgi devi https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7x2bO769KDs

ruukjis
    Participant

Kā tad – vēl bremzīgāks par Andrīti

Crow
    Participant

Visas šīs sistēmas ir Andrītis citā kulē. Fui. Vismaz WP ir kaut kas salīdzinoši oriģināls.

Athlons
    Participant

es, protams, esmu dīvains, bet vai tas tiešām ir ērti: nospiežot home (back) pogu, programma nevis aizveras, bet vnk minimizējas?… lai to (tās) aizvērtu, jāver veļā appu menedžeris, lai tanī izslēgtu nevajadzīgās progas, kā andrītī un izskatās, ka arī tizen? wp un ios pat neuzdrīgstos minēt, kā tas viss tur tiek menedžēts, bet izskatās, ka līdzīgi…

valters.vasilis
    Participant

Free RAM=wasted RAM.

Crow
    Participant

Š im jāpiekrīt.

Lai gan… ir nozīme, kas tai aizņemtajā atmiņā atrodas. Man Andža randomā mēdz to aizkrāmēt ar procesiem, kuri man ne tikai dotajā momentā, bet *vispār nekad* nav bijuši vajadzīgi – piemēram, Walkman vai Facecrack.

Aldis
    Participant

iOS itkā līdzīgi Andrītim ticis stutēts, tomēr pirms Andrīša un vēl joprojām turpina savu uznācienu. Andrītis tika izdots lai ieriebtu ābolam un šastancētu daudz, daaudz “iCrapPhone”, “iCrapPadus”… Nu ir arī rezultāts, pilns tirgus ar .. to ko jams ir..

WP gan uzbliezsts tika ar savu ideju, nebūt ne slikto, un nebūt ne sliktā izpildījumā…

Brutto
    Participant

Nē, brīvs RAMs nozīmē lēnāku akumulatora izlādi! 😛

Jaunzems
    Participant

Es ceru, ka tu saproti, ka Google nopirka Android Inc. 2005. gadā, tā kā nebūtu bijis iPhone, Android tāpat tiktu uzražots, kas zin, varbūt lai konkurētu ar Symbian vai BlackBerry.

Tas, kā Android izskatītos bez iOS konkurences, ir cits jautājums…

[img]https://i.imgur.com/zRxW3ID.jpg[/img]

Jaunzems
    Participant

Paskaidro savu loģiku.

Crow
    Participant

Nullītes iraid resnākas par vieninieciņiem, jo vairāk ēd; tātad sanāk taisni otrādi :>

iKey
    Participant

Vārna, uz papīra varbūt aizņem vairāk vietas, bet silīcijā vieninieks aizņem vairāk vietas, jo nullīte ir tukšums 🙂

dzhonsons
    Participant

Vai tikai laiku atpakaļ nebija “pētījumi”, ka “aizvērtas progas taupa akumulatora enerģiju” ir tikai tāds placebo efekts? Cik atminos, tad RAM “ēda” enerģiju vienādi – “aizņemta” daļa tā, vai viss. Tā pat ar akumulatoru kalibrācijām.

Raivix
    Participant

Atkal pierastais “Slide to unlock”, aplikāciju izvēlne un no augšas novelkamā paziņojumu josla. Kārtējais Android līdzinieks. N9 vismaz bija foršais “Double touch unlock”, ko es uzskatu par ļoti ērtu fīču.

Crow
    Participant

Kas ir, ka pēkšņi visu, ko es rakstu, visi ņem par pilnu? Es domāju, tak ezim skaidrs, ka man nav pilns rublis un es attiecīgi arī uzvedos 😀

Bet ok – izliekoties neredzam 😛 pilsoņa Brutto tekstā – varam arī nopietni:

Katrā DRAM šūnā ir viens kondensators (un kontroles tranzistors u.c. draza, kas šeit nav svarīga). Svarīgs ir šūnas obligātais refrešs, kas notiek T / tREF reizes sekundē. Un vieninieciņš nozīmē sprieguma pievadīšanu attiecīgajam kondensatoram, veicot tā uzlādi. Tam nepieciešama elektriskā enerģija. Bet nullītes gadījumā tam ir atļauts izlādēties un sēdēt tukšam. Tā it kā sanāk teorētisks pierādījums, ka ar vieninieciņiem aizkrāmēts RAM patērē vairāk! 😀

Tikai… praktiski atbrīvojot RAM dati dzēsti/nullēti tiek ļoti reti. Varbūt vienīgi drošības nolūkos – tātad praktiski nekad. Vienīgais, kas tiek nullēts – čupiņa pointeru, kas norāda, kur sākas datu blāķis. Kas Andžas gadījumā arī nemaz nenotiek, jo Javai pointeru nav, to vietā iraid Javas Atkritumu Apsaimniekošanas Organizācija, kas, ja vien kaut kas nav būtiski mainījies kopš 2006., atmostas tikai tad, kad ūdens smeļas mutē 🙂

P.S. Kaut kad tika aprēķināts, ka E=mc² rezultātā sanāk, ka visi interneti kopā sver apmēram tikpat, cik viena zemene 😀

https://www.neowin.net/news/the-internet-weighs-the-same-as-a-strawberry

Athlons
    Participant

+1

tagad automātiski jebkuru trubu no sākuma paklapēju ar pirkstu vairākas reizes pa ekrānu, pirms attopos, ka tas tak ir andrītis (wp, ios whtvr)… 😀

Brutto
    Participant

Bet RAMā jau tie dati nav iekšā tāpat vien! Procesors visu laiku tak vēršas pie atmiņas un baksta šo ar elkoni sak’: “Tev ir kaut kas priekš manis?!” Un tā nepārtraukti 🙂

Crow
    Participant

Nnaē, kāpēc? [img]https://i.imgur.com/GM2NBoP.png[/img]

Procesors dzen vēršus tikai tad, kad instrukcijās tā iraid noteikts.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?