Samsung pārtrauc portatīvo PC tirdzniecību Eiropā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Samsung pārtrauc portatīvo PC tirdzniecību Eiropā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Samsung vairs netirgos portatīvos datorus Eiropas valstīs – ne ar Microsoft Windows, ne ar Chrome OS. Arī šāmēneša izstādē IFA 2014 Berlīnē netika izrādīts neviens jauns modelis. Tas tā būšot tikai Eiropā, bet pārējā pasaulē pagaidām nekas nemainīšoties.

Iemesls – tradicionālais. Neviens nepērk, izvēlas izdevīgākos konkurentu modeļus. Atšķirībā no viedtālruņiem un planšetēm portatīvo PC sfērā Samsung tā arī nav guvis ievērības cienīgus panākumus; pat ne reizi nav iekļuvis pirmajā piecniekā. Gada sākumā pat apsvēra iespēju pilnībā pārtraukt laptopu izlaidi, atstājot tikai hrombukus. Latvijas veikalos vēl iespējams nopirkt 16 Samsung portatīvo PC modeļus, no kuriem daļa jau morāli novecojusi.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_sams500_1.jpg[/img]

Avots 1 u.c.

Crow
    Participant

Samsung īstenībā bija diezgan jēdzīgi, cik nu viņi bija. Lūk, ja nolāpītais Hrenovo tagad izdarītu tāpat un aizvāktu savus nolāpītos mēslus no šī reģiona, pirms es pavisam saeju sviestā, aizskrienu uz Mārupi, aizdedzinu visu viņu stocku, aplejos ar darvu un tad aizdedzinos pats… mhhh.

ruukjis
    Participant

Ēēē, liec mieru Hrenovo, viņiem sūdains ir tikai lētais gals visi tie B-whatever modeļi. T; W; X sērijas ir ļoti OK. Dārgi, bet kalpo ļoti labi.

Crow
    Participant

Un tas neskaitās vai? Es ar vieglu roku upurētu nafig tos uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmos ThinkPad, lai tikai visus Essential un IdeaPad varētu norakstīt “damnatio memoriae”. Un lai bezjēdzīgi nepierādītu, ka ar stenokardiju var veiksmīgi aiziet arī pirms 30…

Andron MacBeton
    Participant

Sūdus jau viņi ražoja. Tirgo OS-independent kompjus, kuriem hotkey (acpi?) kontrolējas tikai caur Win8-only utility. Tādiem neiznēsātiem nedapisteņiem loģiski ka zūd prestižs 10 gadus uz priekšu.

Quagmire
    Participant

Gribi teikt, ka lētie Hrenovo ir vēl sliktāki nekā Acer? Neticas.

Crow
    Participant

Pilnā nopietnībā un dobju atbalsi – jā.

Aldis
    Participant

Nākošais varēja iet prom HP. Līdzīgi kā ar lenovo, lētie (Samsung cenu kategorjā) diezgan brāķaini. Pilns ss.lv ar HP Pavilioniem uz rezerves daļām, visiem kaut kas svilis.

Par Samsung, nav bijusi tik bieža saskare, bet tā pati nelāga – iegādājoties pilnīgi jaunu, no kastes izpakojot sapratu ka video karte jau neiet. Uz displeja baltas švīkas, iet tik caur hdmi. Un tas viss – pilnībā jauns lapsis no blombētas kastes izņemts. Vietā dabūjām tādu pašu modeli, bet jau no skatloga. :/ Nu tas vismaz jau pusgadu iet.

Ä€a.. vēl iekšā Windows 8 ar spamu, tas man galīgi nepatikās. (Kaut kādām brīvajām spēlēm līdzi, un viss tracinošākais – ar Norton Internet Security aktivizētu uz gadu, kuru noinstalēt bij baisas problēmas)

ruukjis
    Participant

Jau ieraugot kādu no tiem lētajiem sūdiem, man metās alerģiska nieze uz elkoņiem. Tie krāmi burtiski uzprasās, lai viņus izžvidzinātu caur neatvērtu logu. Līdz šim esmu apvaldījies… loga žēl.

Lētos sūdus viņi droši varētu aizvākt no Eiropas tirgus. Bet ThinkPad un ThinkCentre, kas, manuprāt, vēljoprojām ir labākajās IBM tradīcijās, gan būtu žēl, ja pazustu.

Andron MacBeton
    Participant

Katram savi gļuki. Nopriecājāmies ar čomu par foršiem lētiem Lenovo. ÄŒoms uzreiz divus pasūtija. Izrādās nelādē bateriju kamēr piestartēts Linux. No barošanas bloka barojas, baču nelādē. Lai pielādētu baču, jāizslēdz un jānoliek malā, lai palādējas.

Gaidam (ceram) ka kāds uztaisīs bugfix. Modeļi reti, iespējams nekad nebūs bugfix.

BERILS
    Participant

ar savu 4 gadus veco eiser, pieci tūkstoši septiņi simti četrdesmit septīto Z modeli dzīvoju uz nebēdēdu, un neredzu nekur problēmu. Pilnīgs budžetnieks. piemetu vēl 4gb klāt[nevajadzīgi], bet kalpo godam. nekādu vizuālo defektu un iekšējo nav. Laikam tomēr tas ir atkarīgs no lietotāja, tad ļauj secināt par sevi, kvergajer.

vienīgais ka palmrests dilis, bet pārējais uz urrā.

jonjs
    Participant

Tas priekš vārnas KUNGA.

Pats visai bieži iepērkos iekš to DAT … eks.

Kantoris labs, laikam pateicoties tādiem KEKSIEM kā Vārnis. Par Hrenovo tā līdz galam nezinu, bet mana tjipa ACER, tjipa EMASHINE strādā jau kādus četrus gadus. Tur pat pirkta. Hrenovo ir manīti gļuki no cilvēkiem, kas vēlas, lai pārliek Windblows vai kas cits. Laikam HRENOVO labāk nepirkt, bet nu Vārnas kungam respect, ka pabrīdinaāa, lai gan viņam visdrzīzāk nav veselīgi, ja viņš tā saka par kādu produktu. Lai gan signāls ir saņemts. 🙂

ctrlaltdel02
    Participant

Nez, draudzenei 5+ gadi vecs ACERS strādā vēl šobrīd (kopš dzimšanas ik pa laikam pazūd bios, pāršujam reizi pusgadā), pašam ASUS, problēmu pagaidām nekādu. A tos samsung portatīvos lai pirktu jābūt pilnīgam daunim, tak paņem viņu rokās aiz malām un paloki pretēji, gandrīz mezglā var sasiet…

Participant

Man laikam tieši tāds pats Acer, divu vai trīs gadu laikā 3 pogas no tastatūras izkritušas un lādētāja ligzda čakarējas, vēl ir arī izgrabināta tumba, bet to es nevilšus ar VLC panācu.

lakito
    Participant

2gadi jau samsung np700z5c portablis un nekas neljodas un mezgla neko nevar sasiet vairakas reizes pat uzkaaps uz vinja un kritis un nekadu problemu, varbut low end ja bet samsungam high end ir super, no sakuma pirkts asus kursh jau nakamaja diena atteicas slegties ieksha nobira hdd tika apmainits pret samsung 🙂

Aldis
    Participant

Mans pirms 2 gadiem tieši otrādāk. Samsungs tika apmainīts pret Asus, jo Samsungam mēneša laikā hdd nobira un tam sekoja mātene ar pāris dienu atstarpi.

Asus vēl joprojām kalpo. Tik cik RAM upgrade arī veicu.

Viestartss
    Participant

nu, vārna daiļrunīgs kā vienmēr, Tu vari triekt Lenovo ratā un kādu cietu priekšmetu pret savu pieri, bet es tikmēr turpināšu to mazo Lenovo-fanboy padarīšanu (pat telefons ir Lenovo), jo nekā cita sakarīga nemaz nebija, ko izvēlēties – vēl jau tikai Dell ir pacenties uztaisīt portatīvo ar quadro videokarti (tas priekš 3D modelēšanas). savukārt pirms tam mans pirmais Lenovo izturēja 7 gadus, līdz 3x noraustījās elektrība un vairs nevarēju ieslēgt, savukārt draudzenes lētā gala Lenovo (kaut kāds no B sērijas) arī jau kādus 4 vai 5 gadus laimīgs darbojas, tā ka es gluži neteiktu ka viņiem tikai dārgais gals ir lietojams

Crow
    Participant

Nē, nu kā gan salīdzināt Tavu fanboy padarīšanu ar veselu paleti ar šiem aparātiem. Tas taču būtu netaisnīgi!

nevertell
    Participant

Jūs te jaucat pipeles ar pirkstiem. Samsungam dārgie lapši ir tīri OK, tikai cenas nebija labas. Lētie ir tādi paši sūdi, ja ne pat sūdīgāki kā lētie lenovo.

Un, mļin, Vārna, lai arī hrenovo jau ir pamatīgi sajājis X sēriju, par šitādu izrunāšanos var pa muti dabūt.

Viestartss
    Participant

nesapratu šito dzēlību. vai tas domāts, ka manu pieredzi ar 3 Lenovo portatīvajiem 8 gadu garumā nevar salīdzināt ar veselu paleti modeļu, kurus esi redzējis savā monitorā vai pa gabalu kāda veikala plauktā?

vnk es gribēju pateikt, ka mana pieredze rāda – Lenovo darbojas ļoti labi arī tad, ja tas ir budžeta klases modelis, savukārt dārgajā galā viņiem ir modeļi un aprīkojums, ko citi īsti nemaz nepiedāvā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā