Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Samsung strādā pie 11K mobilā displeja
Tā kā cilvēka acs nespēj atšķirt tik mazus punktiņus, minētais displejs liekas bezcerīgs. Tomēr Samsung iecerējis uz saviem 11K ekrāniem rādīt 3D attēlu (precīzāk telpisku jeb pseido-3D). Atšķirībā no klasiskā 3D brilles nebūs vajadzīgas. Ar šo pasākumu kompānija cer panākt jaunu uzrāvienu
Projektā ar nosaukumu EnDK iesaistījusies arī Dienvidkorejas valdība, kura piešķirs investīciju 26,5 milj. dolāru apmērā. 11K displeju paredzēts laist tirgū 2018. gadā.
Līdzšinējais pikseļu blīvuma rekords pieder japāņiem – 2015. gada aprīlī Sharp prezentēja 5,5 collu displeju ar 806 dpi.
Augstas izšķirtspējas ekrānu izstrāde telefoniem ir labs attaisnojums veikt R&D tehnoloģijām, kuras izmantot VR izstrādei. Tā ka esmu priecīgs par šādu attīstību, lai gan pašam neko lielāku par 1080p telefonā nevajag.
Teorija, ko atbalstu – Kims ir kaut ko halocinogēnu piejaucis Dienvidkorejas ūdensapgādes sistēmā.
Nē, nu ir forši, gribētu paspēlēties ar visiem tiem VR brīnumiem, bet tomēr baigi šķiet, ka nekas nevienam tur nesanāks. Ar 3D tehnoloģijām ir kā ar tuberkulozi – reizi 30 gados uzliesmo. Kas jādara – jānomušī ar antibiotikām un jādzīvo tālāk. Tas pats sagaida Glass, VR un AR, HaloLens…
Vienīgais, kas varētu varbūt nostrādāt, ir 3D laser projection, bet tur vēl tāls ceļš ejams.
man vajag aķi, kurš nav jālādē ik pēc pusotras dienas!
man vajag telefonu ar airbagu, lai neplīst stikliņš 😉
karoč ir stagnācija un iespēja kādam izrauties
Preses relīzes