Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Samsung testē 5G mobilo tīklu
Lielākajā pilsētās,protams, optika izliks tā ka maz neliekas ,bet paņema lauku ciematiņus – Latnets un Telia tur knapi spēj piedāvāt maksimums 500kb/s , labi nakts laikā,kad tornis brīvs var izspiest to 1mb/s un uz augšu. LMT 3G turpretī spēj piedāvāt dienas laikā stabilu ātrumu tuvu 1mb/s un par vairāk un zinu ka tur mobīlo internetu izmanto diez gan daudzi iedzīvotāji +/- 50-100 iedzīvotāju uz LMT bāzes stacijas noteikti sēž. Tā kā es esmu tikai par šo standartu attīstību, jo tas ir internets cilvēkam, kuram patīk pa brīvdienām aizbraukt uz laukiem un arī tur izmantot internetu izklaides vajdzībām.
Iesīkstējies vissdir*īts
1. Ne tādi brīnumi vien vēl sekos.
2. Būs gan 5G, gan ātrāki.
3. Mārketingam neizmantots pārraides ātrumu.
Neviens no šiem punktiem nekādi neargumentē pret fizikas faktiem dēļ kā bezvadu savienojumu datu pārraides ātrums vienmēr atpaliks no vadu savienojumu ātruma. Vismaz šos punktus Tu pateici. Ja Tev bija vēl kaut kāda mistiskā Tavas galviņas doma, ko Tu nespēji uzrakstīt, tad vaino savu nespēju izteikties, nevis citus vai tehnoloģijas. Tieši pļūtīt tukši bez argumentiem un faktiem ir mutes palaišana…
PROTAMS kamēr būs tur entie desmits gb ‘trafiks’ mēnesī katram tad varēsi kaut 10G tīklu izveidot un likt un kaut nasas serverus bliezt pie torņiem – ātrums streikos un būs reāli labākajā ziņā 1/4 ātrāks/lēnāks nekā tam jabūt! Jo visi tik iebliež utorrentus, bittorentus un sazin vēl ko… piratizē un torņi karsti, lai tornis neuzkārtos tas automātiski pielāgo optimālo ātrumu un kāds var būt ātrums ja 1000 un vairak cilveki sēž un visi ‘kačā’ uz urrā ????
Atbalstu tās valstis kur mobīlajam netam ir šādi limiti! Mobīlais nets nav nekāds kačātāju fests, bet tā ir lieta ar kuru tu ieej internetā un lasi ziņas vai komentē notepadā vai sazvanies pa VOiP servisiem!! 😉 Un ar mobīlo netu PIETIEK 1GB vai 5GB (atkarībā ko dari internetā) limits! Tas ka kačātājiem latviešiem vajag te optikas ātrumu caur gaisu lai var novilkt svaigako porņuhu katru dienu zibenīgā ātrumā, tā diemžēl ir mūsu ”attīstība”
Novilktu visi tīkli uz kadiem max limitu 5gb/mēn(kas būtu ekskluzīvi) kas attiecīgi maksātu – lūdzu kačā laimīgs pa saviem tur 30LS/mēn 5GB… pa standarta normalām maksām bliezt 1GB un 2GB/mēn… standarta lietotājam pilnībā pietiekoši priekš legaliem interneta nolūkiem!
Gribi kačāt – velc sev vadus un kačā laimīgs! Beidz pist citiem dzīvi kuri grib atrast kadu jautājumu vai informāciju googlē!
nesāksim tagad lasīt morāles par pirātismu
Pretējā gadījumā, un atsaucoties uz tavu viedokli, 5G ir pilnīgi bezjēdzīgs pasākums, un ar tā izstrādi vārdā “mobilā” nozīmē netiek ņemta vērā. Ja ideoloģijas prioritāte ir radīt mobilo tīklu, tad resursu ieguldītu to pašu 3G un 4G tīklu optimizēšanai un zonu paplašināšanai.
Par youtube video u.t.t. tas ir tīri individuali… viens youtūbē skatās 4K’original’ video cauru diennakti… cits youtubē ieiet dienā un noskatās uz 480p vai labi ja 720p divus vai trīs klipus…. Nezinu… cik es esmu lietojis mobīlo netu vasarā es 5gb/mēn nu nekādīgi nevaru iztērēt (parasti kadi 3līdz4gb) un tas ir tā pie normalas lietošanas… Ar ‘kačāšanu’ nenodarbojos uz mobīlo netu tas galīgi nav jādara un uz vadu neta tas ar būtu jaizskauž!
P.S. Viela pardomām – Īrijā visiem DSL internetiem kuri ir saprātīgās cenās ir mēneša traffika limiti kuri variē.. gribi ‘unlimited’ plānu maksā 100eur+(70LS+) mēnesī
Latvijā ar vajadzētu limitus ieviest vadu sektorā! Tad moš cilvēki arī ko pirktu latvijā beidzot nevis bezjēdzīgi visu piratizētu ar frāzi ‘priekškam man pirkt ja rekur trakerī ir par brīvu?’ !!! <- bet kad pašam japelna maizīte tad čīkst un pīkst un viss ir sūdīgi... nu vot...
LooNeY
Vajadzēt kā pie komunistiem – visiem vienlīdzīgi 5GB un tie kas tērē vairāk – tie ir buržuji.
Ja LV uzliktu tādus kabeļu tarifus un ierobežojumus, tad i-nets daļai sabiedrības būs lieka greznība un bagāto privilēģija. Visi stāvēsim rindās pie bibliotēkām u.c., kur bez maksas?
“‘priekškam man pirkt ja rekur trakerī ir par brīvu?'”
Torrentos tiek vilkts, jo tā ir ātrāk, ērtāk, un mūsu koordinātēs lielu daļu pasaulē saražotās produkcijas veikalu plauktos nevar atrast. Tās ir vēl papildus izmaksas, lai pasūtītu no ārzemju interneta veikaliem, un tiek vilkts tik daudz, ka visu diemžēl nevaru atļauties. Un gaužām vienkārši, ja cilvēks nevar produktu atļauties, tad novelkot to nelegāli tehniski viņš nekādu zaudējumu firmai arī neizraisa. (nelasīsim tagad morāles, ka jāatmet dators un jāiet strādāt, jo tad varēsi atļauties
Laukos vecāku datoram ir mobilais internets ar 10 GB limitu, kas pagājušajā mēnesī arī tika pilnībā izmantots. Torrenti netiek lietoti, bet es pats diezgan daudz visādus video youtubā skatījos, pieļauju, ka citi ģimenes locekļi arī.
Tā ka ar 1 GB limitu vispār var tikai ziņas palasīt un epastu nosūtīt un tam nekādu dižo ātrumu nevajag.
Preses relīzes