Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › SAT TV + SmartTV
Situācija: Sievasmāte nopirkusi SmartTV. Līdz šim satelīta televīzijas priekus sieviete baudījusi caur aizvēsturiska paskata Viasat izsniegtu dekoderi SCART slēgumā. Ķjošjas labvēlību vairojot, vēlos realizēt vienu no diviem projektiem. Katrā no tiem man ir jautājums:
1. TV ierīcei sānā ir PCMCIA caurums karšu adapterim + aizmugurē koaksiālā satelīta kabeļa ieejas ligzda. Brīdi pakasot aiz auss sapratu, ka varētu atbrīvoties no dekodera un liekās pults, SAT signālu laižot pa taisno Televizorā. Lai to izdarītu, man jāsadraudzina TV ar Viasat izsniegto viedkarti, kura šobrīd mājo dekoderī. Kāds CAM modulis ir nepieciešams, lai varētu skatīties Viasat nodrošinātos kanālus
NB: Neesmu testējis, bet vai BEZ tās Viasat kartes arī kādu (bezmaksas) kanālu var redzēt? Teorētiski tā karte tikai atkodē konkrētus (maksas) kanālus un pēc būtības darbojas kā atslēga (loģiskais pieņēmums, tāpēc droši var apstrīdēt šo teoriju)
2. Cits variants ir pasūtīt no Viasat jaunu dekoderi ar HDMI izeju, gadījumā, ja nu sievasmātei tomēr ir ērtāk operēt ar divām pultīm (TV + Dekoderis). Vai dekodera nomaiņa pret jaunāku modeli Viasatā ir maksas pakalpojums?
Cik es zinu, tiem CAM moduļiem ir vairākas versijas. Viens der tikai Lattelekomam, cita tikai SAT. varbūt kāds spēj nosaukt konkrētu CAM moduli, kurš man jāiegādājas, lai atkodētu Viasat kanālus?
Paldies!
CardShare
Nupat atradu Googlēs:
Viasat izmanto VideoGuard kodēšanas sistēmu, un lai to atkodētu ir vajadzīgi tuneri, ko tikai viņi dod. Papildus tam Viasat “sasien†tuneri ar karti. Respektīvi klients ir spiests nopirkt viņu tūneri.
Mērkaķi, ja tā tiešām ir. Ja kādam ir līdzīgas dabas info- neturam sāpi sevī. Labprāt uzklausītu, tālākai izvērtēšanai.
Mērkaķi, ja tā tiešām ir
Ir tā. Mājās 3 x dekoderi, divos parastā kartiņa un vienā zelta. Gribēju zelta iespraust citā dekoderī, kas atradās citā istablā, skuju. Nācās mainīt vietām visu dekoderi. Iespējams, ka šiem uzzvanot kartiņu var piesiet pie tev vēlamā.
Kad varēšu nesāpīgi atkratīties no tā Viasata, apsvēršu Drīmbokšu iegādi. Tur jau tad sanāk, ka katram TV savu 65 Ls vērtu agregātu vajag, vai ne?
Tagad viņi gatavi klientam rīkli pārgrauzt dēļ domas vien, ka taisies iet prom.
Starp citu, jaunākie drīmveidīgie arī parasto TV pataisa par gudro 🙂
Uz SMARTA kanalus noskenet un bezmaksas skatities liekas var bez liekaam problemam.
VIASAT Karte ir piesieta dekoderim un lai updeitotu liekas vajadzees ievietot ik pa reizei orginalajaa dekoderii.
Tavai sievasmatei deres kads no Dreambox seerijas koniem – Openbox S9, S10 etc, Skybox F3 F5 F6.
Tecini medu un skaties un nebedu par kapeikaam, tikai neta pieslegumu vajadzees kaut cik sakariigu.
[spoil][img]
Preses relīzes