Seagate šogad izlaidīs 8 TB HDD, nākamgad – 10 TB

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Seagate šogad izlaidīs 8 TB HDD, nākamgad – 10 TB

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Seagate Technology paziņojis par 8 TB cietā diska izstrādi, un jau šogad to laidīs tirgū. Atrasts jauns paņēmiens kā palielināt datu blīvumu, un 2015. gadā šī firma jau skatās uz 10 TB HDD slieksni. Jaunums ir pierastajā 3,5″ izmērā, ar 6 Gbit/s SATA 3 interfeisu, un paredzēts galvenokārt datu centriem.

Konkurents Western Digital savus 6 TB diskus pildīja ar hēlija gāzi, kas ļāva samazināt berzes spēkus un plāksnes izvietot tuvāk vienu otrai. Seagate gadījumā par hēliju nav runas; atrasts jauns paņēmiens, kā palielināt virsmas ieraksta blīvumu. Tehnoloģijas Perpendicular Magnetic Recording (PMR) vietā nākusi dakstiņu tipa magnētiskā ieraksta tehnoloģija (Shingled Magnetic Recording, SMR), uz kuras bāzes Seagate arī cer izveidot 10 TB HDD.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_seagate500_1.jpg[/img]

Vairāk par SMR darbības principu.

Andron MacBeton
    Participant

O jā, ar kārtīgu iespēju pakāst pa bitam! Un uzzināt par to tikai kad gribi atvērt kādu 2 gadus neaiztiktu dokumentu 😀

Seagate jau ar 500Gb modeli sāka taisīt sūdus. Un ne atsauca kādus diskus, ne kā. Esmu redzējis diskus kas atnāk beigti un sāk reallocate jau pēc 10-20 darbstundām, bet nekad nebiju redzējis tādu mēslu kā 500Gb Seagate kurš man nomira pēc mēneša, bez SMART error, pēkšņi. Kādreiz fanoju par Seagate, jo vecie 80-320Gb diski vel tagad strādā. Tur darba stundas ir krietni virs 20k. Taču 1 kantorī kur piehaltūrēju plauktā jau 4 beigti 1Tb Seagate, visi pirms 20kh uzkrāja 100 reallocated. Kopš tā laika ne1 Seagate vairs nepirkšu un citiem iesaku to kantori boikotēt. Kā arī RAIDos izmantot dažādus diskus, vēlams no dažādām konteineru kravām. To var palikt bez datiem ar visu RAID0+1

robcixx
    Participant

A man atkal laba pieredze ar Seagate 500gb un 1tb hdd, sobrid griezas smuki un bez Smart erroriem. es gan runaju par portativajos iestukjeetajiem 2,5” un ar 5400rpm.

msh
    Participant

Tikko nopirku ST2000VM003-1CT164, jo tā mazais radinieks ST3500312CS man bez problēmām un bez trokšņa kalpo jau trīs gadus – kaut gan drīz viņš droši vien nonāks plauktā vajadzības trūkuma dēļ.

Savulaik gan 2006. gadā nopirktai 500 GB perpendikulārajai barakudai pēc pāris gadiem sāka kontrolieris gļukot.

MeistarsUnVergs
    Participant

Beton par ECC algoritmiem esi ko dzirdējis? Viens bits kas mainījis savu magnētisko orientāciju neko nenozīmē. Palasi ražotaja specifikāciju.

Barracuda 7200.11 bija šaubīgi. Pašam tāds nesen bija, nostrādāja 3,5 gadus un tad lēnām, bet bez smart erroriem sāka slēgties ārā. Visus datus izglābu.

msh
    Participant

Liekas ka tas pats cietucis vien bija – problēma bija – pēc 5-10 minūtēm disks “pazūd”.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā