Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Sisadminiem: jauns ierocis pret «sociālajiem fanātiem»
Snorx
Adminam juridiskās tiesības ir tādas pašas kā pagalma Vasjam, kurš iecelts pa sētas uzraugu… Neesi valsts pilnvarota amatpersona ar attiecīgu atļauju – nav tev nekādas tiesības.
Varbūt es caur darba datoru pieslēdzos savam mājas pc, tad tu arī tur līdīsi iekšā un rakņāsies?
Neesmu jurists, bet, ja man būtu vajadzība, tad noteikti noskaidrotu likumus par personu datu aizsardzību internetā, virtuālo privātīpašumu utt..
Un domāju, ka tev nepatikšanas būtu daudz lielākas par to, ko tavs darba devējs tev ir licis darīt:)
Viss, ko tu drīksti darīt, ir ziņot priekšniecībai par to, ka esmu izmantojis neatļautas darbības (kas ir atrunāts līgumā – mutiska/rakstiska vienošanās), apmeklējis attiecīgas saites un pavadījis tur nelietderīgi sava darba laiku – vairāk neko. Un vari arī bloķēt pieeju neatļautajām darbībām, vietnēm, bet neko vairāk!!!
Samurajs
Es ņemos principiāli, jo jaunpieņemts admins domā, ka var atļauties darīt visu, ko vēlas, it īpaši, ja priekšniecība liek.
Diemžēl tā tas nav…
Ir jāzin gan savas tiesības, gan pienākumi – kurus drīkst darīt un kurus nē atbilstoši savam ieņemamajam amatam un likuma kārtībai.
Preses relīzes