Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Skaistu atdzesēšanu katram HDD!
Firma Novac ir laidusi klajā jaunu korpusu ārējiem cietajiem diskiem ar USB vai eSATA pieslēgvietu. Iekšā tiek likts parasts (3.5â€) cietais disks. Priekšrocības salīdzinājumā ar citām HDD kārbām ir tāda, ka tam ir iebūvēts 8 cm liels ventilātors, kas atdzesē cieto
Ir pieejama versija arī bez ventilatora:
Laikam jau ka cena ir 43$
Cik liela nozīme vispār ir tādam ventilatoram ārējā HDD? Datorā HDD man īpaši appūsti netiek, t nekad nepārsniedz 40 grādus. Varbūt tik kādos tropu apstākļos vajag?
Esmu dzirdējis no daudziem ļoti negatīvas atsauksmes par hdd case – tieši dēļ pārkaršanas.
Pašam gan tā nav, bet cik nu es to lietoju.
Cik liela nozīme vispār ir tādam ventilatoram ārējā HDD? Datorā HDD man īpaši appūsti netiek, t nekad nepārsniedz 40 grādus. Varbūt tik kādos tropu apstākļos vajag?
Tas, kādu fufeli apgalvo ražotājs, ir viena lieta, realitāte ir cita lieta. Ar veco cietuci pie atvērtas kastes bija 38c, pie uzlikta organiskā stikla vāka 45. Ražotājs jau tur kaut ko d1rsa par kaut kādiem 50 vai 60 grādiem, bet kad sāka nedēļā vairākas reizes ne no kā notikt restarti, tad jau palika skaidrs, kas par huiņu, attiecīgi tika ierīkots 12 cm glacialtech silentblade veņķiks, temp nokrita uz 28-31c, un viss kulē. Cietucis bija WD1200JB. Tagad ir Seagate Barracuda ST3500630AS, šitas laikam ir aukstāks, bet nu hvz, dzesi tāpat vajag jebkuram cietucim 😉
EDIT: Attiecībā uz šitento produktu – kādam liekas, ka 8 cm veņķiki nav mēsli? 😀
Reku mani proča un HDD veņķiki:
P.S. Istabu var neapspriest, tā fočene ir morāli novecojusi
Preses relīzes