Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Skype ir briesmās!
2005. gadā Skype no Niklas Zennstrom un Janus Friis piederošās kompānijas Joltid Ltd. nopirka lielais izsoļu portāls eBay. Š obrīd ir radusies krīzes situācija, jo izrādās, ka pirkuma komplektā nenāca līdzi tiesības uz vienu no P2P tehnoloģijām uz kuras ir balstīts Skype – “Global Index P2P software” (Global Index ir P2P protokols, ko Skype izmanto kā kodola komunikācijas-core communication
Joltid šobrīd cenšās apturēt Global Index darbību, kā gadījumā Skype serviss tiktu pilnībā slēgts. Tiesas process tika aizsākts jau šī gada martā un ir pagarināts līdz 2010. gada jūnijam. Lai glābtu Skype, eBay ir jau uzsācis darbu pie alternatīva protokola izstrādes, ar kuru varētu aizstāt Global Index, tas gan ir milzīgs darbs ar lielu risku un nemaz tik labām cerībām. Pirmkārt jau Skype “pārizstrādes” termiņš ir līdz jau minētajam 2010. gada jūnijam. Otrkārt, tas eBay būs ļoti dārgs prieks, seko risks ar to, ka Skype var zaudēt funkcionalitāti un klientus.
Skype slēgšanas gadījumā, vairāk, kā 480 miljoniem tā lietotāju būs jāmeklē jauna alternatīva.
Tā, ka, Skype lietotāji, turam īkšķus par eBay!
Lai tik klapee ciet to Skype
Interesanti, izstrādā 4 versiju, bet aizmirst par sīkumiem.
P.S.Man no alternatīvām ir iepaticies jaunais Windows Live Messenger. GTalk visp neesmu vēl pamēģinājis.
Un kurš tur saka, ka skype rij resursus? Tikpat kā neko nerij.
P.s. Nesen acerējos, ka es te esmu reģistrējies 😀
P.S. FireFoxi, nomaini avataru, citādi tā vien gribās ar tevi flirtu uzsākt… 🙂
Preses relīzes