Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Šlesers un Pujāts: Bībeles māc. jābūt obligātai! 2
Ja kaads veel atceraas manu sarunu ar samuraju, par sjito teemu paara postu atpakalj, tad aptuveni iebrauksiet manaa domu gaajienaa.
Reaali netaisos liist, pauzjot savu viedokli, jebkaadaa demagogijaa, bet man skjiet ka abi politikji ir izdomaajusji paplasjinaat savu darbiibas sfeeru biznesaa, jo cik nu atceros, tad eetikas principu iedziisjanai pilniigi pietika ar maaciibu prieksjmetiem “Eetika” un “Kuultuuras veesture”. Es veel sjobaltdien izsaku lielu pateiciibu pasniedzeejaam, kas man pasniedza sjiis stundas, raadot prieksjziimiigu piemeeru par to, kaa ir jaauzvedaas sabiedriibaa, jaarunaa ar cilveekiem u.tml. Cepuri nost.
Kas notiek tagad – peec aptuveni 5 gadiem? Atgriesjanaas viduslaikos? Ticeesjanas pasakaam – uzspiesjana? Nee! Slesers ir atklaajis, ka maaciitaaji, priesteri, jekovas liecinieki, baptistu sektas un citi propesionaalie aktieri piekopj ideaalu maarketinga strateegiju, kurai vajag tikai veel paaris ierakstu LR likumdosjanaa, lai taa buutu visienesiigaakaa.
Biznesa plaans:
1 faaze: Likumu pienjemsjana par obligaato saatana graamatas biibeles maaciibu.
2 faaze: Masveida jaunaas paaudzes programmeesjanu / poteesjanu (sauciet, kaa gribat) pakljauties visu laiku ienesiigaakajam biznesam, un kljuut par taa upuriem. Dieva, Marijas un Jeezus vaardi sjeit ir iipasji noziimiigi!
3 faaze: Atveert jaunas filiaales (bazniicas), kur pienjemt nozombeetos klientus, riikot tajaas pasaakumus (dievkalpojumus), par godu biznesa popularizeesjanai. Pavairot reklaamas rulliisjus, kas nosaukti cildenaa vaardaa: “Sveetie raksti”, “Kraasojamaas graamatas pirmklasniekiem ar religjisko tematiku” un visu laiku labaako poteejamo graamatu, biznesa attiistiibas 9. simfoniju – “Biibele”
4 faaze: Razjas guusjana – ziedojumu (ienaakumu) pienjemsjana no labsirdiigajiem klientiem
Es vispaar tiiri pasen nonaacu pie atzinjas, ka religija ir visos laikos nospiedusi zinaatni un attiistiibu. Ja tagad tiks sperts sjaads solis no valdiibas puses, kas aciimredzami nav ar to meerkji, kaads ir publiceets presee, tad es apsveersju domu iestaaties kursos ierocju atljaujas sanjemsjanai. :>
LUUK KAS IR RELIGIJA:
Un te veel ljoti uzskataams vizuaalais materiaals:
[youtube]
Kaadi eetikas kalngali! Kaada kultuura! Izcili.
Kāda ir jūsu PERSONĪGÄ€ pieredze ar kristiešiem?
Parasti Dievu sāk pielūgt tie, kas nespēj rast glābiņu citur un iestāsta paši sev par Dievu naivā zemapziņas cerībā, ka tas palīdzēs. Reizēm arī līdz, bet tur nav sakars ar Dievu, tur ir sakars ar lūgšanu laikā radītajām enerģijām – cilvēkam, kas domā labas domas, arī veicas. Š ādā gadījumā cilvēkam būtu jāsaprot, kas tas patiesībā ir, kas viņam palīdzēja un jāmācās tiešā veidā strādāt ar pozitīvajām enerģijām.
Atkal otri cilvēki, kas jūtas laimīgi, vēlas kautkam pateikties par to, ka viņiem veicas utt. , atkal nostrādā tas, ka nesaprot, ka tā ir karma un pozitīvo kosmisko enerģiju ietekme, un vēlas pateikties iedomātam labdarim. Vislielākais bezsakars ir ar tiem, kas ir pa vidu.
Ja indivīds dzird un redz dievu (eņģeļus, dievmāti — vajadzīgo pasvītrot), viņš skaitās svētais vai izredzētais.
Kur loģika un veselais saprāts?
bet tā kā kristietības ieviešana notika šādi:
es vienkārši nevaru paskatīties uz evera norādītajiem hardcore kristiešiem.
izvēlei jābūt katram.
Enīvej… kā mana pēdējā vēlēšanās droši vien būs kremācija + nekādā gadījumā negulēt zem krusta zīmes. Arī tas izsauca ārkārtīgu protestu. Un vispār kapu kults kā tāds man drausmīgi derdzas…
kapu kults
baidos kļūdīties, bet vai tas nebija kristiešu spin-off’s no pagāniem?
Crow
Tāpēc jau arī baznīcai ir pamats satraukties un nākt klajā ar absurdiem plāniem, jo viņu autoritāte un ietekme (kā vieta, kur iet un lūgties, ziedot un meklēt padoma … nu, pārsvarā jau ziedot, droši vien) ar katru gadu krītās arvien straujāk, līdz par viņiem aizmirsīs pilnībā un to svēto
kapu kults
baidos kļūdīties, bet vai tas nebija kristiešu spin-off’s no pagāniem?
Kristietība ir vispār viens milzīgs spin-offs no pagānisma un citām, vecākām reliģijām/ticībām, tikai papildināts ar garā vājo iebiedēšanām un biznesu no tā.
Starpcitu, iesaku arī izlasīt Sātana Bībelipozerisms
Rekur arī, manuprāt, visnotaļ pareizi un daudz atbilstošāki Deviņi Sātana Apliecinājumi:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Taču nevajag jau to pārvērst par tādu… nezinu pat, kā lai pasaka… nu pārspīlē smagi ar to visu. Enīvej, mans vecaistēvs, par nožēlu, ir labs piemērs, kā par mirušu cilvēku rūpējas vairāk nekā to darīja, viņam dzīvam esot.
Visi sagrabējušie bābišķi, no kurām dažas izskatās jau sen pašas nāvei parādā, velk līdzi bezsakarīgu (p)salmu, vairāk gan nemuzikālu ūjināšanu, ar vienu domu – “Tik pacieties, debesīs labāki būs!”. Un sajūsmā slauka asaras, skatoties uz jauneklīgo un stalto mācītāju, kam mati tā ieziesti, ka, jādomā, varbūt spīd pat tumsā.
Ja indivīds dzird un redz zaļos (lai gan patiesībā viņi ir pelēki) cilvēciņus, viņu uzskata par vājprātīgo.
Ja indivīds dzird un redz dievu (eņģeļus, dievmāti — vajadzīgo pasvītrot), viņš skaitās svētais vai izredzētais.
Kur loģika un veselais saprāts?
Koelju ir rakstījis ..
Normālība ir tikai un vienīgi kopīgas vienošanās jautājums. Proti, ja lielākā daļa cilvēku kaut ko uzskata par pareizu, tad ar laiku tiek pieņemts, ka tā tas arī ir.
Zaļajiem cilvēciņiem tic sabiedrības mazākā daļa, tāpēc viņus neuzskata par normāliem, savukārt ticīgo pasaulē ir dakuja un vēlmazliet, tāpēc .. gan jau pati saprati.
Labāk padalies ar savu traumu
Un tie…fanātiskie ļautiņi (arī vecās tantiņas, kas visu uztver burtiski) – nav ne pa centu gudrāki reliģijā:) Tikai sēj maldīgo priekštatu jaunajiem cilvēkiem, kuri uz to nolūkojas un saprot, ka tas nav priekš viņiem.
Protams, arī tie ļautiņi, kuri sludināja reliģiju, bet patiesība kala politiskus plānus.
Bet tādēļ, kā jau Loading teica, nevajag nomelnot visu.
Es gan negribētu teikt, ka esmu kāds speciālists, vienkārši ir daudz lasīta dažāda literatūra – gan reliģiska, gan zinātniska, gan arī filozofiska.
Nav vēlmes strīdēties, jo uzspiest citam savus uzskatus nav pareizi (un arī nedrīkst, jo tas neiet kopā ar garīgo attīstību).
Īstenībā Dalai Lama ir viedi vārdi šajā sakarā:
Vai nu cilvēks tic kādai reļiģijai vai ne, vai viņš tic šai vai citai reliģijai, mūsu dzīves mērķis, visviens, ir laime, mūsu dzīves virzība ir – uz laimi” (Dalai Lama)
====
Kas attiecas par tēmu – skolā to neiemācīs. Tas prasa daudzus gadus pavadot studējot un lasot dažādu literatūru. Tāpēc paņemtu ko atkal greizu (mācītu visu burtiski un censtos panākt burta kalpus) un iedzītu cilvēkiem vēl vairāk maldus un atturīgumu pret Dievu.
Iespējams, ka tas (reliģijas mācība) dotu ari ko pozitīvu – paceltu sabiedrības ētiku? Nezinu…grūti spriest.
Preses relīzes