Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Smart TV – nākamais hakeru mērķis

Klasiskie un aprakstītie TV uzlaušanas paņēmieni ir caur interneta savienojumu un ar tālvadības pulti. Bet vēl taču pavisam vienkārši var konferenču zālē esošai ierīcei iespraust USB “flešku” ar atbilstošu programmatūru, kas videokonferences translētu “pa kreisi”. Lielajiem ražotājiem kā Sony, Samsung, LG ir savi “programmu veikali” pēc Google Play Store parauga, kuri hakeriem paver bezgalīgas krāpšanās iespējas. Ja tur sāks visu labāk kontrolēt, vienmēr pastāv iespēja apmānīt skatītāju un piespiest viņu uzinstalēt kaut ko no malas “superīga programma, varēs par velti skatīties simtiem maksas kanālu”.

Bez attēlā redzētā ransomware piemēra televizori ir ļoti pateicīgas ierīces arī dažādu citu kriminālu darbību veikšanai. Kaut arī ekrāni palaikam tiek slēgti ārā, procesori parasti darbojas 24/7. Kāpēc neorganizēt TV DDoS botu tīklu vai neparakt
Š obrīd tiekot radīti speciāli, Smart TV paredzēti antivīrusi. Bet pilnvērtīgu risinājumu tirgū vēl nav.

Par USB – man tā ir priekšrocība – varu palaist video failus no fleškas nedarbinot datoru, ar pulti pārslēgt listi, e.t.c.. Nu ja neizmanto, tad nesaprot.
SMART jēdziens vispār ir sācies ar to, ka TV vai fotoaparātu, var pieslēgt internetam, darbināt aplikācijas, u.t.t… Un tam piekrītu – ka tā ir nevajadzīga greznība. 🙂 (Kautgan lietoju fotoaparātu, kas arī māk pieslēgties WiFi un bildes pa taisno uz epastu nogādāt – bet viņa vecuma dēļ, domāju ka saslimt ar kādu kaiti šams nevar, jo lejupielādēšanas opcijas principā nekādas nav).
mums acīmredzot atšķiras izpratne, kas tad īsti ir gudra vai tupa ierīce (smart vai ne-smart tv). īsti skaidra un viennozīmīga definīcija diez vai pastāv, tā ka ir plašas iespējas interpretācijai
taču ne par to ir stāsts. es sliecos piekrist tai domai, ka būtu svētīgi, ja būtu pieejams lielāks piedāvājums ar dumb ierīcēm – tikai ekrāns un skaļruņi, jo bieži vien neko citu nevajag – ir vai nu lattelecom interaktīvās tv dekoderis, vai viašrota dekoderis vai kaut kāds cits speciālais dekoderis, kas padod ārā jau gatavu bildi un viss – pie sienas/uz galdiņa ir vajadzīgs tikai ekrāns un skaļruņi. un nekādi citādi vipendroni. a neko tādu īpaši neesmu redzējis. vai arī jāmeklē vnk datora monitors ar iebūvētiem skaļruņiem un jācer, ka būs hdmi ieeja? nu ja tā, tad tas šķiet muļķīgi, jo 32 collas un lielāku īsti neatrast. un, ja arī ir, tad maksā kosmosu, a man galīgi negribās vēl vienu pulti visu laiku padirst, ar kuru tikai ieslēgt/izslēgt ekrānu…
so oldschool
Bet savā ziņā bija konspirācija ar tā saukto “25-to kadru” ķipa auditorijas zombēšanu. gūglis pastāstīs smalkāks
Jo es nevaru iedomāties citu iemeslu šitik nepareizi bet pārliecinoši žvankstēt.
Cik atceros, tādus ražo LU.

Preses relīzes