Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Sony iezīmē CD un DVD ēras beigas
Sony Optiarc tika izveidota 2006. gadā kopā ar NEC. 2008. gadā NEC izstājās, un ražotne pilnībā pārgāja Sony īpašumā. Sakarā ar Sony zaudējumiem 5,8 miljardu USD apmērā 2010./2011. finanšu gadā tika iedarbināts restrukturizācijas plāns, kas paredz slēgt visas nerentablās ražotnes. Līdz 2013. gadam pavisam plānots atlaist ap 10,000 darbinieku.
Sony Optiarc kopumā pieder 10-15% diskdziņu tirgus. Zaudējumus radīja krītošais pieprasījums pēc klasiskajiem klēpjdatoriem, kuriem paredzēti Sony diskdziņi, kā arī augošā konkurence ar citiem ražotājiem, kuri spēj piedāvāt lētākas cenas. Š…emot vērā, ka Apple jau atteicies no diskdziņa jaunākajā MacBook Pro ar Retina displeju un Mac Mini, var prognozēt, ka šīs ierīces drīz vairs nebūs aktuālas.
Sony, savukārt, par darbības pamatvirzieniem apstiprinājis digitālās kameras, attēlu sensorus, objektīvus, signālprocesorus.

Faknu, no vienas puses jau labi, taču konsumerizācijas dēļ, cilvēki kas grib ko vairāk par pliku patēriņu tikai zaudēs.
Lai arī man nevienam datoram nav funkcionējošs diskdzinis patlaban, tāpatās krāju CD albūmus.
Agrāk gan, spēles, programmas, faili, backup utt tika plaši lietoti tieši CD un DVD formātā..
Blurayšmūray Tehnologija dārga un dēļ tā tirgū tā īsti nav ienākusi… ok moš varētu nopirkt to diskdzini pa 60ls, bet joki ar bluray tukšajiem diskiem! Pameiģini aizskriet uz rimčiku un nopirkt! 😀 I NEMAZ NEVAR un nevarēs jo nav pieprasījuma dēļ dārguma! Gribi tuksu bluray disku ta speciāli no kkāda ineta veikala jāparedz ka tev vajadzēs un jāpasūta pus nedēļu atrāk pa 4LS/gab aptuveni kas nu nav forši! Izmest 4LS priekš viena diska….
Esmu cepis w7 augšā uz paris netbūkiem un notebūkiem kuriem ir boot from usb atbalsts un teikšu tā – windows instalācija aizņem 2x ja ne pat 3x mazak laiku nekā no diska! Pat uz vienu laptopu uztaisīju testu – uzcepu bootable disku un uzcepu bootable USB un mēriju laiku cik aizņem tīra instalācija = no diska aizņēma ~45min, no usb ~20min! Tā kā nu nez es paredzu ļoti drīzā nākotnē reālu galu diskdziņa ierīcēm! Nu protams 100% neizudīs no pasaules, bet vienkārši kļūs par tādu old-school lietu, kā piemēram tagad komplektējot datoru noteikti nevari iedomāties ka tu komplektētu ar IDE savienojumiem cietos, bet viņi ir un pastāv un vēl pastāvēs jo pasaulē vēl ir kāds pieprasījums… Tas pats būs ar diskdziņiem drīzā nākotnē! Reali būs nopērkama bet būs citi veidi kuri aizstāj un ir daduz ātraki, bet tirgū būs jo veci datori ir pa pilno pasaulē.
Bet uz dzelža, kuram nav problēmas būtoties no fleša, es domāju, ir stūlbi dedzināt matricu. Matricas labi tiešām der tad, kad vajag cietu bekapu vai izdalīt relatīvi lielu datu daudzumu citiem cilvēkiem.
Preses relīzes