Sony izlaidīs "piekarināmās" viedtālruņu kameras

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Sony izlaidīs "piekarināmās" viedtālruņu kameras

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Sony acīmredzot ir pirmais viedtālruņu ražotājs, kurš sapratis, ka ar “megapikseļu kariem” vairs tālu netikt. Lai cik advancēta būtu matrica, galvenais kameras kvalitātes garants vienmēr bijis labs objektīvs. Protams, tradicionālajā viedtālrunī normāla izmēra objektīvam vienkārši nav vietas, tāpēc pēc neoficiālas, bet drošas informācijas Sony drīzumā piedāvās ārējos Hi-End kameras moduļus Xperia tālruņiem.

Ar īpaša magnētiska adaptera palīdzību kameras moduli varēs piestiprināt viedtālrunim. Tas bez objektīva saturēs arī fotosensora matricu, nelielu bateriju un Wi-Fi vai NFC savienojumu. Skatumeklētāja funkcija, bilžu saglabāšana un skatīšana jau norisināsies uz tālruņa un tā displeja.

Sākumā plānoti divi “piekarināmo kameru” modeļi. Dārgākais būs ar 20,2 MPix 1″ Exmor R sensoru, f/1,8 gaismasspēju un 3,6x optisko tuvinājumu. Parametri būs līdzīgi kā Sony Cyber-shot DSC-RX100MII un tuvosies spoguļkameru attēla kvalitātei. Otrs modelis būs lētāks, ar mazāku megapikseļu skaitu, bet ar lielākām zoom iespējām.

Attēlam ir tīri simboliska nozīme, jo nav zināms, kā kameras moduļi izskatīsies.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_bildschirmfoto20130718um133322_zps3badc0f8_1.png[/img]

Avots

akms47
    Participant

…Lai cik advancēta būtu matrica, galvenais kameras kvalitātes garants vienmēr bijis labs objektīvs. … Pilnīgi garām, piedod Samuraj, te es tev nepiekrītu. Objektīvs, pareizāk sakot stikls/lēca, kas tajā iekšā ir ļoti svarīga, bet salīdzinot ar matricas izmēriem tā ir otršķirīga. Nevar salīdzināt bildi no 36 filmiņas un 120. Tāpat, nevar salīdzināt maziņo matriciņu (lai cik tur pikseļus nerakstītu) ar profesionālās spogulenes matricu. Laukums uz kuru nokļūst gaisma ir ļoti svarīgs gan filmas, gan digitālajā gadījumā. Lai cik es esmu apmierināts ar savu Canon EOS 7D, tas ir crops un tas nozīmē, ka viņa matrica ir 1,6 x mazāka par pilnizmēra matricu, kas ir 1/2pro un profesionālos aparātos. Ko gan Jūs sagaidat mobīlās ierīcēs? Objektīvs ir jauks papildinājums, kas neliks Jums izmantot digitālo zoom. Dig zooms ir tas pats, kas izgriezt no nofotogrāfētas bildes gabaliņu un izstiept to lielāku, saprotams, pazaudējot kvalitāti. !!! NEKAD, atkārtošos, NEKAD !!! neizmantojiet digitālo palielinājumu savās mobilajās foto iekārtās. Labāk pieejiet tuvāk ar kājiņām. Bet ražotāji sāk domāt pareizā virzienā.

Crow
    Participant

Pareizā gan! Nākamais solis – trijkāji. Un pēc tam zibspuldžu reflektori, kas izmantojami arī kā lietussargi 😀

[img]https://i.imgur.com/d2Lw4DP.png[/img]

akms47
    Participant

Nu nejauc savu pi..pi ar zīmuli.

nevertell
    Participant

Nē. Ziepju trauku kvalitāte attiecībā pret gudr-telefoniem slēpjas tajā, ka sensora individuālie nav TIK mazi, ka palēnām jāsāk ņemt vērā kvantu mehānika. Pēdējie “mega” sensori smārtfounos jau paliek tik mazi, ka fotonu daudzums, ko tie uztver ir mērāms ar divciparu skaitļiem. Smārtiem arī pietrūkst optiskā attēla stabilizācija. Ar smārtfonu neviens neies taisīt gan portretus, gan ainavas, gan makro bildes profesionālā līmenī.

samurajs
    Participant

Uj kā es tev nepiekritīšu 🙂 Protams, matricai liela nozīme, bet paprasi profesionāļiem, ko nozīmē labs objektīvs un kāpēc tas maksā tūkstošus?

https://proline.lv/index.php?page=category&url=209&sort_name=&sort_kol=&sort_cost=&sort_store=&sby=&pages=20

Aldis
    Participant

Bet neviens no smartfouna vai ziepju trauka neprasa profesionālu kvalitāti, bet gan, lai ir labi. Domāju ka ideja ar papildus objektīvu ir tikai labs papildinājums. 🙂

Piemēram man – parastam cilvēkam tīri pietiek ar ziepjutrauku, kuram ir labs objektīvs, pietuvināšana, utt. Tā pat manas bildes nekur tālāk īpaši nenonāk kā soc. tīklos, paša datorā, pārsvarā priekš sava prieka… 🙂 Un ja mobilais telefons spētu fotogrāfēt līdzīgi kā tas pats ziepjutrauks – why not? 🙂

Viestartss
    Participant

Nu tur jau tā lieta, ka nav runa tikai par objektīva pielikšanu.

Runa ir par kaut kādu pus-fotoaparātu ražošanu, kur ir objektīvs, matrica un akumulators. Nav tikai ekrāns un vadības pogas un droši vien arī atmiņa. Līdz ar to man šitais šķiet kaut kāds sviests – pats par sevi tas verķis nekam neder, obligāti ir vajadzīgs klāt telefons.

Tad jau labāk pašā telefonā iebūvēt nopietnāku matricu un tad likt klāt tikai objektīvus. Tā kā daži ar aifonu jau ir mēģinājuši darīt.

Aldis
    Participant

Tas gan. Esmu pats mēģinājis crapfounam pielikt objektīvu.. 😀 Nekas labs! (Ja kas, caur binokli arī var mēģināt šo to uzņemt) Traucē starpā esošais stikliņš, un automātiskā fokusēšanās/regulēšanās… Tāpēc šķiet tiek laists nevis tikai objektīvs, bet objektīvs ar visu matricu, jo tad objektīvs būs pa tiešo piesaistīts.

Viestartss
    Participant

nu tad jau var uztaisīt to stikliņu noņemamu gadījumam, ja lietotājs grib pielikt elegantāku objektīvu un man šķiet, ka uztaisīt automātisku autofokusa atslēgšanu, kad ir pievienots ārējais objektīvs, ir tikpat kā divus pirkstus apmī*t

problēma ar noņemamu stikliņu varētu būt tāda, ka tad tas tiks darīts arī ziņkāres nolūkos, tur saies iekšā visādi putekļi un citas drazas, kas sekmēs krietni lielākas rindas pie garantijas servisa sniedzējiem

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?