Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › SSD diska izvēle
Tātad kura firma/modelis tagad skaitās “topā” ar superduper piedāvājumu/fīčām tirpiri, protams samērā pieklājīgā cenā?
Jēga no SSD maza – kāda starpība, OS vai softs tev ielādēsies 10 sekundēs vai 1,5 minūtēs ? Cik dienas laikā iegūsi – 5 – 10 minūtes? Toties pirksi jaunu SSD vismaz reizi gadā :D.
Jā, jā , tūlīņte saradīsies SSD fanāti :D. Puisīši, parunāsim par šo tēmu, nu teiksim, pēc gada, kad būsiet pārliecinājušies ka man 100% taisnība un savus SSD 3 x nomainījuši, OK ?
Negatīvs viedoklis parasti ir paranoiskiem ļautiņiem, kas nav lietojuši SSD vai nemaz nav īsti painteresējušies par tehnoloģijas attīstību.
Iesaku palasīt
Starp citu, draugam bija taisnība (notestēju) – viens pīpis vai sata2 vai sata3, griežas vienlīdz ātri.
Reāli sata3 atpērkas, ja vairāk par vienu ssd iegrūž raidā.
P.s. Starp citu Kingston SSDNow V200+, 120GB
3 gadi garantija, jebkuram Latvijā pirktam SSD. Jebkurš kas ir palietojis SSD, pie pilna prāta nekad nelietos datoru ar standarta cieto disku. Es būtu gatavs kaut katru gadu jaunu pirkt, pat nedomājot.
p.s. Visiem heiteriem, man pat SWAPS ir uz SSD, not a single fuck whas given 😀
Man tāds nav, bet gribu !
Bet skaties nenopērc par lēnu, ja tev ir SATA III(līdz 600MBps, ja pareiz atceros) vai par ātru ja tev ir SATA II(līdz 300MBps). Un ņem ar lielāko IOPS.
=>m_janis
Lien atpakaļ alā, no kuras izlīdi, šī pasaule iet pārāk atri uz priekšu, tu tai acīmredzami netiec līdzi. Š ādi komentāri bija aktuāli pirms pieciem gadiem.
=>piwchix
Nekas slikts nenotiks, ja nopirks “par ātru”. SATA 2 un SATA 3 un pat SATA 1 ir turp atpakaļ savietojami bez problēmām.
Edit: Un pievērst pietiekamu uzmanību IOPS – tas izsaka ļoti daudz.
Atšķiras ilgmūžība, ātrums, kvalitāte un MTBF.
Ir kādam bijusi pieredze pārkraut no HDD uz SSD, nepārinstalējot? Bootlouderis ir pie kājas, to sakārtot ir sīkums, klonēt ar ir gadījies, bet kādas izredzes šādam variantam?
Starp citu datus atgūt no pilnībā miruša SSD ir pat lielāka iespēja nekā no HDD. Nepieciešams atlodēt flash čipus un uz tiem esošo informāciju restaurēt. Bet jāzin detalizēta tehniskā informācija par izmantoto ECC, adresāciju utt.
Kompis bez SSD ir kartupelis, nevis kompis; FAKTS!
Un piekrītu Wuu teiktajam, pēc SSD pārsēsties atpakaļ uz HDD diez vai kāds gribēs 😀
Preses relīzes