Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › SSD maratons noslēdzies, uzvarētājs noskaidrots
šeitšeit
Sudraba medaļa pienākas Kingston HyperX 3K 240GB
Neraugoties uz to, ka pirmais Kingston HyperX 3K eksemplārs nomira, kad tanī ierakstīja 728 TB datu, dvīņubrālis izvilka līdz 2100 TB. Pēc tam sistēma to pārstāja pazīt. Kingston HyperX 3K pie iespējas kompresē datus, tāpēc reālais ierakstītais datu apjoms ir mazāks nekā sākotnējais. Pirmās kļūdas parādījās tikai pie 900 TB atzīmes. To bija tikai divas, bet pašas bīstamākās – uncorrectable.
Ta-dāāā! Mums ir uzvarētājs – Samsung 840 Pro 256GB
Samsung 840 Pro 256GB izrādījās visizturīgākais – tanī izdevās ierakstīt vairāk nekā 2400 TB datu. Līdz pašām beigām nebija nevienas uncorrectable kļūdas. 7000+ bad sectors (ap 10.7 GB) darbības laikā tika izslēgti no aprites.
Un tagad, lūdzu, uzmanību!
Viens otrs Notepad lasītājs varbūt jau aus kājas, lai dotos uz veikalu pēc Samsung 840 Pro 256GB. Tomēr šeit jāņem vērā tas, ka testiem bija pieejams tikai pa vienam eksemplāram no katra SSD modeļa. Vienīgi Kingston HyperX 3K 240GB bija divi gabali, un to darbmūžs atšķīrās 3 reizes! (728 TB vs. 2100 TB)
Kā nomierinošs moments varētu kalpot fakts, ka ražotāja garantēto ierakstāmo datu apjomu visi seši SSD ievērojami pārsniedza.
Veiktspējas testi
Var viennozīmīgi apgalvot, ka SSD novecojot, to ātrums nemainās. Tomēr veiktspēja testētajiem 6 SSD ļoti atšķiras.
Lielajam kompim kā reizi ieliku 4 Kingstonus 10ajā Raidā. Ä€trums virs 800 Mb.
Man 20GB Fujitsu SCSI cietnis 24×7 sakumā strādāja serverī kopš 2002. gada, pēc tam no 2006. līdz 2009. gadam tādā pašā 24×7 režimā iekš parastā datora. Nelietoju dēļ tā ka pārāk maza ietilpība bet tā viņam nav nekādas vainas pēc 8 gadu nepārtraukta darba. Neviens SSD to nespēs atkārtot.
Ko patiešām intereses pēc vajadzēja darīt – darbināt enterprise grade SLC SSD kopā ar šiem sprāgoņiem. Tikai jamie dēļ tā, ka pasaule ir atsaldēta, ir praktiski izmiruši.
Tikmēr Samsūda fabrikās strādājošajiem tiek silē bērtas smiltis (domājams, drīzumā kopā ar Palkoholu) un gatavi flašatmiņas čipi tad no dirsas krīt. Drīz SSD panāks rotējošo rūsu arī ietilpības/cenas ziņā.
Bet davai, šoreiz kašķis vairāk kašķa pēc. Sāpi saprotu. Man ar šķiet, ka tagad neko vairāk par galīgu brāķi, turklāt apzināti, ražot nemāk/nevēlas. Tādi laiki pienākuši.
Nu nepatīk man tas ka kādai no PC komponentēm ir jau no paša sākuma paredzēta katasrofiska avārija normalas lietošanas rezultatā. MAn TrueCrypt uzrāda ka diennaktī es sistemas diskā ierakstu ap 200GB informācijas. Parasti tie ir mazi ierakstiņi. Vai mans SSD nokalpos 10 gadus šādā režīmā? šaubos. Labam cietnim gan ir iespēja to paveikt.
Jēgu pēc SSD ikdienas lietošanai nesaskatu tieši tāpēc, ka tur ir skaitītājs, kurš skaitās uz atpakaļ ar katru aizkopēto baitu. Sistēmu uz tāda galddatorā vispār likt ir sviests, vajag normālu operētājsistēmu, nevis ar nikniem dzelžiem lāpīt bloatwares rijību ;> Tālākā nākotnē gan pacentīšos noteikti kādu iegādāties, KAD tīklā kaut ko augšupielādējot, ar vienlaicīgām n augšupielādēm kādi 25 Mbps ir griesti, kur ar šitento lēno cietuci iestajas visas sistēmas līmeņa bremze dēļ kā ka visu laiku tiek drillēts cietucis.
Ja tā paskatās procentu, īstenībā vainojiet Sandforce, nevis pašu principu. 3 no 4, kas krīt garantijas laikā, ir Sandforce. Kā vienreiz teicu – TriperX ir acīmredzami izturīgs, ja pēkšņi nenokrīt Sandforce kontra.
Attiecībā uz 200 GB dienā… SLC un varbūt eMLC arī nokalpos. Enterprise prasībām enterprise iekārtas.
Bloatware ir tagadne un spožā nākotne, arvien pieaugošs idiotisms un nekompetence ir šī laikmeta iezīme, tur nekā nevar padarīt. Bet tāpēc čakarēties un bakstīties? Mazohisms. Jēgu SSD lietošanai ikdienā nesaskata tikai nožēlojami kapeik3.14sēji.
Pazaudēt profilu, bildes un projektus būtu daudz, daudz sāpīgāk. (ties gan man nebekapots ir tikai profils, bet pat to būtu nepatīkamāk zaudēt kā sistēmu)
..
Enīvej. Sligthly related – esmu priecīgs paziņot, ka, izrādās, idiotismam nav bijis cerēto robežu vēl kādā gadienā. Rau, kā sakarst atsevišķas M.2 SSD kontras:
Nepalīdz fakts, ka M.2 parasti ir novietots (vai pareizāk – citur nebija, kur jamo nomest, jo mārketinga kretīni elpoja uz kakla) ļoti tuvu videokartei, kā arī tam nav ne savas dzesēšanas, ne to vismaz daļēji veicinoša korpusa, ne kontakta ar korpusu. Un portatīvajos vispār…
Sakiet lūdzu, eksperti, cik daudz ierīces spēj ilgi darboties šādās nežēlīgās temperatūras svārstībās? Vai to neviens nepamanīja vai tas tiek apzināti ignorēts?
Un kāpēc eksistē tāda tizlība kā PCI-E karte ar M.2 slotu?
Preses relīzes