Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › ssd vai sata3, ko ņemt?
Tagad izskatās ka SSD un SATA disku cenas gandrīz jau būs vienādas.
Jautājums vai ir vērts ņemt šo disku Patriot Pyro 60Gb SSD Drive 2.5” R/W 520MB/490MB SATA RETAIL pa 84 ls vai labāk kādu SATA3? Vai vispār ir īpaši jūtama starpība, spēlēs utt.
Domāju pagaidām uzlikt tikai sistēmu un pēctam piepirkt sata priekš failu glabāšanas.
BET, kā jau Evers norādīja, viņu ilgmūžība varētu būt problēma (to varēšu, iespējams, komentēt pēc pāris gadiem), tāpēc šobrīd prātīgi ir nopirkt SSD tīri priekš sistēmas, bet priekš datu glabāšanas paņemt parasto HDD.
P.S.
Patrioit Pyro ir laba izvēle – starp testiem ir vieni no spējīgākajiem.
Otra lieta – uz HDD intesīvi izmantotā sektorā šādā gadījumā var sarasties “bēdas”, bet datus varēs pārkopēt uz jaunu datu nesēju, savukārt SSD, kas būtība ir tikai liela fleška – ja nokausies – saki datiem atā, atā :D. Tos, tāpat kā flešakas, svarīgu datu glabāšanai lietot ir vismaz nesaprātīgi, lai neteiktu – stulbi.
Tā kā SSD sistēmai, lai iegūtu ātrdarbību ir pat ļoti OK, tikai tuvumā jābūt sistēmas image – agrāk vai vēlāk noderēs – bet datiem, nu nez, tas tikai asu izjūtu cienītājiem.
par to swap failu jāpalasa, viņu tak varēja pārcelt?
Ja stellē jaunu kasti, tad ieliec tik daudz rāmja, lai viņš vispār nah nebūtu vajadzīgs. Protams, tev tur noteikti griezīsies sivēns ar visiem saviem resursus rijošajiem spīdīgajiem draņķiem un tu varbūt jaunās spēles taisies kapāt, tad nu kā minimums kādus astoņus gigus derētu lai ir rezerve. Es swap pārstāju lietot kādu pusgadu atpakaļ. Vairāk par pusi savā rāmja aizpildīt nevaru 😀
Man šobrīd swap arī ir atslegts, cik noprotu tas ir tas pats pagefile, uzreiz niebraucu :), jautājums, te palasiju par win optimizāciju priekš SSD
ir vērts to visu darīt, vai pietiek ar swap atslēgšanu?
Gribētu painteresēties, ko īsti Tu dēvē par sivēnu
Imho, priekš kam to pf vajag – kaut kādām līkām progām, kuras uztaisītas lai izmanto pf neatkarīgi no rāmja brīvuma? Nu var jau būt, bet man ir slinkums meklēt kas ir jāmaina reģistrā lai pf eksistētu, bet netiktu izmantots bez īpašas vajadzības… Jā, win tiešām nav linux, uz linux to ciparu cik ļoti izmantot swap var nomainīt on the fly
Vispār to “veco” sistēmu optimizācija ir viena feina lieta, un kad rezultātā viss strādā ir patīkami.
Es gan tikai lietotāja līmenī, bet darbā savā ofisā es administrēju pats kā serveri tā vecus pc un tīklu. Tas gan nav mans amats, vienkārši gribas iemācīties. Protams profiņi pasmaidīs, bet nu interese ir un ar gadiem tā izpratne nāk klāt.
Nezinu par šiem maģiskajiem lifetime rādītājiem (1 000 000 stundas) un kā viņi tiek rēķināti, taču zinu, ka vienu 25nm MLC flašatmiņas šūnu var programmēt 5000 reižu. Š…emot vērā, ka ssd ar šo rēķinās (kontras ar write ampification; papildus vieta ar rezerves flash šūnām) , par šo uztraukties vajadzētu tikai tiem, kas mīl drāzt cieto (piem, torrentu superuseri, kas grib seedot no ssd. Lai gan vz vai šie cikli attiecas arī uz readiem.).
Tieši dēļ šīm 5000 programmēšanas reizēm es atturētos no swap likšanas uz 25nm flash ssd.
Vēl aizvien pastāv problēma, kā tad pareizi optimizēt sistēmu priekš SSD. lasot forumos galīgi saputrojos, par vienu un to pašu lietu katrā forumā ir atsevišķas domas, būs vien jāeksperementē
Preses relīzes