Startējis nacionālais mūzikas straumēšanas pakalpojums Streamus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Startējis nacionālais mūzikas straumēšanas pakalpojums Streamus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Darbu sācis nacionālais legālās mūzikas straumēšanas dienests Streamus.lv, kurš izveidots sadarbībā ar Tele2 un Music Online. Noslēgti līgumi ar Universal Music Group un citām kompānijām, tā kā pieejami ne tikai jauni un veci Latvijas hīti, bet arī mūzika no visas pasaules. Var noklausīties gan vecos The Rolling Stones albumus, gan jaunākos Lady Gaga, Lana Del Ray, U2, Metallica u.c. Kopskaitā dziesmu skaists mērāms miljonos.

Klausīties mūziku var gan uz PC, apmeklējot Streamus.lv, gan arī ielādējot mobilās aplikācijas Android un drīzumā arī iOS vidēs. Tā kā pakalpojums tapis ar Tele2 līdzdalību, tad mobilā operatora klientiem paredzētas akcijas: reģistrējoties ar savu numuru, Streamus mēnesi būs par velti. Būšot arī tarifu plāni, kuros mūzika būs iekļauta.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_8787_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_str_2.jpg[/img]

RicoPico
    Participant

kaut kas tur šamiem nav riktīgi. Viss raustās, bremzē, nekas neskan un ielogoties nav iespējams:

[spoil][img]https://notepad.lv/userpix/1481_screenshot_20130808121613_1.png[/img][/spoil]

Anywayz, ceru uz vismaz līdzīgu Spotify alternatīvu. Ja ne tagad, tad nākotnē. Prieks, ka pašmājnieki ko tādu bīda.

aly`
    Participant

TuneIn Radio <3

Kalviitis
    Participant

Neredzu iemeslu lai lietotu šo te , esmu pilnībā apmierināts ar Spotify.

RicoPico
    Participant

Spotify dārgs, bet nav izvēles- 5.5 Ls/mēnesī. Lietoju tikai uz Androīda un tikai darba laikā. Par cik darbā viss nets ir briesmīgi apgraizīts bet telefonā rosās neierobežotais datu tarifs. Lūk. Un man kaut kā labpatiktos maksāt Latvijas uzņēmumam nevis ASV. Ir vēl tāds Rdio- idejiski līdzīgs Spotify, bet maksā tikpat un Android aplikācija vienkārši traģikomiska parodija par Spotify. Nudien lēkāju un situ plaukstas uzzinājis ar Streamus. Pagaidām gan serviss liek vilties. Ceru, ka šie salabos visu tuvākajā laikā.

Jaunzems
    Participant

Neliela piezīme – Spotify nāk no Inglin’, nevis ‘Murica 🙂

RicoPico
    Participant

Spotify has been founded in Sweden by µTorrent’s Daniel Ek, since 2008.

In general- nav lielas nozīmes izcelsmei. Točna zinu, ka Spotify nav Latvju rūpals. Un tas kremt.

aoma
    Participant

Pilli gan parastie, gan neta rādžiņi ar visāda veida kņadu, bet kārtīgs pilsonis savus mīļākos ripuļus sen sapircis un sakrāvis plauktā.

Nesaprotu, kāpēc vēl kaut kur kaut kas būtu jāabonē?!

Brutto
    Participant

Precīzi par visiem 100%!:)

Eudoxus
    Participant

Viss atkarīgs no klausīšanās intensitātes. Esmu sapircis diezgan daudz mūzikas, bet tik un tā izmantoju Spotify, jo tā ir lieliska iespēja uzzināt par jaunām un ne tik jaunām vēl nedzirdētām lietām.

RicoPico
    Participant

Tieši tā. Galvenais iemesls PAR Spotify izmantošanu ir related mākslinieku atrašana. Pa 3 mēnešiem esmu atradis kaudzi labas, līdz šim nedzirdētas mūzikas, kura nekad neskanēs tradicionālā radio stacijā.

aoma
    Participant

Tad jau laikam esat no tiem, kas sava elka jauno singlu klausās 20/50/100 reizes pēc kārtas, kamēr kāds kolēģis ar vājākiem nerviem nepienāk un neiekrāmē ar tabureti pa pakausi.

Arī radiostacijas (normālas) velk laukā jaunu un ne tik jaunu, bet atjaunotu mūziku.

RicoPico
    Participant

No kolēģu nelīdzsvarotības un gaumes trūkuma slēpjos zem austiņām. 😀 Bet nē, nav tā kā Tu saki. Spotify pēc būtības arī ir radio. Gudrs radio- atrodi vienu treku kurš Tev ļoti patīk, spied “Create Radio” un algoritms ar apbrīnojamu precizitāti atskaņo līdzīgos gabalus. Turklāt šo radio var vēl vairāk pielāgot ar Like un Dislike spaidīšanu katram skanošajam gabalam. Ja piespied kādam gabalam “Like”, šī dziesma automātiski saglabājas playlistē “Liked from radio”. Noder, lai vēlāk izpētītu šo gabalu tuvāk- kas izpilda un kāda vēl šim izpildītājam mūzika, biogrāfija, koncert turneja, links uz youtube video klipu utt… . Playlistes ir menedžējamas ar drag and drop. Izveido jaunu playlisti (vai vairākas) un samet tur sašķirotos gabalus no “Liked from radio. “Visas izveidotās radio “stacijas” tiek saglabātas. Izveido vairākas un vēlāk atskaņo sev tīkamāko- pēc garastāvokļa. Spotify ir pielāgojams daudz un dažādos veidos. Vari veidot atsevišķu gabalu playlistes un/vai radio mākonī un klausies savu mūziku jebkurā datorā vai viedtālrunī. Un vēl kas- nav reklāmu un dīdžeja tukšās tarkšķēšanas. Tikai Tevis paša izvēlēta mūzika. Viegls rokenrols pa radio, izcilā kvalitātē.

aoma
    Participant

Paldies par izsmeļošo info 🙂 nezināju, ka var arī tā.

Tomēr man patīk savas playlistes veidot pašam no savas ilgus gadus krātās fonotēkas, bet rādžu pamatā klausos dēļ laika prognozes, ziņām, autorraidījumiem, viktorīnām utt, reklāmas esmu iemācījies nedzirdēt 😀

Foxsk8
    Participant

Lietoju 8tracks.com. Diezgan laba mūzika, filtri, utt… izvēlies pats ko lausīties, pieejami visu dziesmu mix saraksti, var skatīt caur youtube arī, kā arī ir pieejamas aplikācijas priekš mobiliem. Neredzu jēgu no šāda vietējā servisa, vēl par maksu. Tad jau vieglāk ik dienas pafiltrēt un pasekot līdzi popupārāliem youtube muzikas autoriem, kas veido diezgan kvalitatīvas playlistes. Pēc tam var saveidot savas un klausīties līdz nemaņai.

RicoPico
    Participant

Tu līdzīgi kā mans sencis- šis aizvien naski turpina rakstīt filmas diskos un krāt plauktā, kā padomju laikos VHS kasetes. Nostaļģija, laikam…

Starp citu, visa Tevis gadiem krātā fonotēka jau sen mājo Spotify datubāzēs. 😉

Eudoxus
    Participant

Radio es neklausos, lai gan Spotify var kalpot arī šādiem mērķiem. Bet Spotify galvenā pozitīvā īpašība ir tas, ka tā ir ekselenta fonotēka. Turpat vai viss, kas ir manā CD plauktā (un saripots kompī) ir atrodams Spotify. Un, jā, man nav tik daudz naudas, lai es varētu nopirkt pilnīgi visu, ko gribu dzirdēt. Bet tagad tas ir vienkārši. Iznācis jauns Bill Frisell albums. Ja gribi noklausīties, tad Spotify to viegli var izdarīt. Citādi legālā veidā tas izmaksātu tuvu 10LVL.

aoma
    Participant

Par tām datubāzēm gan negribētos piekrist, kad 90-to pašā sākumā Jūtas štata mazā mūzikas ierakstu veikaliņā atbrīvoju tā īpašnieku no vecajiem krājumiem, šis, padzirdējis, ka būtu ar mieru par saprātīgu cenu ņemt visus – pāri par 400 disku un skaņuplašu, atdeva par 29 centiem, lai gan sākotnēji prasīja 2-3 $. Tur bija arī limitēta izdevuma ieraksti, ko mūsdienās nekur citur neesmu vairs sastapis.

P.S. Mūsu bodniekiem līdz tādam tirgošanās līmenim nekad netikt – vēl nesen redzēju vietējā bodē vecu Reinika vai Freimaņa albumu par 13 latiem, noputējis, visu aizmirsts, kam gan tāds vairs interesē. Arī pa velti neņemtu, toties cena akmenī iekalta.

Aldis
    Participant

Sviestuss… Es arīesmu dikti klasisks, lietoju radio un savu libary.. Un nejūtos neko zaudējis, mūzikā klausos daudz un dažādu mūziku, kā arī pietiekami daudz kam jaunam uzduros virsū pats… 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?