Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Statiskā elektrība.
Jautājums par statiskās elektrības novadīšanu labojot datoru.
Saprotu, ka vispār statiskā ir ļoti bīstama datora detaļām un sevi vajadzētu nozemēt kaut ko darot. Pasūtīju antistatic wristband. Š ādu –
Pētīju internetā un sapratu, ka vajag arī kur spraust iekšā un tad pie kontakta, lai varētu nozemēt.
(Zinu arī par metodēm ar barokli, bet katrā vietā saka ko citu, citur saka, ka tas ir labi, citur brīdina, ka tā nevar darīt)
Lasīju, ka pietiek vien pie korpusa aproci pievienot un tas izlīdzina statisko starp datoru un ķermeni. Kam ir taisnība? Apgaismojiet mani.
Stingrāki drošības pasākumi vajadzīgi, teiksim, lodējot.
Neieteiktu palikt paranoiskam ar to statiku no pieskaršanās.
Pats esu grābstījies kur vajag un kur nē, sliktākajā gadījumā pāris nenozīmīgu apdegumu + šoks 😀
Ir arī pilnīgi cita cilvēku suga – tādi, kam pat personīgais kaķis vai džemperis dod pa nagiem, tur mums jāpiesauc kāds augstāks soģis, lai tiktu pie skaidrības 😀
Š eit arī laiks izdarīt secinājumus – vai nu tu vari grābstīties gar dzelžiem, vai nē. Var jau būt, ka aproce ir risinājums, es parasti paļaujos uz skarbo likteni 😉
tftu, tftu, tftu..paldies Dievam, labi, ka mobilie nenesas nost 😀
Vispār grūti iedomāties, ka kāds, lai ieliktu ram’u, liek kaut kādu aproci, sprauž to pie korpusa un tikai tad kaut ko dara. Dabā neesmu tādu skatu redzējis 😀
Mans māšels vismaz 2x mēnesī kārtīgi atraujas pa knaģiem, taisot ciet sava autiņa duris.
Tur jau tas suns aprakts, ka citi var grābstīties gar da jebko, citiem atkal mazākais pieskāriens datoram smird pēc nāves.
Tas nav joks, bet šādi ļautiņi, man domāt, spēj ietekmēt ne vien statisko elektrību, bet arī citas lietas, kas balstās uz pusvadītājiem.
Kā arī pazaudēt krēsla pārvalku visdrīzāk līdzēs. Un nav arī nekas nesmuks gumiju piemest kā kādreiz katram 5. žigulim bija. Nesaprotu kas tur tik sarežģīts būtu, nedaunim.
Mani RADI IR TIKAI MANI RADI,viss ir izprovēts, tavs ieteikums nav palīdzējis ne suņa.
Negribējās offtopiku taisīt, bet tavs princips meklēt klientus vienkārši prasās pēc sūdaina koka!
Kuram tad te ir problēma ar smadzenēm? Man vai tam kurš lasīt neprot? 😀
Preses relīzes