Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › SuperDators
CPU cooleri gribētu izvēlēties pēc atsauksmēm. Mani izvēlētie cooleri ir
Ļauj man tevi apgaismot – tas ir read/write cikls. Kāda vājprātīga pirāta miteklī, kur dienā no cietņa uz cietni tiek pārdzīti terabaiti, tāds SSD iespējams pat gadu neizvilks, kamēr mājsaimniecei, kura ieslēdz kompi reizi dienā lai izlasītu ziņas delfos, tas pats SSD varētu izvilkt visus 20 gadus.
Tāpat es tomēr liktu AIO ūdeni, kaut kādu 120mm lēto viena iemesla dēļ – vieglāk iztīrīt. Zb pēc tam tie kaķa vilnu pievilkušie plašlauzēji, kas tad faķīra paņēmieniem jāskrūvē nost un ar nazi jātīra.
Pārējo – ja ir SLI plāni (un konkrēti, nevis sapnīši), tad Z97 (MSI SLI Krait Edišen – afigenna piestāv pie fraktāļa err-četri). Ja ne, tad kaut kādu H97, bet normāla fjūčerprūf jau nav baigi lētāka. Savukārt, ja SLI plāni neir, tad nafig to rezervi – nopietni, priekš kam? varat paskaidrot priekš kam? – var ņemt kaut CS450M un dzīvot bez bēdu.
Un superdators tas nav. Superdators ir, kā minimums, X99, 980 SLI un ar PCI-Express SSD. Nu vobšem kā tur Robčiks tēmē…
Tagad jams, protams, ir salāpīts, bet vienalga, es tādu neņemtu.
Ai, nu labi, zināma taisnība jau ir. Vai tāpēc vajag Pro uzreiz, es gan nez.
1TB HDD, vai SSD sistēmai un spēlēm HDD, kā jau crow minēja, mūsdienu spēles sver padaudz
i7 CPU
16 GB ram (up)
2 Titāni Z duāli.
1k W strāvas bloks
26″ monis (kā minimums)
Obligāti, mehāniskā klava, kas nav mazsvarīgi izbaudot spēles.
Maksās padaudz, būsi krutākais puisis ciemā, uz gadiem 2-3, pēc tam jau viss šis ko nosaucu jau būs budžeta klase.. 🙂
Š…em tik vismaz 240Gb, lai vēlāk nav jāgaudo.
75% katrs no jums taču pa ++1000.€ saliktu sev super datoru!
Ideja kāda – komplektāciju variācijas ir tūkstošiem. Vairums no tām strādā un vairums ir apmierināti. Liek Codegen korpusā Intertech 700W, galējo i7 ar stock dzesi un pamanās iekrāmēt GTX 760 MITX un A-DATA lētāko SSD, kas toreiz bija – skrien neslikti, geimo vēl šodien un uz High, nekāda bēda. Un ja negadīsies stiprāks pērkons, kas zin, spēlēs vēl gadiem.
Var pielāgot krutākās iespējamās detaļas par kaut kādu cenu, bet 4/5 no tā vienmēr ir tikai viedokļi par to, kas izskatās smuki, kas pašam labāk patīk un kāda ir personīgā pieredze (un fanboisms). Ar mani ir tas pats.
Gribēju jau es te ielikt konkrētu komplektu, abet baigi dārgi sanāca, atkāpties no izvēlētā nekur negribēju. Lai notiek – vakarā patiešām ielikšu.
Kas attiecas uz rakstību – nu sorry, ka esmu cilvēciņš dzīvē vīlies un nelaimīgs, ka jāizrunājas publiski parupjiem un patizliem izteicieniem. Vai ta es viens tāds 😀
1) SLI
2) Ne-SLI (nekas diži lētāks nesanāk, bet)
Ja gaužām ūdeni negribas, tad
Tāpat RAM. Personīgi uzskatu, ka superdatoram 16 GB + 2 sloti brīvi būtu ja ne tagad nepieciešami, tad nākotnes vārdā. Bet to pašam jāizsver.
K
Par RAM, protams, skaidrs.
Izvēlētos ražotājus negribētu mainīt, 😀 čipseti man atšķiras ar burtiem.
Preses relīzes