Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › SuperDators
Vismaz vienu reizi esmu rokās turējis, ielicis korpusā un iedarbinājis kādu 1/4 no visām – tāda ir darba specifika. Nevis tā kā vairums datorspec, kas sasmēlušies ārzemju apskatus, kuros platēm FPS spēlēs salīdzina (goddammit, really?) un tad mauc visādu tuftu, bet paši, var gadīties, joprojām sēž uz G31.
Bet tāpēc, ka esmu tādā iestādē, es momentā nekļūstu baigais profs. Tieši otrādi – jo vairāk es zinu, jo zinu, cik maz es zinu. Tāpēc es prasu – kādi ir precīzi iemesli par labu tam un tam. Gan personīga, gan profesionāla interese.
Ko es saku – plates neizvēlas pēc ražotāja. Nē un viss. Plates izvēlas pēc pieslēgvietām, to izvietojuma, montāžas īpatnībām (skrūvcaurumiem, RAM slotu novietojuma un dzešu apmēriem attiecībā pret korpusa īpatnībām utml.), veikalinga elementiem/teh. parametriem (fāzes, jomajo… jo vairāk power phases, jo mazāks pings – šitas betona sarkasms jāatceras!) un firmware īpatnībām. Un ja korpuss ir ar logu, dažkārt pēc izskata, jo bieži vien līdzīgā cenu segmentā kritiski nekas neatšķiras kā tikai krāsiņas.
Ja nekas no tā nav svarīgs, tad neko objektīvi (pasvītroju – objektīvi) nevar (pasvītroju – nevar) ieteikt.
Tur nav vērts neko ieteikt, izņemot to, kas katram lietotājam pašam labāk patīk un kura brenda fanbois viņš ir. Tu nezini, ko tu īsti gribi, bet kaut kādu neeksistējošu labāko. Nav tādas.
Ja domā kvalitāti, tad arī ķer vēju, jo plīst visas – gan lētas “dibenklintis” un emši, gan dārgās Sabertooth un ROG. Parēķinot uz apjomu (t.i., budžetnieces likumsakarīgi, ka pērk krietni vairāk kā high-end) pat tas procents sanāk līdzīgs.
Par vienu lietu gan gribētu padiskutēt. Kvalitāte neatšķiras no ražotāja – visi vienādi?
Man, protams, nav tāda pieredze ar dzelžiem kā tev, bet no otras puses, vai tu vispār redzi, kas notiek ar to dzelzi pēc garantijas?
Man (varbūt vienkārši slikta karma) neveicas ar MSI produktiem un es esmu devis zvērastu, ka turpmāk MSI tiks apiets ar līkumu – burtiski pāris mēnešus pēc garantijas beigām jamie ģībst, gluži tā it kā firmware būtu iešūts: “Self destruct 2 month after warranty expires”. Š obrīd pat uz galda mētājas viens miris MSI ķepļeps.
Pašam pirms kāda laiciņa izbeidzās 580GTX un ne tā kā parasti vidkartes – sākas artefaki un BSODi, bet vienkārši dead un sjo, un melns ekrāns, un BIOS pīkst.
Salīdzinoši nesen nomira Intelis
Nekad nebiju domājis, ka proči mirst!
Izārdījām visu kompi. Dateks puišiem nervus nočakarējām. Tikai beigu beigās izrādījās ka šitas maita pa pusei nomiris.
Galvenais, ka lietots tika mazāk nekā parasts ofisa kompis.
Paldies gādīgajam Intelim, kas piespēlēja vietā jaunu.
Ja Asus plati tik ļoti gribās, tad Z97-C
Hahaha, Intels-4ever. Nu protams ka proči arī mirst, jo sevišķi ja termoaizsardzību uzregulē ar domu – lai tas konkurents mauka pirmais izgāžas!
Proči mirst reti, ar to reti rēķinās. Pēdējais ar ko sastapos (daudzi galvas lauzijām) bij vienā HP Proooobukā. Bet nu tas bij maucīgs gadijums. BSOD meta reti, apmēram 50/50 ar frīzošanu, ja pareizi aceros. Bij vaina RAMā, to nomainija servisnec, tad pēc nedēļās tikai, atsāka gļukot. Tad servicenets tikai spīdzināts velreiz, un izrādijās procis kirrdikc. Nu to nevar diagnosticēt tā uzreiz, jo sevišķi ja ir inteļfani 🙂
Bet nu long story short – beidziet fanot par inteļiem, tikai dēļ nosaukuma.
P.S. 3,4GHz * 4 kodol, tādu es labāk AMD ņemu, tie vismaz ar to termo rēķinās, nevis – speedboost, temporary, K, vavavā, hvz, marketing, u.t.t.
Kaut kad labu laiku atpakaļ, W7 pārstāja nāk updeiti. Kkāds errors un viss. Poh. Strādā un strādā. Uz viņa tāpat griezās virtuālais un winda bija kā hosts. Nejautājiet kādēļ tā!!!! 🙂 Pēc tam.. pazuda USB 2.0 porti… vnk nestrādā. Draiveri ir, viss ir. Strādāja tikai 3.0. Arī bija pa lielam pofig, jo tai kastei klāt slēdzās tikai caur tīklu.
Un tad.. vienā skaistā dienā, kamēr kaut ko iekš hosta krāmējāmies (aplikāciju līmenī)… šis pats no sevis aizgāja restartā. Un tā arī nepamodās.
Visu laiku meta ārā kkādu “bugcode_usb_driver” zilo.
Ko tik mēs neizmēģinājām. Pat barokli mainījām. Tādu pašu plati dabūjām (Rampage 4 Extreme – ej un dabon tādu priekš testa). Rezultāts viens – nestartējas.
Tad jau bijām nosplāvušies uz visu. Rezerves kopijas datiem piecās versijās sataisījuši.
Instalēsim no jauna.
Pieslēdzam būtojamu flašku – BIOS redz saturu, failus, bet iebūtoties nevar. Pārbaudam flašku uz cita kompja – faili sačakarēti. Kopējam no jauna – liekam iekšā – tas pats. Mēģinam no flaškas citu kompi iebūtot – ir ok, strādā. Atradām mēslainē dažus DVD lasīkļus. Satas. Pieslēdzam – nelasa. Kaut kāda kļūda. Pārbaudam disku – viss kārtībā.
Vārdu sakot nomira visas satas, visi usb utt. Palika viens ROG ports, caur kuru tik klavieri kkādā mistikā varēja palaist.
Tajā brīdī pilnā nopietnībā sākām domāt par proci. Tā bija vienīgā komponente, kas nebija mainīta. Izmeklējām visu Rīgu, varbūt kāds varētu uz testu iedot. Aha.. proči par 1000 Eur uz katra stūra mētājas.. 🙂
Izdevās ar Dateks sarunāt.
Š ie dabūja jaunu proci, paņēma manu plati.. salika pie sevis.. un viss aizgāja.
Nezinu, kas tieši notika. Bet ja nemaldos, tad čipsets kkādā veidā tiek tagad caur pročiem kontrolēts. Respektīvi, par visiem portiem tagad atbild CPU. Un kā reizi tā daļa procim arī atņirdzās. Jo dažos mistiskos brīžos kompis iebūtojās un pat sāka rādīt visas Select Language utt. Bez artifaktiem utt. Tjipa itkā viss būtu ok. Bet tad kaut kādā brīdī viss nobruka.
Tajā pašā laikā ne tev no Crowa… miskūzi, Dateksa pērkot, ne tai pašā m79.eļvē šitādas maģijas negadās pārmērīgi bieži.
ÄŒotka var jau būt, ka man kāds vienkārši lāstu uzlicis uz datorbleķu pirkšanu, jo nesen pirktām austiņām miķis krakšķ (a šitās uz garantiju stiept netaisos (baigi tālu veikals kur pirktas, fak dat), izdzīvošu ar ķapļapā iebūvēto)…
Riebīgas situācijas visās izpausmēs gadās visās bodēs, arī Dateks reizēm. Paldies biedriem par labiem vārdiem. Par konkurējošo kantoru attieksmi laikam nebūs politkorekti man šeit plašāk spriedelēt.
Atlaidi vienmēr var pieklājīgi (vai dažkārt pat nē) sarunāt, bet tik saldu cenu kā 1A nu nekādi Dateks nevar piedāvāt.
Bet nu lai jau… ahem… “superdators” labi griežās. Kas nav nopirkts pie mums, tas vismaz nebendēs nervus man remonta rindā :>
Preses relīzes