Sākumlapa › Forumi › Sakaru tehnika › Mobilie telefoni › Symbian vai WP7
Bet runa iet par OS. Skatos veikalos, ka ir manam bužetam atbilstoši telefoni ar Symbian Belle(701, 700), bet tiek domāts arī par jaunajiem Windows Phone telefoniem(Lumia 800, 710). Esmu nonācis tādā kā strupceļā. It kā Symbian OS kalpo uz Nokia telefoniem jau gadiem un jaunā Belle izskatās pat pārāk pievilcīga, bet tomēr daudz kur tiek rakstīts, ka tā tomēr ir nolemta OS un agri vai vēlu tāpat tiks nogremdēta, taču WP uzskata par galveno Android un iOS konkurentu, kas nākotnē var kļūt pat ļoti populāra. Bet esmu dzirdējis, ka tam WP aplikāciju tā pamaz un neko daudz tur nevar grozīt pēc saviem ieskatiem, un ka viņš vēl nav tā līdz galam gatavs.
Telefonu nedomāju izmantot kaut kam īpašam – zvani, SMS, šad tad kamera, GPS, WiFi, bet tie jau ir visos mūsdienu viedtelefonos.
Tāpēc gribētu dzirdēt viedokļus no malas – kura OS man nesagādātu vilšanos? 🙂
Pērkot Lumia 800, es samaksāšu tik pat, cik par N9, bet būšu ieguvis OS ar nākotni, gandrīz uz pusi stiprāku CPU, radio, bet tik pat labā korpusā. Par WP8 arī ir vērts padomāt. Pagaidām nekur nesteigšos, bet sekošu jaunumiem.
Piekrītu Garajam Ezim, pēdējā Redmondas mobīlā OS, kura bija cienīga saukties par smārtrfonu OS ir WM 6.5.5.
Un MeeGoo jau ir beidzies vēl nesācies stāsts, jo paļāvās tikai uz devu aktivitati. jamie teica NĒ, Netaisīsim progas.
Bremzēšana nav manīta.
Par to pašu kruto N8 runājot, čoms nesen tiešām bija gatavs izšķaidīt, jo nekas nelīdzēja pret Symbian OS tik ļoti populāro gļuku – neejošu Ovi store. Nelīdz ne upgreidi, ne reseti, ne softa pārlikšana, nekas. Rezultātā bezjēdzīgs aparāts.
Tā, ka tik ļoti negejiskie, taču nekrofīliskie simbja fanāti varētu izvēlēties izteicienus. Man šķiet, ka drīzāk gejiski ir zīmēties ar vizuālo ārieni nevis to, kas zem pārsega 🙂
windows mobile 6.5… ir norals GPS navigators TomTom, vel neta aizķēries kaut gan pats TomTom to vairs nepiedāvā…. Kartes ieejams bez problēmām… ar skype tas pats… kam vēl uz datora stāv windows xp, noteikti patiks.
Symbian – tāda pamper autiņos ietīta os kura kā ķūnējams vecs opelis, bet dari ko darīdams, tas tomēr ir un paliek opelis…
Android – tūkstošiem bezmasas programmu, bet nu bardaks telefona… bez root un standartā nelietojams.
iOS – itkā ērti, bet lai būtu pavisam labi jāatver maciņš…..
Meego, Maemo – uz Debian bāzes bāzēta Linux OS priekš telefona… man patīk visvairāk, problēmu ar programmu trūkumu var novērst ļoti viegli ja strādā smadzenes… bet nu Feature OS… diemžeļ grimstoša
Bada OS – es atvainojos… kas…. ko…. āa Samsung… skadrs, back to ’90….
WP7 – bling bling, ceru kad nomirs ātri… jeb ātrāk tiks izveidts win8… bet nu pirmie kucēni jāslīcina…
No tava teiktā es saprotu, ka vislabākās OS ir Windows Mobile 6.5 un Meego. No WM es tomēr atteikšos un laikam būs grūti vairs atrast ierīci ar tādu OS. Par Meego vēl varētu domāt, bet… N9 ir lielbudžetnieks. N8 sanāktu daudz lētāk. Bet nu pieļauju domu, ka ir vērts pakrāt vairāk priekš N9. Arī testos atzīts par labu esam. Īpaši patīk viengabala korpuss un glītais dizains, arī OS varētu būt diezgan vienkārša un ērti lietojama. Un arī dzelži mūsdienīgi.
Tātad – N8 vs N9. Pārējie pretendenti jau atsijāti.
Preses relīzes