Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Tā izskatās Ungārijā pēc "bēgļu" tranzīta
Nepatīk man tā viņu cūkošanās arīdzan, bet bēgļus deportēt ir aizliegts!
Spēks, protams, jāpielieto tikai pretošanās gadījumā. Bet pretošanās, kā redzams, netrūkst. Ne tikai akmeņu mētāšana utml., bet objektu ieņemšana un prasību izvirzīšana. Bruņotie spēki norādīs uz situācijas nopietnību un zināmu valsts(-u) gatavību jebkuram situācijas pavērsienam – šādos apmēros plānveida uzbrukumu izslēgt kā varbūtību nevar.
Pasaule tiešām tiks satricināta, bet tikai tāpēc, ka ir tādi mīkstie kā tu. Ir jārīkojas efektīvi. Ir jārada precedents , ka nevar norisināties tāda patvaļa un necieņa tikai tāpēc, ka starptautiskais likums paredz ņuņņāšanos un mīkstmiesību.
…
Stabilu situāciju? Nesmīdini Jēzu. Neatkarīgi no tā, kurš ir vainojams turienes nekārtībās, tajos reģionos reliģisko, vēsturisko un etnisko īpatnību miers nav paredzams vēl ilgi. Nav.
…
Bet velti te pļurkstēt. Nevar palīdzēt tam, kas nevēlas, lai tam palīdz. Visādā ziņā.
Sīrijā pirms Asada gāšanas bija miers, Irākā arīdzan, ja neskaita cilvēktiesību pārkāpumus, ko pieļāva valdība, sodot brutāli protestētājus. 🙂
…
Miers?
TAS pēc miera izskatās?
Nē. Tur nemieri ir bijuši un būs no laika gala, paaudžu paaudzēs. Un “pack schlägt sich, pack verträgt sich”.
Jebšu garantēju, ka drīz arī vecās Eiropas liste, kur līdz šim pēdējais ieraksts ir 1945. gadā, iegūs būtisku papildinājumu.
Piemēram, par deportāciju tur augstāk – līdz šim neviens bez tevis to netika pieminējis. Bet ne tikai…
Bet nu manuprāt viņi ar nav duraki, redz ka visi preses parstāvji ir priekšā, pakaļā un tad kurai grupai labāk sanāks ‘izrādīties’ lai vakarā skatītos sevi kādā Euronews vai CNN kanālā un zviegtu par savām izdarībām. (bara stūlbinga instinktam nevajag daudz smadzenes)
Nekur talu nav jāiet jo jāpaskatās tepat uz Grieķiju – arī tādi paši slinki m*daki kuriem trūkst uzmanības un viņiem šķiet, ka pārējiem viņus ir jābaro, kamēr paši atpūšas uz ērtiem klubkrēsliem malkojot kādu dzērienu. (esmu tur bijis un visu to redzējis savām acīm)
P.S. Vislabāk man patīk ASV nostāja, tie klusi, kā pelītes atkal kārtējo reizi noskatās, kas pāri okeānam notiek un tad beigās kad viss būs gandrīz beidzies vareni ar paceltu galvu ieslīdēs procesā un uzskatīs, ka būs glābuši pasauli. (vēsture laikam atkārtojas)
edit:
Nabaga bēgļi ir tik trūcīgi, ka vairakums no tiem ir jauni, svaigi viedtelefoni ar kuriem sazvanas ar radiniekiem.
Mans viedoklis – slinki jaunieši(tā pat kā pie mums) kuri redz EU, kā labu imigrēšanas paļņas avotu un tagad var nahaļavu ielauzties iekšā lai pelnītu lielo rubli. Bildēs neredzi nevienu vecu cilvēku. Gluži, kā mums ‘zelta kalni’ ir aizlidošana uz UK, IRL. DE… Un tur pelna lielāku minemālo atalgojumu nekā tepat strādā par minemalo Latvijā.
Arī bagātos Sīriešus Islāmam Valsts šauj. ^^ Bet nu daļēji piekrītu.
Preses relīzes