Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Tārps kā «Windows Update» – jauna krāpšanas metode
Tas notiek tā: cilvēks pa E-pastu saņem vēstuli ar tēmu “Windows XP SP3 Critical Update” un pamācību, ka tas ir ārkārtīgi svarīgi, un jāinstalē nekavējoties. Klāt pielikta šāda mape:
“Nu es jau neesmu muļķis, neiekritīšu,” lepni nodomā gudrītis
Un TAS jau ir noticis, jo .exe failam tikai vienkārši piešķirta standarta mapes ikona, bet normālos apstākļos faila paplašinājumu nerāda. Ja to rādītu – izskatītos tā:
Un tā tārps mierīgi iekopējas vairākās sistēmas vietās, ieliek sevi autostartā, nobloķē Task manager, RegEdit, un tad sāk taustīties gar 25. portu, lai izplatītos tālāk pa E-mail ceļiem…
Vīrusi paliek arvien viltīgāki..
useri vienkaarsji paliek arvien stulbaaki…
ieprieksjeejais ir konkrreets taa piemeers :>
p.s. DL, varbūt iepriekšējam ir 10 gadi un viņa intelekta līmenis ir tomēr atbilstošs 🙂
Vīrusi paliek arvien viltīgāki..
Vīrusi kļūstuserii vulgaris
nevertell
Viss ir relatīvi.
Lai uz Vistas vai Septītā instalētu updeitu ar nosaukumu mswinxpasp3upd.exe jau jābūt pilnīgi tupam.
Eob, nesauc XP par atpalikušu, XP vēl aizvien ir lieliska OS, Win7 ir lieliskāka.
Drožības ziņā XP ir atpalicis.
Drožības ziņā XP ir atpalicis.
Kā tu to domā? Es tieši tāpēc slimnīcās lieku XP, ka tas ir visdrošākais šobrīd. Vai esmu kaut ko palaidis garām?
Preses relīzes