Tārps "The Moon" apsēdis Linksys routerus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Tārps "The Moon" apsēdis Linksys routerus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Sans Institute fiksējis masveidīgu datorvīrusa epidēmiju, kam atkarībā no firmwares pakļauti Linksys maršrutētāji E4200, E3200, E3000, E2500, E2100L, E2000, E1550, E1500, E1200, E1000 un E900. Tārpam ar nosaukumu “The Moon” piemīt apskaužamas spējas ātri vairoties, sameklēt tīklā citus Linksys routerus, un ieperināties tajos. Bez tam tiek skenētas noteiktas IP adreses caur portiem 80 un 8080 – pētnieki domā, ka vīruss meklē savu kontroles centru. Vēl no DNS serveru saraksta tiek izslēgti Googles serveri – acīmredzot tie kavē vīrusam izplatīties.

Un tagad labā ziņa: Linksys routeru īpašniekiem nenāksies pāršūt firmwari, jo vīruss nav spējīgs iefiltrēties sistēmas failos. Viss ļaunais darbs tiek paveikts RAM’ā, līdz ar to vienkāršs ierīces restarts atrisina problēmu pilnībā.

Speciālisti vēl nav atklājuši, kādu drošības caurumu “The Moon” izmanto. Toties routeri E1200 ar jaunāko firmwares versiju 2.0.06 uzbrukumam nav pakļauti. Tāpēc visiem tiek ieteikts atjaunināties. Lielākas problēmas varētu būt ar novecojušo modeli E1000s, kurš vairs netiek atbalstīts – tam nekāda firmware nepalīdz.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_580_1.jpg[/img]

Andron MacBeton
    Participant

Nu tas nau vīruss, tas ir ignorantu un dauneļu detektors. Ja uz tāda routera nav DD-WRT, tad vai nu īpašnieks ir lohs, vai maksā loham datorspecam.

Linksys-us vispār pērk zombijpajolēni. Tas kaukā ir iegājies no laikiem, kad daunīši ticēja ka cena nosaka kvalitāti. Tam pievieno pareizu zombijorientētu blitz-mārketingu, un tālāk jau zombiji paši zombē nākamos.

Esmu bijis tādos Stinksys-os. Firmware rāda ka remote management ir izslēgts, a es esmu iekšā ar ārējo IP. Tātad ko mums vajag izdarīt? Uzlikt DD-WRT. Ä€, remotely nevaram, tā poga ir pelēka un neko nevar darīt. Uzliekam web pieprasijumu pārtraukšanas tooli (to poļu hakeres iecienīto) un caur to uztaisam ka remote firmware update ir ieslēgts! Ja slinkums to darīt, caur lēnu netu attiecīgā brīdī paspējam nospiest Cancel/Esc/Stop un mājaslapas daļā kas upgrade un browse pogas atslēdz – nepaspēj ielādēties! DD-WRT AIZIET! Un tālāk jau nau problēmu.

Jā, protams, var aizvērt remote management (pačakarējoties), noslēpt uz cita porta kur vīruss nemeklēs, bet daudzos 2reiz lētākos routeros nau tād piš!

Aldis
    Participant

Kurš privātam rūterim atļauj logoties iekšā no ārējās ip iekš rūtera? Kurš!? Beton? 😀

Andron MacBeton
    Participant

Linksys, Asus, Edimax, u.c. Airlive, u.c.

garaisezis
    Participant

nu nezinu gan…. cik tur tā taisnība. Man kā reiz ir tāds routeris…

IP 86.21.43.58 mac filtri un ugunssienas izslēgtas…. logins – admin, parole – password…

es izaicinu kādu spējīgu hakeri uzlaust manu tīklu… nodzēst no routerim pieslēgtā HDD visus datus un no datora 192.168.0.6 windows XP uz desktopa stāv fails ar nosaukumu deleteME.txt to izdzēst…

Nu neticu un viss šim fufelim….

Andron MacBeton
    Participant

Bljed, teu atliek vienreiz ieslēgt/izslēgt to remote management un viņš patiešām izslēdzas! Runa ir par to ka defaultā rādās izslēgts, BET IR IESLĒGTS!!! Nebrauc atpakaļ uz Latviju, NEKAD!

Aldis
    Participant

Pačekoju tik tiko resetotu linksisu… toč!

Pats konfigurēju ar visu aizsardzību, bet nu.. ražotājs šeit pieļāvis ir kļūdu, PALIELU! Ta nav brīnums ka tārps uzradies.

Vienīgi – nez cik konkrēta ir tā bullšitošana par to ka nezin kā to probzu atrisināt…? 🙂 😀

garaisezis
    Participant

tu tak esi mīkstais un galīgi dumjš… atradies datorspeciālists

aoma
    Participant

Tak uzlieciet, admini, tam ezim liegumu postēt, jeb vismaz ne vairāk kā vienu postu dienā vai vienā tēmā.

garaisezis
    Participant

aizeij paraudi mammai klēpī, kā tev tagad abižo

msh
    Participant

Iemācies vismaz uzrakstīt vārdu “apbižo”… 😀

Athlons
    Participant

muahahahahaa…

neesmu tomēr vienīgais, kuru reāli besī garāeža avatars un komentāri…

nē nu personīgi jau viņu nezin, vrb normāls pacans, bet ne virtuālajā vidē…

bez apvainojumiem, vnk manas izjūtas…

Crow
    Participant

Nemaz ne. Š itam fruktam jau labi sen skurstenis aizsērējis…

garaisezis
    Participant

un kas tev ļāva rijamcaurumu virināt???

Andron MacBeton
    Participant

Nu teu to ļāva māte šmara kura balsoja par Eiropas Savienību!

Tapēc tu esi prom, un cerams, ka nebrauksi atpakaļ.

Nelabojams
    Participant

Ko jūs varat rieties, #tvaimaķ! Pat nav interesanti vairs.

jonjs
    Participant

Vispār jau man arī šī krāniņu mēŠ—išanās veinmēr ir bujusi interesanta. Ko jūs te mēģinat pierādīt? Kuram garāks vai kurš vairāk pelna nadu, kurš gudrāks? Nesaprotu, Gudrība parasti izpaužas izdarītajos darbos, atbilstoši nopenītajā naudā (Š lesera gadījumā šis apgavlojums na petiess 😀 ), labklājībā vai? Kāpēc vajag pierādīt savu ego un pazemot citus. Starp citu tas nopetad tuss ir jātaisa, turklāt visiem lietotājiem, lai nezaudē realitātes sajūtu. Visi ir normāli džeki. Citi ir profi, citi mazāk. Jāredz viens otru reālajā dzivē, lei beigtu ar figņām nodarboties. Tā pat kā internetā latvieši ap … irš krievus un otrādi. ZB … bļ …. .

garaisezis
    Participant

labāk jau nevajag taisīt tusiņu… Man nav tik daudz miesassargu kas mani aizstāvētu pēc visiem šiem ļaunuma un naidīgajiem maniem komentāriem… kaut gan pagriežot laiku atpakaļ nedaudz senākā vēsturē pirmie bļauri jau nāca no betonveidīgajiem sniega trīsdēkluķiem and co. ltd. sia.slampa.auzas.bļin.fiksi.

………………………………………….

Ok jūtos vainīgs, piedodiet, es tā vairāk nedarīšu. Apsolos arī nomainīt avataru rītdien. Būšu balts un pūkains, vnk zajibis čuvaks. Un vispār atsakos no Latvijas Republikas pilsonības lai nebūtu jābrauc atpakaļ.

jonjs
    Participant

Da lābi nomierinies. Nekur nav rakstīts, ka tie, ka tevi apvaino ir īpaši talantīgāki par tevi. Lai gan var būt vis kaut kas. Varbūt, ka viņi ir šķielacaini plikpauraini punduri, kas nez kadēļ domā, ka kāds viņus par to apvaino, nedomātprasmē. Neviens viņus ne par ko neapvaino. Betonu nesaprotu, pēc bildētm normāls džeks, dēļ kā viņš tā pret pārējiem? Nez varbūt skolā kādi apvaino citus un viņi pēc tam mēģina atspēlēties inernetā. Tikai versija!!! Teikšu tā esmu redzējis reālajā dzīvē tādus IT speciālistus, kas it kā ir IT speciālisti, bet , ja nākas novest lietas līdz tam, lai strādātu visai plašas sistēmas. Viņiem nez kādēļ nezidodas. Nezinu, kas tur pei vainas. Toties savu EGO viņi kačā nepajokam. Koroč var būt visādi, bet domāju, ka īstie IT speci nez vai savu IT spēju līdzina ar reālo savu dzīvi (varbūt viņiem vienkarši nav dzīves). ja jā, tad nu sorry briļjāinīši. Starp citu pats bez brilēm pie datora nesēžos 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?