Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Tārps "The Moon" apsēdis Linksys routerus
Un tagad labā ziņa: Linksys routeru īpašniekiem nenāksies pāršūt firmwari
Speciālisti vēl nav atklājuši, kādu drošības caurumu “The Moon” izmanto. Toties routeri E1200 ar jaunāko firmwares versiju 2.0.06 uzbrukumam nav pakļauti. Tāpēc visiem tiek ieteikts atjaunināties. Lielākas problēmas varētu būt ar novecojušo modeli E1000s, kurš vairs netiek atbalstīts – tam nekāda firmware nepalīdz.

Linksys-us vispār pērk zombijpajolēni. Tas kaukā ir iegājies no laikiem, kad daunīši ticēja ka cena nosaka kvalitāti. Tam pievieno pareizu zombijorientētu blitz-mārketingu, un tālāk jau zombiji paši zombē nākamos.
Esmu bijis tādos Stinksys-os. Firmware rāda ka remote management ir izslēgts, a es esmu iekšā ar ārējo IP. Tātad ko mums vajag izdarīt? Uzlikt DD-WRT. Ä€, remotely nevaram, tā poga ir pelēka un neko nevar darīt. Uzliekam web pieprasijumu pārtraukšanas tooli (to poļu hakeres iecienīto) un caur to uztaisam ka remote firmware update ir ieslēgts! Ja slinkums to darīt, caur lēnu netu attiecīgā brīdī paspējam nospiest Cancel/Esc/Stop un mājaslapas daļā kas upgrade un browse pogas atslēdz – nepaspēj ielādēties! DD-WRT AIZIET! Un tālāk jau nau problēmu.
Jā, protams, var aizvērt remote management (pačakarējoties), noslēpt uz cita porta kur vīruss nemeklēs, bet daudzos 2reiz lētākos routeros nau tād piš!
u.c. Airlive, u.c.
IP 86.21.43.58 mac filtri un ugunssienas izslēgtas…. logins – admin, parole – password…
es izaicinu kādu spējīgu hakeri uzlaust manu tīklu… nodzēst no routerim pieslēgtā HDD visus datus un no datora 192.168.0.6 windows XP uz desktopa stāv fails ar nosaukumu deleteME.txt to izdzēst…
Nu neticu un viss šim fufelim….
Pats konfigurēju ar visu aizsardzību, bet nu.. ražotājs šeit pieļāvis ir kļūdu, PALIELU! Ta nav brīnums ka tārps uzradies.
Vienīgi – nez cik konkrēta ir tā bullšitošana par to ka nezin kā to probzu atrisināt…? 🙂 😀
neesmu tomēr vienīgais, kuru reāli besī garāeža avatars un komentāri…
nē nu personīgi jau viņu nezin, vrb normāls pacans, bet ne virtuālajā vidē…
bez apvainojumiem, vnk manas izjūtas…
Tapēc tu esi prom, un cerams, ka nebrauksi atpakaļ.
………………………………………….
Ok jūtos vainīgs, piedodiet, es tā vairāk nedarīšu. Apsolos arī nomainīt avataru rītdien. Būšu balts un pūkains, vnk zajibis čuvaks. Un vispār atsakos no Latvijas Republikas pilsonības lai nebūtu jābrauc atpakaļ.
Preses relīzes