Televizorus maina aizvien biežāk

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Televizorus maina aizvien biežāk

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Sadzīves televizoru kalpošanas laiks aizvien saīsinās. Ja kādreiz šī ierīce kalpoja pat pārdesmit gadus, tad mūsdienās patērētāji jau pēc dažiem gadiem iegādājas jaunus modeļus. Atteikšanās no kineskopu televizoriem un pāreja uz mūsdienu LCD vai plazmas risinājumiem automātiski samazināja vidējo ekspluatācijas laiku no 10 uz 6 gadiem – pie šādiem rezultātiem nonākusi IT nozaru apvienība BITKOM.

“Novatoriskās idejas kā HD-TV, 3D vai interneta savienojums sekmē paaudžu maiņu. Š eit jāpieskaita attēla kvalitātes tehniskie uzlabojumi, un izpildījuma īpatnības kā LED aizmugurapgaismojums vai jaunākās paaudzes plazmas displeji. Tie iespējo īpaši plānus korpusus un būtiski samazina energopatēriņu.

Mazs strāvas patēriņš laikos, kas ceļas energoresursu cenas, ir kļuvis par būtisku faktoru jaunas tehnikas iegādei.

Agrāk televizoru mainīja, kad tas galīgi salūza. Š odien TV iegādājas, lai baudītu jaunas funkcijas vai lielāku ekrāna izmēru,” saka BITKOM prezidija pārstāvis Ralfs Haupters.

Piemēram, Vācijā pagājušajā gadā pārdeva 9 miljonus moderno televizoru – tik daudz kā nekad. Š ogad sagaidāms vēl lielāks skaitlis – 9,5 miljoni. To stimulē cenu krišanās. Ja 2008. gadā plakanais televizors Vācijā maksāja vidēji 580 Ls, tad šogad cena nokritusies līdz 450 Ls.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_tv_1.jpg[/img]

Avots

msh
    Participant

Kopš kura laika televizors var “salūzt”? 😀

samurajs
    Participant

Salūza, noplīsa, nobira, nonīka, atņirdzās, izbeidzās – re, LV valoda nav nemaz tik nabadzīga. Tā kā nepiekasies, OK? 😀

Nu agrāk parasti konkrētākais gadījums jauna TV iegādei bija kineskopa bojājumi vai katodu emisijas spēju zudums – bildīte tad palika blāva-blāva…

buipisLV
    Participant

Kamēr mans vecais strādās, tikmēr lai stāv, bet kad saplīsīs, tad atbrīvošu plauktu, jo skatos labi ja 1x mēnesī(viss, ko skatos, tāpat pēc dažām stundām līdz dažām dienām ir pieejams internetā).

tox3
    Participant

Es savu televizoru nomainīju, lai būtu iespējas savienot ar datoru un citām mūsdienu ierīcēm. Televīziju gandrīz neskatos.

Creep
    Participant

Ir itkā doma akratīties no vecā CRT TV un iegādāt kādu 32 vai 42″ šķidros kristālus lai plazmu, lai arī TV neskatos. Taču nepārprotiet, tas nebūs tāpēc lai tas vienkārši stāvētu smukuma pēc, tiks pieslēgts pie datora un lietots filmu skatīšanai un kādreiz kādas spēlītes padzenāšanai (World of tanks gan laikam nebūtu diezko ērti spēlēt uz tāda, to gan jaatzīst :D)

Willis
    Participant

Pie manis divās istabās stāv vecie CTR televizori un trešajā LCD TV, nemaz neraujos pirkt jaunu LCD TV, abi CTR televizori rāda daudz kvalitatīvāku attēlu nekā LCD . BaltComam jau nav tik kvalitatīvs signāls lai LCD televizors rādītu visas programmas tik kvalitatīvi kā piemēram Vācijas kanālus .

Vienīgais labprāt pirktu LCD TV lai varētu no datora skatīties pa taisno filmas un uzspēlēt kādreiz kādu spēli .

🙂 Pat nezinu kā pateikt, skatos es TV vai nē, TV visu laiku ieslēgts un ja dzirdu ka runā par kaut ko interesantu, tad pagriežu galvu un paskatos uz to kas mani ir ieinteresējis .

akms47
    Participant

Tā kā man nav pieejama kābeļTV, par ViaSat’u ar nevēlos maksāt, redzēju cik senčiem neērti ir krāmēties ar divām pultīm dekoderam un TV, iegādājos sev 32″ Samsundziņu. Nav nekāds krutais un dārgais, bet man pietiek. Full HD ir, nekādu videoatskaņošanu no USB man nevajag, tā vietā pieslēgts Samsung zilā stara atskaņotājs (cik smieklīgi izklausās), kas saslēgts ar datoru, viss vadās ar vienu pulti. Ērti. Lielāku par 32″ man arī nevajag, guļamistabai tas būtu par šiku, varbūt ko lielāku paņemšu viesistabai. Vecais TV arī bija Samsungs, tikai mazāks un CRT. Viens gan CRT teļukiem ir labāk – skaņu, lielajā kastē, bija ielikuši daudz labāku.

poisins
    Participant

Pirms gada mainīju savējo CRT uz kko svaigāku. Nekas īpašs jau nav – Samsungs 24″ ar FullHD. Tā jau vecais bija labs un pietika ar antenas ieeju un “banāniem” (kabeļtelevīzijai + xbox’am pietika). Nācās mainīt, jo skaņa pazuda (uzgriezts uz pilnā, bet knapi dzirdēt varēja – problēma tikai ar antenas ieeju. Viss kas bija uz banāniem bija ideālā kārtībā). Savus 10 gadus (apmēram) izturēja.

dzhonsons
    Participant

Atbildēju “Jā, jo vecais salūza”. Bet nenomainīju uz kādu mūsdiengu ierīci. Tik dabūts lietots cits CRT. Savienošanas ar PC, HQ video nav aktuāli. Bez tabu un pa kādam citam raidījumam pietiek.

msh
    Participant

Pirkstu leņķis pie vainas, ja veco nevarēji 😀 Es kaut kad senos laikos latvijā muteres istabā stāvošo 1986. gada čaiku ar videomaģa palīdzību slēdzu pie PC un skatījos filmas 😀

msh
    Participant

Uz skapja man stāv kaut kāds Thomson platekrāna CRT televizoriņš, pārvācoties viņu atpirku no viena, jo ja nu savajagas savas konsoles kaut kur pieslēgt, lai ir, salaboju ieslēgšanas slēdzi, un tā nu viņš man tur stāv 😀

tox3
    Participant

Viss kaut ko var, bet izvēlējos vienkāršāko ceļu. Un collas arī vairāk gribējās, bet tagad neatteiktos vēl no kādām 10 – 20″

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā