Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Tēma diskusijai: Advokāts Grūtups peļņā braucējus uzskata par salašņām
pirmavotā
Negribu vainot vai aizskart nevienu prombraucēju, kas, mūsu ekonomiskās vadības kļūdu nomocīts un pakļāvies paša mazvērtības izjūtām, pametis Latviju, bet kādam jau būs jāatbild Dieva vai vēstures priekšā par tiem vairāk nekā 200 000 cilvēku, kas tagad, miera laikā, ir devušies trimdā. Tie lielākoties ir gados jauni cilvēki, un tas ir milzīgs zaudējums mūsu tautai. Kad šis zaudējums taps novērtēts, tad kaut kāda dažu aprindu šodienas cīņa ar oligarhiem izskatīsies vienkārši smieklīga. Bet visiem un katram aizbraucējam tomēr vajadzētu padomāt: kā Latvija iztiks bez manis? Un kā es iztikšu bez Latvijas? Un kas es tur, svešumā, būšu? Salašņa! Nevajag domāt, ka angļi, vācieši vai norvēģi, kas ir dziļas kultūras tautas ar senām tradīcijām, neatšķirs, kurš ir auslanders un kurš – pamatiedzīvotājs. Nekad – nekad! – ieceļotāji nekļūs par pamatiedzīvotājiem, jo vienīgā vieta, kur latvietis ir vajadzīgs, ir Latvija. Lai arī cik te dažkārt būtu grūti un pat neiespējami.
Par auslanderiem un pamatiedzīvotājiem es 100% piekritīšu Grūtupam: tas ir tas pats, ka ja Latvijā sabrauktu musulmaņi un melnādainie. Jau pret vietējiem čigāniem attieksme ir drīzāk negatīva, tā kā maz ticams, ka latvietis ies bučoties ar nēģeri.
Gandrīz visi man zināmie cilvēki ārzemēs draudzējas tikai ar sev līdzīgiem emigrantiem – lietuviešiem, poļiem, krieviem. Ne angļi, ne vācieši nav izrādījuši vēlmi pieņemt latviešus savā pulkā.
Zinu, ka ārzemēs dzīvo ne viens vien Notepad lasītājs – nu tad padalāmies praktiskajos iespaidos! Kā viņš tur īsti ir?
Grūtups raksta daļēji pareizi, jāmāk jau salasīt kur viņš izsakās ar metaforām un epitetiem. Nenosauca jau viņš emigrantu par salašņu. Tikai man tā šķiet ka sabāzis viņš vienā maisā visus latviešus. Neesu lasijis, bet tā izklausās. Jo kā nekā šie 90+ % pilsoņu-debīļu ir ievēlējuši šīs valdības, sapisuši bilanci un IKP, izlaupijuši un izzaguši 90to gadu sākumā rūpnīcas un nīdēdami pēc pabalstiem pērk smartfounus un portjikus. Pateicoties tiem dauņiem, šī valsts ir te kur ir.
Varbūt nepieņemšana sabiedrībā ir valodas nemācēšanas dēļ. Man angļu valoda, salīdzinoši ar vairumu latviešu, ir ļoti laba, lai gan tāpat jūtu, ka pietrūkst. Bet ārzemēs, ja sarunas biedrs arī runā angliski, tad protu tikt galā un sarunāties par visu ko, bez lielām problēmām. Nevajag pielīst, bet vajag izrādīt cieņu pret to valsti un tās cilvēkiem.
Domāju, ka priekšstatu daudz kur maitā poļi visādi austrumeiropieši. Poļi man izraisa pretīgumu, uzvedās kā riktīgi gaiļi, iedomīgi, skaļi, bravūrīgi.
Uzskatu, ka katram aizbraucējam vajadzētu piestrādāt pie valodas prasmēm un tur esot vienkārši runāt ar vietējiem, nevis būt iedomīgam strādniekam, kas tikai dažas frāzes spēj izspiest un paļaujas uz kādu savējo grupā, kas visu sarunās angliski viņa vietā.
Vienīgais, kas no Latvijas, Anglijā esot, pietrūkst, ir draugi, sakarīgāka pārtika veikalu plauktos, skaistākas meitenes uz ielām. Citādi nekas nepietrūkst.
Kāpēc lai nekļūtu par pamatiedzīvotājiem? Zinu latviešus, kas kārto pilsonību, kas ir iedzīvojušies starp angļiem tīri tā neko, pierādījuši sevi un vairs nav melnstrādnieki. Darba devējiem tur latvietis ir vajadzīgs, jo latvietis nav slinks, viņš ir aizbraucis motivēts pelnīt un strādā kārtīgi un nāk uz darbu, pat ja paģiras ir. Latvijas valstij latviešus nevajag, melnā, vienkāršā darba darītājs netiek cienīts, viņš te ir plukata, kas pelna kā plukata.
Ar LV izglītību ir viss +/- bumbās – ja esi neapķērīgs nekāda harvarda vai princetona nelīdzēs.
Es personīgi esmu priecīgs, ka vieglākas dzīves meklētāji aizmūk prom. Veixmi viņiem.
Un tikai nesakiet ka darbu var dabūt,es pats pirms diviem mēnešiem biju Latvijā un meklēju darbu.
Kur kur un kā tu esi meklējis ?
Es tev uz sitiena jau rīt atradīšu darbu, baidos ka tu vienkārši negribēsi tur strādāt. Jā alga noteikti tur nav liela, taču darbs ir !
Apsveiciet mani, esmu salashnja. Ir gan paagaajushi seshi gadi, esmu te iekaartojies un atpakalj uz banaanu valstiibu netaisos, kameer buus shis bardaks kur katrs domaa tikai par sevi. Dziivoju Anglijaa, savaa maajaa un bez jebkaada uztraukuma.
Preses relīzes