Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: ACME Peanut mouse – peles ņiprums zemesriekstā
Kādu laiku atpakaļ biju lasījusi PR par godalgoto ACME Peanut mouse, un iedomājos, kas dizainerus ir pamudinājis uz tik kreatīvu ideju, jo formu variāciju taču ir bezgala daudz, un kurš gan par zemesriekstiem runā esot nost no ēdamgalda. Atbildi saņēmu pavisam drīz, jo mani puikas saskatījušies Sūkli Bobu pa māju staigāja dziedādami: â€Es esmu zemesrieksts. Tu esi zemesrieksts. Mēs visi esam zemesrieksti, stulbi, stulbi zemesriekstiâ€. Tā nu nolēmu izmēģināt, kā ir paņemt kādu aiz riekstiem.
Kādu laiku atpakaļ jūs iepazīstināju ar Logitech M310HP Wi-Fi Mobile Mouse
â€Dabīgs†produkts
Kā ja sapratāt, tad šīs datorpeles forma atgādina zemesriekstu. Simetriskās formas dēļ ACME Peanut mouse ir īpaša funkcionālā atšķirība – ar to vienādi ērti strādāt gan labročiem, gan kreiļiem. Ne velti šī pele ir godalgota, un prestižā konkursā „Plus X AwardDesignEase of Use
Lobjam laukā
Tātad šoreiz peles spēks ir riekstos. Atverot iepakojumu, uz galda uzliku interesantas formas peli, un, lai ar to sāktu strādāt, tā bija “jāizloba†ārā no čaulas. “Sašķeļot†korpusu uz pusēm paveras interesants vada / bezvada risinājums. Lai nesanāktu misēklis, un pele vienā brīdī man neatteiktos strādāt, jāparūpējas par tās enerģijas rezervēm, jo optiskajā bezvadu pelē integrēta 500 mAh litija polimēru baterija, ko uzlādē no datora ar metru garu USB vadu. Lai to aizsargātu, dizaineri pelē integrējuši īpašu vada aizsargu, tāpēc USB vads nekur nepazudīs, jo tas ērti ierullējas peles korpusā. Tik pat veiksmīgi tur ir noslēpts arī Nano USB uztvērējs, kuru, darba uzsākšanai, izķeksējam no peles un iespraužam datora USB pieslēgvietā.
Tomēr lai veiksmīgi uzsāktu darbu, ar pareizu saspraušanu vien nepietiks, jo peles apakšā ir mazā ieslēgt / izslēgt poga, ar kuru dodam galīgo startu peles kontaktam ar datoru.
Iedarbinam
Tā nu paņēmu un atritināju peles asti, aizvākoju korpusu, un ar Avatara cienīgu eleganci tai radīju saikni ar datoru. Neskatoties uz to, ka pele “barojāsâ€, darbs nav jāpārtrauc, jo, pat lādēšanas laikā, ar peli iespējams strādāt kā ar vadu peli. Pilnai uzlādei pietiek vien ar pāris stundām, bet uzlādēta pele par enerģijas vajadzību var neziņot pat mēnesi. Peles darbības zona ir 6 līdz 10 metri, bet nezinu kam gan tāds diapazons ir vajadzīgs. Pele ir ne tikai stilīga un funkcionāla, bet arī ilgstoši lietojama – pogu kalpošanas laiks ir iespaidīgs – vairāk nekā trīs miljoni klikšķu. Jāmin gan vēl viens savdabīgs peles akcents – tas nav strikti nodalīta labā un kreisā peles poga.
Ērtums
Lai arī mana plauksta uzskatāma par vidējo proporcionālo sievietes standartu, tomēr pele man liekās drusku par mazu, bet, ja oponējam uz tās mobilitāti, tā ir pietiekoši liela, lai ar to varētu strādāt. Kad ar peli iedevu padarboties savam sākumsokolniekam, tad tā bija kā radīta viņa plaukstai. Pašai darbojoties, brīžiem likās, ka pele negrib mani klausīt, bet tad iemanījos to spaidīt tuvāk uz vidu, un viss gāja kā pa sviestu. Tomēr strādājot ar bērna roku šāda problēma netika novērota. Cik esmu novērojusi, tad ir cilvēki kuri peles pogu spaida ar saliektu pirkstu, tiem varbūt ir savādākas izjūtas, bet es rādītāja pirkstu vienmēr turu izstieptu, līdz ar to šis viedoklis ir tīri subjektīvs. Bet varbūt pie vainas ir peles pogu risinājums, jo tās, kā jau minēju, ir sapludinātas kopā, kas arī rada sava veida aizķeršanos līdz pie tāpierod.
Izmērs un parametri
Pele savos izmēros ir salīdzinoši maza 96 x 63 x 33 mm un arī paviegla, jo sver vien nieka 88g. Rezolūcija ir 1000 dpi, nominālā izejas jauda: 3,7 V, līdz 8 mA, darbojas 2,4 GHz frekvencē.
Secinājumi
Š oreiz varu teikt, ka šī pele ir savdabīga, un visticamāk nederēs cilvēkiem, kuriem pie datora jāpavada vairākas stundas dienā un ar to jānoslidina vairāki kilometri. Ja esat geimeris
Plusi / mīnusi
– Pele ir daudz par vieglu. Robežojas ar nekontrolējamu papīra lapas stumdīšanu ar kreisās kājas labo īkšķi.
– Peles svara izdalījums ir nu, nekāds. Pakaļa karājas bezsvara stāvoklī, lai gan jābūt otrādi.
– Lai arī pele var tikt lietota gan labročiem gan kreiļiem, tā īsti tā neder ne vienam ne otram.
– Grauzējs ir tramīgs un neprecīzs.
– Izpildījums ir zem katras kritikas (materiālu kvalitāte).
Unikāls dizains (unikāls nebūt nenozīmē labs) ir viss, kas šai pelei ir.
Samurajam