Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: HP EliteBook 8540p – ātrums & elegance
Neskatoties uz to, ka šis ir labs biznesa klases dators, kurš nodrošina kvalitatīvu darbu – bez ierastās bremzēšanas, lai pat apjomīgas programmas spētu darboties tā kā tām ir jādarbojas un nekavētu mūsu dārgo laiku, tomēr šis datoriņš būs piemērots arī izklaidei.
Filmas, raidījumi, dažādas pārraides nav mazsvarīgas vairumam cilvēku, arī man, un ja to var apskatīt uz sava pārnēsājamā datora, tad tas ir labi. Bet, ja to var ne tikai apskatīt, bet arī baudīt, tad tas ir teicami! Arī es uz šī HP portatīvā datora (Notebook) paspēju kādu vakaru pabaudīt kino mājās – kvalitāte un veiktspēja ir izcila – bez problēmām varēja skatīties HD 1080p kvalitātes video, nebija ne mazākās aiztures. Lai arī noteikti būs cilvēki, kuri iebildīs, teiks, ka pārnēsājamais dators nav domāts kino vakaram – atļaušos nepiekrist. Neskatoties uz to, ka ekrāns nav milzīgs (15,6 collas pie 1600 x 900 px izšķirtspējas), tomēr tas it nemaz netraucēja baudīt filmu.
Nebūtu jau arī nekāds brīnums, jo EliteBook 8540p (WD921EA) tehniskie parametri ir diezgan spēcīgi:
CPU: Intel® Core™ i7-620M (2.66 GHz, 4 MB L3 cache)
RAM: 4 GB (1333 MHz DDR3 SDRAM)
HDD: 320 GB (7200 rpm SATA II)
Video: NVIDIA NVS 5100 (1 GB DDR3)
Sīkāk datora parametrus var apskatīt šeit: Hp.com – EliteBook 8540p (WD921EA)
Nākamā kategorija, kuru var iedalīt izklaides sfērā ir spēles. Š eit savu viedokli labāk neizteikšu, jo, godīgi sakot, man nav ne jausmas, kas notiek spēļu industrijā, tomēr uzinstalēju bērniem Need for Speed: Hot Pursuit
Vēl gribu pastāstīt par dažām iezīmēm, kas iekrita acīs:
1) Klaviatūras apgaismojumsfīču
2) Nākoša interesantā iezīme ir divi touchpad`i
3) Klaviatūras augšpusē, kā jau tas pēdējā laikā ir ierasts, ir sensoru josla
iznestas dažas no ikdienā lietojamajām funkcijām: Web pārlūks, wireless, touchpad on/off, skaņa on/off/+/- un kalkulators.
4) Pirkstu nospieduma skenerisfingerprint
5) Priekšpusē ir atmiņas karšu lasītājs
Bez ierastā atmiņu karšu lasītāja, datorā ir integrēts arī Smart CardExpress Card
6) SavienojumiVGADisplayPort
Secinājums:
Teicama izvēle cilvēkiem, kuri vēlas ne tikai darīt savu ierasto darbu ātri un kvalitatīvi (tā teikt – dators strādā cilvēkam nevis otrādi), bet arī pēc darba uz sava pārnēsājamā datora apskatīt augstas kvalitātes filmu vai uzspēlēt kādu spēlīti. Starp citu, dators ir sertificēts ar MIL-STD 810G
CenaHP EliteBook 8540pDateks.lv
sienas
Tačpads ir tačpads un Pointing stick ir Pointing stick.
Iemācies terminus.
Nu a runājot par HP kā tādu… mēsls.
Pēdējos gados HP ir nolaidies līdz klinķim.
Tik daudz problēmu kā ar HP kastēm.. tā nav nevienam.
Un visas šaizes ir dēļ līkiem dzelžiem vai tizliem drivakiem.
Š obrīd HP ir viss sliktākā izvēle kāda vien var būt.
Serveri gan viņiem ir ok, bet portatīvie… totāli mēsli.
Runājot par rakstu.. ja reiz virsrakstā ir teikts “TESTS”
tad lasot rakstu gaida testu nevis kaut kādu ūdeņainu speceni ar skolnieka komentāriem kurš nejēdz par par ko izsakās un nezin elementārus terminus.
Kur ir tests ?
Ar ko un ko testēj?
Kur testa rezultāti, grafiki, salīdzinājumā ar kaut ko citu?
Tests mļe… noteikti.
Un ne-smilšutilta proci pirkt šodien ir stulbi.
1) Rakstītnemācējiem noderēs. Tā jau vajadzētu tikai tik apgaismojumu, lai atrastu kur ir klava, šajā gadījumā porķiks 😀
2) Kādi vēl divi toučpadi? Otrais saucas PointStick vai kaut kā tā – baigais mēsls, no kura [kā man likās] porķiki izauga nepilnus desmit gadus atpakaļ, bet izrādās ka hāpē grimst sūdos ne tikai ar kvalitāti…
5) Atmiņas karšu lasītājs, bez kura nevarot iztikt? Nu bez tik draņķīga kā tas aprakstītais tiešām var iztikt – visas tās kartes vairāk vai mazāk ir nogājis etaps, un kaut kam modernākam tajā draņķī vajag pārejas, bet kaut ko nopietnāku tur neiespraust. Izklausās ka mini-usb un micro-usb kabeļi būs noderīgāki…
Par tekstu, mda – tests neko neizsaka. Bet par tās iekšām – deļ i7 procesora 4GB ram un 320Gb HDD nav pamaz? Man liekas, ka i7 procesoram jāvada datori, kuriem ir ap 8 Gb ram un pāri 500 Gb HDD, vai arī nea?
1) Rakstītnemācējiem noderēs. Tā jau vajadzētu tikai tik apgaismojumu, lai atrastu kur ir klava, šajā gadījumā porķiks 😀
2) Kādi vēl divi toučpadi? Otrais saucas PointStick vai kaut kā tā – baigais mēsls, no kura [kā man likās] porķiki izauga nepilnus desmit gadus atpakaļ, bet izrādās ka hāpē grimst sūdos ne tikai ar kvalitāti…
Par (1) un (2) punktu atļaušos nepiekrist. Pointig Stick (vai IBM terminoloģijā Track Point) ir krietni ērtāka un precīzāka ierīce par touch pad. Ne velti Track Point joprojām tiek izmantots uz visiem ThinkPad laptopiem. Arī uz dažime Dell biznesa klases laptopiem tas ir joprojām sastopams. Track Point ieviesa IBM, bet pēc šo risinājumu sāka lietot arī citi ražotāji. Daļēji tas, protams, ir pieraduma jautājums, tomēr teikt ka tas ir ‘baigais mēsls’ ir krietni vien pārspīlēti.
Tieši tas pats attiecas uz klaviatūras apgaismojumu. Risinājums ir nosperts no IBM ThinkPad laptopiem. Tas ir ļoti vienkārš un patērē maz resursus. Atgādināšu, ka tas joprojām tiek izmantots arī jaunākajos ThinkPad modeļos.
Ir jau arī. Man taisni ir aizvēsturisks porķiks ar tādu, tāpēc sanāca izbaudīt, kas tas ir. Ertāka un precīzāka? Uz touchpada tu parauj ātri pirkstu cik vajag nepieciešamajā virzienā, kamēr tas puļķis ir kā jau puļķis – praktiski džoistiks ar visiem tā mīnusiem.
Ja nezini, tad nerunā. Nezinu, kas tev tas par “aizvēsturisko porķiku”, bet jau krietni sen pastāv iespēja regulēt visus Track Point parametrus (ātrumu un jūtīgumu), tāpēc tas, ko saki vienkārši nav taisnība. Track Point ir ātrāks un precīzāks, bet lielākais pluss ir tāds, ka ar to darbojoties nav jānoņem rokas no klaviatūras, kā tas ir tad, ja lieto touch pad. Man iz kompja ir gan Track Point, gan taouch pad un es pārsvarā lietoju pirmo.
Lieto to, kas tev ir ērtāk, bet neizplati dezinformāciju.
Par HP – Pats sēžu jau zu otrā HP, DV6, bija DV6000 sērija, neredzu nekādu vainu nevienam, ņemu tikai ar AMD pročiem (cena attiecībā pret jaudu). Neviena gļuka, cik HP esmu pārlasījis tik nekādas problēmas ar draiveriem.
Par pogām malā un augšā, virs klavas – vajag pirmo nedēļu parakstīt doc un tad jau pierod, atzīstu visas, DV6000 sērijai bija tizli, ka tās pogas bija tači, nevēloties varēja nospiest to ko nevēlies… Visu to pašu var pateikt gan par ASUS, gan par IBM.
Par to, ka DV6000 sērija dega – līkas rokas jūzerim, ja pierasts, ka var ar porķiku sēdēt gultā un skatīties filmas, protams, ka pārkarsīs un nocepsies! 😀
Par to, ka apraksts ir tāds čābīgs, gan jāpiekrīt – izskatās, ka autors pats portābli nemaz nav turējis rokās, bet gan no gūgles izvilcis bildes un speceni.
Pie secinājumiem arī Captain Obvious ar neko īpaši personīgu neizceļas.
Nu a runājot par HP kā tādu… mēsls.
Pēdējos gados HP ir nolaidies līdz klinķim.
Tik daudz problēmu kā ar HP kastēm.. tā nav nevienam.
Un visas šaizes ir dēļ līkiem dzelžiem vai tizliem drivakiem.
Š obrīd HP ir viss sliktākā izvēle kāda vien var būt.
Serveri gan viņiem ir ok, bet portatīvie… totāli mēsli.
Ko iesaki, Acer ir labāks? :D:D:D Un tikai nesaki, ka par tādiem s*diem vispār nerunā… 😀
Bet par PRO sēriju – jā, tie dzelži ir tiešām noturīgi, daudz laba dzirdēts par tām kastēm, vienīgais robustais dizains nepatīk, bet tas tak’ darba lopiņš… 🙂
Nez man liekas ka parastā pele ir daudz labāk, pēc tam nāk tas bibis un tad tikai touchpads, nolāpīts neciešu, ilgstoši darboties vai ko jēdzīgu darīt ar viņu nevar.
Tev liekas? Kuru tas interesē? Ja neesi lietojis, tad nav skaidrs, kāpēc izsakies par to, ko nezini.