Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: LG Optimus 4X HD – 2012.gada stila un jaudas TOP telefons
HTC One X
Atverot iesaiņojuma kārbiņu pavērās skats, kurš neizraisīja vēlmi izteikt trīs burtu kombināciju – “WOWTests: LG Prada 3.0 [P940] – stilam ir nozīmeL-StyleJauna dizaina stratēģija: L-Style
Tās pašas “kvadrātiskās†formas, arī aizmugurē ir “ādas†imitācija no plastmasas un sānos metāliska apdare. Īstenībā jau sūdzēties nevar – tālrunis ar savu konceptu iederas klasiski elegantā dizaina segmentā. Korpuss ir pārdomāts, izskatās diezgan plāns (“Floating Mass Technology
Pie tālruņa ekrāna patiesi var “pamielot†acis, jo iekārta ir apgādāta ar True HDIPSCorning Gorilla Glass
Kā jau ierasts, tad tālrunī ir divas kameras – priekšā (1,3 Mpx), kas paredzēta video zvaniem, un aizmugurē (8 Mpx) dažādu foto uzņemšanai. Nezinu kā citi, bet es priekšējo kameru praktiski nelietoju, toties primārā kamera tiek lietota salīdzinoši bieži. Lai arī uz mobilām platformām tas nav pats jaudīgākais risinājums, sūdzēties nevar. 8 Mpx (nodrošina 3264 x 2448 px lielus attēlus) skaitās labi un pieder pie High-End
Š eit dažas testa bildes:
Izmēri:
Svars:
Ekrāns:
CPU:
GPU:
ÄŒipsets:
RAM:
Iekšējā atmiņa:
Kamera:
Savienojumi:
Sīkāku specifikāciju var aplūkot ražotāja mājas lapā: LG P880 specifikācija
Lai spētu izdarīt kādus secinājumus par iekārtas veiktspējas rādītājiem, tika veikti sintētiskie testi jeb tā saucamie: benchmark`i
Kā ekrānuzņēmumi parāda, tad veiktspēja tālrunim ir laba, kā nekā, aparātu ducina izslavētais Nvidia Tegra 3 čipsets un četrkodolu procesors. Par veiktspēju sūdzēties nav pamata un pilnībā atbilst tirgus konkurencei. Silts ieteikums lasītājiem – izvēlieties to, kurš (šis vai konkurentu produkts) patīk labāk, un nevadieties pēc dažu cipariņu atšķirībām.
Akumulatora darbības laiks ne ar ko neizceļas uz ierastā “viedtālruņa†fona. Tas praktiski ir jālādē katru vakaru (un ja esi ļoti aktīvs – jāatrod laiks, lai to piespraustu pie vada arī dienas vidū, lai pašā vakarā nepaliec bez sakariem). Tāpēc lielu plusu dodu savam favorītam: HTC One X
Veicu arī akumulatora testu ar speciālo “Antutu†programmatūru, diemžēl rādītāji nebija tie labākie, pat diemžēl jāsaka, ka šī telefona akumulatora darbības laiks tika novērtēts kā viens no sliktākajiem rezultātiem pēc “Antutu†salīdzinājuma.
Tur pretī tieši LG izceļ akumulatora darbību kā ko grandiozu, jo tam iekša mīt 2150 mAh ietilpīgs akumulators.
Jāsaka, ka tīri tehniski visi minētie konkurenti ir savstarpēji līdzvērtīgi. Š eit es ilgi sēdēju un domāju, jo nezināju, kā labāk uzrakstīt savu viedokli, lai mani nepārprastu. Varbūt labāk nemaz nelasiet sekojošos teikumus, bet, ja tomēr lasiet – man kaut kas nepatika… Nezinu, it kā viss ir ok, viss strādā, konkurējoša veiktspēja, bet mana subjektīvā izvēle sliecas par labu abiem konkurentiem: HTC One X un Galaxy S III. HTC One X man patika tā korpuss un akumulatora darbības laiks. Galaxy S3 ir glancētais korpuss, lai gan daudzi to uzskata par šī telefona mīnusu, un loģiski domājot, tas ir pat sliktāks par LG Optimus 4X HD, kuram ir taustei patīkams materiāls ar dizaina piesitienu, bet, paturot to rokās, izvēle mainās. Vienīgais labums, ka LG Optimus 4X HD ir mazliet lētāks par saviem konkurentiem. Bet uzsveru lasītājam un pircējam, pirms izdarīt izvēli, paturēt pašam rokās visus tālruņus un izvēli veikt vadoties no savām izjūtām, jo gaumes, taustes u.c. uztveres faktori katram ir individuāli, jo izvēle ir jāizdara tieši šajā spektrā, pārējais, kā jau teicu, ir +/- līdzvērtīgs.