Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: Nokia 100 – budžeta klases mobilais telefons
Â
Â
Kad pārdevēja pasniedza kasti, biju pat nedaudz samulsis, vai tik vien tur ir, iepakots kompakti, telefons, lādētājs, austiņas, baterija un lietošanas instrukcija. Nekādu lieku papīru, knibuļu utt, kas parasti nāk līdzi dārgā gala mobilajiem telefoniem.
Â
Â
Pats mobilais telefons, kā jau telefons. Es izvēlējos pelēko, bet bija arī pieejams zilā un rozā krāsā. Ļoti ērtas pogas, korpuss super viegls, bet man prasās nedaudz smagāks. Kā redzams, vienā sānā augšpusē ir atvere skaļrunim, kas tevi pamodinās.
Â
Â
Augšpusē ir vieta lādētājam (man diezgan neierasti), kabatas lukturītis un lādētāja pieslēgvieta.
Â
Â
Noņemot vāciņu, ir vieta baterijai un standarta SIM kartei, piedodiet, bet atmiņas kartes šeit nav paredzētas.
Â
Â
Patīk, kad plastmasa ir matēta, nevis glancēta, kā tas pierasts korejiešu izstrādājumiem. Līdz ar to pirkstu nospiedumu ķēpas nepaliks.
Â
Â
Austiņas, nez priekš kam tādas vajadzīgas šim telefonam, bet toties ir – ar mikrofonu un āķi, ko piespraust pie krekla. Pašas austiņas ausīs, saprotams, neturas. Nesaprotu, kādēļ ražotāji tērē resursus tādas ražojot jau daudzus gadus.
Â
Â
Lādētājs, tā kā dzīvoju UK, tad ir UK tipa, citviet Eiropā gan jau būs standarta. Izejas jauda 5v/450mA, vecajai Nokia 6080 gan bija tāds pats, bet ar izejas jaudu 5v/350mA…
Â
Â
Baterija, Lit-ion BL-5CB 3.7v 800mha, varēja būt nedaudz jaudīgāka, vismaz tā sākumā likās, bet dienu paspēlējoties, tas ir vienkārši klausoties radio ar skaļruni, tā bija nokritusies tikai par vienu svītru. Hmm, tas nemaz nav tik slikti, ņemot vērā, ka nebiju nemaz lādējis to.
Â
Â
Pamācība, plāna grāmatiņa ar foto ilustrācijām, vienā valodā – Angļu, pieļauju, ka Latvijā arī tā pat, tikai – latviešu.
Â
Â
Ekrāns krāsains, spilgtā saulē saskatīt vajadzīgo var visai labi. Izšķirtspēja (128×160) nav diez ko daudz, bet vairāk arī nemaz nevajag. Tik, priekš kam gan krāsains ekrāns?
Â
Â
Ekrānsaudzētājs ar laiku nodziest.
Â
Â
Nelielam ieskatam un salīdzināšanai ar manu iPhone 4S, ja garumā praktiski vienādi, tad biezumā uz pusi biezāks, bet arī uz pusi, var teikt, šaurāks.
Â
Â
Kopvērtējumā
Â
Plusi:
Â
+ cena
+ sakaru un skaņas kvalitāte
+ gaismas diožu lukturītis
+ radio
+ ērtas pogas
Â
Mīnusi:
Â
– nelietderīgs krāsainais ekrāns
– radio vietā varēja būt interneta savienojuma iespēja
– diezgan lēns vadībā
vispirms jau es telefonu izjaucu, pēc tam pētīju kā tas darbojas.
Bet kā ar ātrdarbību? Nav mežonīgs gliemezis?
Ja neskaitām bērndārzniekus un pensionārus, modelis varētu būt labs kā darba telefons kādiem automehāniķiem utml. Tādu nav žēl ne pazaudēt, ne nosmērēt 🙂
Apnicis pa to displeju dauzīt. Es būtu laimīgs ja šī displeju dauzīšanas ēra beigtos. 😀 😀
Preses relīzes