Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: Nokia E63
[img][img]
Dizains un ērtums
Dizainā tas ne ar ko īpaši neizceļas, bet tomēr ir samērā paplats un ir noapaļoti stūri, lai radītu labāku komforta sajūtu. Stils ir veidots kā divkrāsains modelis: melna klaviatūra un zils, sarkans vai arī melns rāmis. Man testam trāpījās ar zilo nokrāsu, tāpēc vēlējos piebilst, ka zilā krāsa, kura attēlota nokia mājas lapā ir nesamērīgi izcelta ar to, ko es reāli dzivē redzu – tik koši zils nemaz nav (iespējams, ka man ir trāpījies kāds atvasinājums ar tumši zilu nokrāsu).
Tā kā pats mēdzu telefonu nēsāt kabatā, tad šis modelis iepatikās ar savu samērīgo plānumu, bet ņemot vēra specifiku tas nemaz nav tik plāns (13mm), bet uz savu augstumu/platumu (113 x 59mm) vizuāli izskatās diezgan optimāli. Kabatā arī īpaši netraucē, mazliet diskomfortu gan sāku izjust, kad to ieliku kabatā ar pievienotām austiņām.
Neskatoties ne tik uz saviem slaidajiem izmēriem, tas ieguļ plaukstā un ir diezgan ērti strādāt. No rokas laukā nekrīt, svara balanss ir izdalīts vienmērīgi un visā visumā labi pārdomāts aparāts. Izjutu speciālo pogu trūkumu sānos – nevienas pašas pogas. Varēja jau iestrādat atsevišķu pogu kamerai vai kam citam.
Telefona akcents un tā trumpis ir pilnā QWERTY
Š is nav vienīgais telefons, kuram esmu novērojis diezgan kaitinošo “izslēgšanas poguâ€. Nospiežot sarkano klausulīti jeb nolikšanas, izslēgšanas pogu – atveras saraksts ar iespējām: izslēgt, bloķēt tastatūru, vispārīgs, bez skaņas, sapulce, ārā, peidžeris, bezstaites, bloķēt tālruni. Kādēļ pirmās divas iespējas no izvēlnes nevarēja būt samainītas vietām? Ļoti ērti nobloķēt klaviatūru, bet nē – vienmēr jāatceras nospiest vienu uz leju, lai nejauši neizslēgtu tālruni. Standarta bloķēšana ar ir iespējama, kur jānospiež augšējais izvēlnes taustiņš un pats apakšējais stūra taustiņš, tomēr ērtēka būtu ar minēto izslēgšanas taustiņu.
Telefona iespējas
Kamēr lietoju šo telefonu testa laikā, neizjutu nekādu funkciju trūkumu – ir sava viedtālruņa (smartphoneGPSARM 11
Atmiņa gan ir pamaz – 120MB iebūvēta, bet var ievietot micro-SD
Operētājsistēma: SymbianS60
Ir WLANIEEE 802.11 b/gOpera Mobileâ€sērfotuâ€
Atbalsta šādus savienojumus: Bluetooth 2.0 ar EDRMicro USBIEEE 802.11 b/gCA-101CSDHSCSDGPRSEDGEWCDMAIETFSIP3GPPTCP/IP
Par izklaidi arī nav aizmirsts – varam klausīties savu mūziku vai izmantot radio. Par radio kvalitāti sūdzēties nevar – mierīgi varēja baudīt savu iemīļoto radio ceļā uz darbu, mājām. Austiņas (WH-102
Pozitīvi, ka tiek izmantots standarta 3.5mm
Foto prieki
Saprotami, ka ar jaunajām izklaides rotaļlietām (“N†sēriju) nav pat vērts salīdzināt, bet tomēr varam arī ar šo uzņemt kādu foto uzņēmumu, kurš nemaz nav tik slikts.
Kamera ir apveltīta ar 2Mpx (1600 x 1200 px), kā papildinājums kvalitātes uzlabošanai ir iebūvēts apgaismojums (lampiņa). Tomēr ir rūpīgi jāpiedomā pie apgaismojuma izvēles, lai nebūtu kauns rādīt uzņemtos foto attēlus. Laukā, labā apgaismojumā attēli ir pietiekoši labi, lūk uzkates materiāls:
Attēli (laukā) labā apgaismojumā:
Nesamazināts attēls pieejams šeit: < spied te >
Attēls (telpās) labā apgaismojumā:
Attēls nepietiekamos gaismas apstākļos:
Kā redzat atšķirību, tad ikdienas apstākļos (nevis izmeklētā labā apgaismojumā) attēli sanāk graudaini vai pat neasi, bet priekš šīs cenas kategorijas nemaz labāku arī nevar prasīt.
Ja vēlamies ko nofilmēt, tad šāda iespēja mums arī nav liegta – uzņemt video varam 320 x 240 px izšķirtspējā, kvalitāte gan ir ļoti slikta.
Telefona “odziņaâ€?
Š ī telefona odziņa ir iebūvētais lukturītis. To var aktivizēt nospiežot “0†pogu un paturot. Īstenībā diezgan noderīga lieta, jo ne mazums ir bijis situācijas, kad tumsā vajag paspīdināt mazliet gaismu, arī man testa laikā tas lieti noderēja. Labums, ka šī funkcija darbojas arī ar aizbloķētu tastatūru, līdz ar to nav sabojāta lietderība.
Secinājumi
Kā jau minēju raksta sākumā, tad šis viedtelefons ir zemā cenu kategorijā – sākot jau no 112Ls (dati ņemti no Latvijas interneta veikalu salīdzinātāja:salidzini.lv
Papildus specifikas datus var iegūt šeit: Nokia.lv – E63
Notepad.lv pateicas Hill & Knowlton par iespēju notestēt šo telefonu.
P.S. Procājos, shady, ka ir šādi, unikāli, pat ne raksti, bet apskati… Pozitivi! 🙂
Nokiai labas kameras parasti ir s40 sērijas telefonos.
UN jaa, nepiesienieties kaut kaadaam kraasaam, man kaa parastajam mirstiigajam, taadas lietas neintresee. Ir tai kamerai drankjiiga kvalitaate. Tikai gaishaa telaa ir jeega vilkt aaraa to telefonu lai bildeetu. Savaadi, laika teereeshana.
Protams, N97 MiniN900
afigel
pasūtupalūdzu HTC Tatoo testu!
Jaunzems