Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: Nokia E7-00 (Symbian Anna)
Kad izvilku to no iepakojuma, pirmā doma bija – diezgan palielspasmagsekrāns
Nu bet protams, te arī slēpjas viss sāls – tālruni var atbīdīt un iegūt pilnu QWERTY klaviatūruļoti nepārdomāts atbīdīšanas risinājums
Toties, ja tālrunim varam veltīt visu savu uzmanību, tad rakstīt ir diezgan ērti
Arī latviešu valoda
Dizainskorpusakrāsa
Kā redzat attēlā, tad sistēma atbalsta 3 darba virsmas(desktops)gadžetus
Ja esam pieraduši pie android, kad patur izvēlnes (menu)palaistajiem procesiem
Tālrunī ir jau Flash (v.4.0) un Java (v.2.2) atbalsts, un varam bez problēmām no Web pārlūka skatīties kaut vai youtubes klipiņus, tāpat kā datorā.
Sistēma ar visām lietojumprogrammām darbojas tīri veikli un neizjutu diskomfortu, lai arī tirgū dominē tālruņi ar daudz spēcīgākiem tehniskiem parametriem.
Nokia E7 tehniskie parametri:
CPU:
GPU:
RAM:
ROM:
Iekšējā atmiņa:
Grafiskais procesorsHD8 mpxzibspuldze
Komfortablu izklaidi nodrošina arī komplektā ietilpstošās WH-205austiņas
Aizmirsu piebilst, ka šis ir viens no tiem tālruņiem, kuriem izņemt laukā bateriju (jeb pareizāk – akumulatoru) nevar – korpuss nav atveramsSIM karti
Kreisajā sānā ir mazs knibulītis, lai atbloķētu vai noslēgtu tālruni, toties labajā sānā ierastās skaļuma podziņas ir nomainītas arī ar mazu podziņu (tādu kā džoistiku
Secinājums:
Nemitīga cīņa starp tālruņu ražotāju firmām un sistēmu izstrādātājiem. Prieks, ka Symbian tomēr ko dara un tāda veidā vairo dažādību un paplašina izvēles brīvību. Personiski es neko Symbian Annā tādu inovatīvu neatradu, bet dizains nav slikts – saskan arī ar koptēlu. Nokia tālruņu cienītāji Latvijā nav mazums, arī par patreizējo cenu (250 Ls) to noteikti pirks, lai arī mans viedoklis, ka šī cena tomēr ir tā kā drusciņpar augstu.
Plusi / Mīnusi:
+ Liels ekrāns (4â€; 360 x 640 px)
+ Wi-Fi
+ Procesi norit raiti
+ Ērta QWERTY klaviatūra
+ Latviešu valodas atbalsts (gan saskarē, gan rakstībā)
+ Metālisks korpuss
+ Laba kamera (8mpx; HD video, zibspuldze)
+ Ērtas austiņas
+ Atjaunināta Symbian sistēma (Symbian Anna)
+ HDMI izeja
+ ClearBlack tehnoloģija ekrānam, kas uzlabo attēla redzamību
– Ļoti neērts klaviatūras atvēršanas mehānisms
– Diezgan smags (176 grami)
– Bieži atbloķējās pie auss
– Korpuss nav atverams
– Ievietojot SIM karti – tālrunis restartējas
ZuliXP
Sarunāties ar citiem cilvēkiem traucēja ne līdz galam pārdomātais bloķēšanas indikators, kurš diezgan bieži atbloķējās “pie auss” un atcēla vai apturēja zvanu => bet to arī es minēju apskatā.
Ja tālrunim ir problēmas ar sakaru kvalitāti (izteikti skanas kropļojumi utt), tad to noteikti pieminētu apskatā.
Žēl arī, ka Tev nākas tikties ar cilvēkiem, kuri vizītkarti neļauj paturēt, bet tikai nofotografēt, bet lai uzņemtu dokumentu a4 formātā vajag ~ 30cm attālumu, un to nu es par tuvplānu nenosauktu. Jebkurā gadījumā – nav sliktu fotokameru, ir tikai slikti fotogrāfi.
Pats kādu nedēļu staigāju ar Nokia N8 ar jau iekšā esošu Anna.
Kad pirmo reizi sāc lietot kādu funkciju, uzreiz piedāvā uzmest aci noderīgam padomam – nav līki tulkots, kā Androīd interfeiss.
Kas man nepatika – nevarēju personalizēt ekvalaizeru – jāvelk programmiņa – Ovi bodītē sableķoju 50 kapeikas.
Un lēcienā no S60 3.2 FP 2 (Nokia 5630) bija jāpierod pie dažām niansēm, jo izkārtojums ir biki savādāks
Otrkārt, tālrunis obligāti jātur abās rokās – ar vienu roku atbīdīt un rakstīt nav iespējams.
Mhm, it kā tas būtu ļoti ērts risinājums, izmantojot jebkuru atbīdāmo full Q tastatūru :>