Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Testi › Tests: STOLLAR BOV800 mini cepeškrāsns ar Element IQ™ tehnoloģiju
Navibot putekļsūcēju
Tātad mēs šodien kopā ar Samuraju pagatavosim grilētu laša fileju. Tam mums būs vajadzīgas divas lietas – lasis un laba krāsns, kurā to nogrilēt. Lasi par akcijas cenu 2,59 Ls/kg piedāvāja RIMI, bet ar krāsni bija daudz grūtāk. Latvijas veikalos dabūjamās lielākoties atgādina slikti nostrādātus aizvēsturiskus monstrus ar tikšķošiem mehāniskajiem pulksteņa mehānismiem un grabošiem plāna skārda korpusiem. Mans mērķis bija iegādāties ko patiešām labu, tāpēc uz lēto galu pat neskatījos.
Mana izvēle krita uz Austrālijas firmas BrevilleStollar
Iesaiņojums – tāds, it kā cepeškrāsns būtu paredzēta piegādei uz aktīvas karadarbības zonu. Bez produkta kastes bija vēl ārējā kaste no brūna kartona. Izpakošana tāpēc pat nebija nemaz tik vienkārša, iesaiņojums drīzāk atgādināja tādu, kāds pierasts labu zīmolu, piem. HP datoriem.
[img]
[img]
[img]
Kas atradās kastē?
1. Pati cepeškrāsns – tā mirdz un laistās, jo ir izgatavota nevis no konservbundžu skārda, bet viscaur no nerūsošā tērauda. Moderno dizainu akcentē 3″ displejs un hromēti vadības elementi.
Priekšpusē – karstuma un triecienu izturīgs stikls. Visa iekšpuse pārklāta ar nepiedegošu teflona pārklājumu vieglai tīrīšanai. Rūpīgi apskatot, neatradu nekādas sliktai ražošanas kultūrai raksturīgas pēdas – visas detaļas pieguļ viena otrai ideāli precīzi, bez ļurkāšanās
Par sildītājiem izmantoti 5 kvarca grila elementi, 2 apakšā un 3 augšā, kuri ieslēdzas dažādās kombinācijās atbilstoši programmai. Lai efektīvāk izmantotu siltumu, iebūvēts ventilators.
Krāsns maksimālā jauda – 2400 W, kuras pietiek 2 kg smaga putna vai cepeša pagatavošanai. Darba temperatūru diapazons 50-230 grādi. Tilpums – 22 litri.
2. Piederumi: komplektā ietilpst viss, kas sākumā var būt nepieciešams – emaljēta cepešpanna, emaljēta grilēšanas panna ar caurumiem ūdens un tauku notecēšanai, speciāla nepiedegoša 33 cm picas panna ar teflona pārklājumu, restes un nerūsošā tērauda drupatu tvertne.
3. Lietošanas pamācība labā latviešu valodā – īsā (uz kartona) un pilnā (brošūra), kurā ietverts arī recepšu krājums.
[img]
[img]
[img]
Kā tas darbojas?
Ieslēdzot ierīci tīklā, tā skaļi nopīkstas un ielādējas programma. Displejs izgaismojas gaišzilā krāsā. Pirms pirmās cepšanas nepieciešams krāsni izkvēlināt 20 minūtes uz pilnu jaudu. Noplēšam visas uzlīmes, pārbaudām, vai mājās nav vēl ieslēgtas kādas jaudīgas elektroierīces, un ieslēdzam instrukcijā norādītajā režīmā. Displejs maina krāsu pret oranžu un Start/Cancel pogas apmale iedegas sarkana.
Pēc šīs operācijas cepeškrāsns gatava darbam. Zīmīgi, ka STOLLAR BOW800 vienlīdz labi noderēs galīgiem iesācējiem (jo ir 9 preprogrammētie režīmi vairumam dzīves gadījumu), kā arī profesionāļiem, jo ir visplašākās iespējas regulēt temperatūru, laiku un ieslēgto grila elementu kombināciju tieši ēdienu pagatavošanas laikā. Jāpiebilst, ka vadības rokturi tāpat kā daudzām mūsdienu sadzīves ierīcēm ir bezkontaktu. Ja citām līdzīgām krāsnīm ventilatori skaļi rūc, tad šinī gadījumā troksnis īpaši nepārsniedz parasta galda PC ventilatoru radīto.
Īpaša drošības funkcija pret roku apdedzināšanu ir režģa ar pannu izbīdīšanās līdz pusei pie durvtiņu atvēršanas.
Iespējams arī cept saldētus produktus bez iepriekšējas atkausēšanas – ieslēdzot režīmu “Frozen”, automātika visu izdarīs pati. Visas operācijas – ielāde, ieslēgšana, iepriekšējā uzkarsēšana, darba beigas, tiek pavadītas ar dažādiem pietiekami skaļiem skaņas signāliem. Tātad visu laiku nav jāstāv klāt. Ja 10 minūtes nekas nenotiek, STOLLAR BOW800 pāriet standby režīmā. Pieskaroties jebkuram vadības elementam, displejs atkal iedegas.
Plusi un mīnusi:
+ Teicams tehniskais un dizainiskais izpildījums ar augstvērtīgiem materiāliem
+ Preprogrammētie režīmi ļauj strādāt pilnīgam iesācējam
+ Plašais jaudas un temperatūras diapazons dod iespēju krāsnī izcept praktiski jebko
+ Iebūvētais ventilators rada papildiespējas
+ Var cept saldētus produktus
+ Komplektā ietilpst bāzes pannu komplekts
+ Īpaši drošības pasākumi pret apdedzināšanos
+ Pateicoties teflona pārklājumam, ļoti viegla kopšana
+ Labi uzrakstīta pamācība latviski
– Visai padārga priekš šāda izstrādājuma (internetveikalos sākot ar 140 Ls)
– Izraujot dakšiņu no tīkla, lietotāja iestatījumi pazūd (atjaunojas noklusējums)
– Kompakto izmēru dēļ piemērota tikai vecpuišiem un nelielām ģimenēm (būtu mokoši sacept speķraušus lielai ģimenei 30×30 cm pannā).
[img]
[img]
Sākam gatavot!
Tātad tika pagatavots grilēts lasis savā sulā Samuraja gaumē.
Š…emam lasi, nokasām zvīņas, bet nekādā gadījumā nemērcējam! Var īslaicīgi noskalot, bet tad uzreiz noslaukām ar salveti. Atdalām fileju no centrālās asakas, sagriežam porciju gabaliņos un nosusinām.
Apkaisām ar sāls un cukura maisījumu 1:1 un ļaujam 10-20 min. ievilkties. Ieliekam grilpannu otrajā šķidrumu notecēšanai, un grilpannas virsmu ieziežam ar augu eļļu. Saliekam zivs gabaliņus un apslakām tos ar citrona sulu.
Ieslēdzam cepeškrāsni “Grill” režīmā ar noklusēto iestatījumu 10 minūtes. Pēc minūtēm trijām beigs mirgot režīms “Preheating” un noskanēs signāls, ka varam likt lasi iekšā. Sākas laika atskaite. Pēc 5-6 minūšu cepšanas atveram durvtiņas un apgriežam gabaliņus otrādi.
Laša gabaliņi mutē burtiski izkusa. Labu apetīti! 🙂
Preses relīzes