Tiesu precedents: pirātisms nav likumpārkāpums

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Tiesu precedents: pirātisms nav likumpārkāpums

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Spānijā noticis zīmīgs tiesu precedents lietā par pirātismu, kad tiesnesis nolēma, ka pirātisko audio/video materiālu izplatītājiem nav jāmaksā nekāda kompensācija autortiesību īpašniekiem. Iemesls: nav iespējams noteikt šiem autortiesību īpašniekiem nodarītos reālos zaudējumus.

Tiesneša lēmumā teikts: “Nav iespējams noteikt zaudējumus un kompensāciju apmērus tā iemesla dēļ, ka šie cilvēki, kuri lejuplādē filmu un mūzikas nelegālas kopijas, skaidri pauduši savu vēlēšanos nepirkt legālas kopijas, tātad nekādas peļņas iespējas no viņiem nav. […] Citiem vārdiem sakot, šie cilvēki drīzāk nopirks lētu pirātisko kopiju, nevis oriģinālu par 15-20 €.”

Tiesnesis arī pieminēja, ka zināmos apstākļos pirātisms var palīdzēt audio/video tirgum: “Atgriežoties pie juridiskā strīda, iespējama situācija, kad pircējs pēc nelegālās kopijas noskatīšanās vai noklausīšanās vēlēsies iegādāties oriģinālu, ja būs pārliecinājies, ka tas atbilst viņa gaumei. […] Es pasludinu, ka šajā lietā nav nodarīts kaitējums, par kuru būtu iespējama kompensācija.”

Pilns sprieduma teksts

Imhoteps
    Participant

Korķēju vaļā “Hennessy”!!!

Да здравствует испанский суд – самый гуманный суд в мире!!!

https://www.bildites.lv/viewer.php?file=lb4fehemv8zn6hwt3b.jpg”> src=”https://www.bildites.lv/images/lb4fehemv8zn6hwt3b_thumb.jpg” border=”0″ alt=”lb4fehemv8zn6hwt3b.jpg”>

https://www.bildites.lv/viewer.php?file=lqsb5c8y8k3vc68s1vd.png”> src=”https://www.bildites.lv/images/lqsb5c8y8k3vc68s1vd_thumb.png” border=”0″ alt=”lqsb5c8y8k3vc68s1vd.png”>

Imhoteps
    Participant
    bumbulis
    Participant

Pirātisms n shit ir forši, bet nu tiesnesis ar galviņu nedraudzējas. Autozaglim, kas no salona aizdzīs auto diez viņš tādus pašus argumentus pielietos?

Kon
    Participant

Tikmēr cits tiesnesis slānī meitu par Kazaa lietošanu :>

https://www.youtube.com/watch?v=Wl9y3SIPt7o

Evers
    Participant

bumbuli, nesalīdzini pi**i ar pirkstu, 2. imhotepa postotais attēls skaidri un gaiši pasaka kā ir. Ja es torentos nopumpēju to pašu Windows vai arī kādu kinofilmu – vai tad filmas veidotāji paliek bez savas filmas, tā, itkā es būtu visas lentas, DVD, u.c filmu saturošos nesējos atņēmis? Negūtā peļņa NAV zaudējumi, kā to patīk kopirastiem izvērst. Filmu es nenopirktu arī ja nevarētu nokačāt. Tad jau arī katrs pusplikais āfrikānis, kas pat nezin, kas ir dators, rada zaudējumus Mircosoft, jo viņš ir potenciālā, bet negūtā peļņa … tātad zaudējumi? :>

Automašīna maksā tos 20,000 , zaglis aizdzīs, zaglim būs auto, bet salonam šī auto vietā būs tukša vieta, ne naudas, ne mašīnas. Ir reāli zaudējumi – 20,000.

akms47
    Participant

Neuztraucies, autosalons ir apdrošināts 😀

Ixtys
    Participant

Es tikai tā mūziku iepērku – vispirms nopumpēju un noklausos. Ja patīk, nopērku CD, ja nepatīk, izdzēšu failus ārā. Līdzīgi esmu sācis rīkoties arī ar filmām. 🙂

aIgArXLV4325
    Participant

Nevajag bāzt visu viena maisa,auto ir auto video no torenta ir viedeo no torenta,cita lieta, ja viņš būtu nozadzis no veikala ,to video ,kurš ir ierakstīts diska un iepakots skaista kastītē.Tad tavs salīdzinājums būtu ņemas vēra

Atlets
    Participant

Ekonomikā ir tāda lieta kā patērētāja ieguvums, kas ir neiztērētā nauda, tas ir, izdodas preci/pakalpojumu iegādāties par zemāku cenu nekā plānots. Attiecīgi, no tā var izsecināt, ka neiegūtā nauda ir ražotāja zaudējums (nez vai tas atbilst ekonomikas teorijai, bet man izskatās diezgan loģiski). Tāpat tavs salīdzinājums ar āfrikāni ir nepareizs.

Participant

Nūū, ja pēkšņi visus trakerus utt aizklopētu, DIEZ VAI nepalielinātos filmu pircēju skaits. Precīzi jau zaudējumus novērtēt nevar, taču viss šis pirātisms atņem māksliniekiem un studijām potenciālos patērētājus. Jo lielāka vaļa pirātismam, jo lielāki zaudējumi animācijas studijām, mūziķiem, ierakstu studijām.. To mēs varētu novērot tad, ja visā pasaulē legalizētu pirātismu. Viens no miljona nopirktu filmu, pavairotu un visi Pixari un Džeimsi Kameroni varētu ubagot naudu nākamajām specefektu filmām. Kinoteātri? Es jau redzu kā apmeklē kinoteātros filmas, kas nav Avatars. 🙁

Par to, cik lielā mērā pirātisms ir zagšana gan var padiskutēt.

Kon
    Participant

Man ir tas gods būt Pasaulē lielākās pagrīdes fonotēkas biedram .. nekas par naudu neatsvērs to entuziasmu, ka valda starp mums.

Kopirasti ir mirstoša suga tā kā pohuj :>

Imhoteps
    Participant

@ Atlets

Tiesa spriež tiesu pēc likuma un tiesiskas apziņas, nevis pēc ekonomikas likumiem/teorijām.

Atlets
    Participant

Es runāju par lietotāja Evers komentāru (kas manuprāt ir diezgan aplams), nevis par tiesas spriedumu.

Nelabojams
    Participant

Jēēēē!… saprāta balss pamazām sāk uzvaras gājienu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?