Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Tīkla izveidošana
Izdomāja ka vēl vajag datorus pielikt un arī jaunas IP vajag. Un tagad ir problēma. Iespējams ka risinājums ir ļoti vienkāršs, tikai pagaidām galva piebāzta ar citām problēmām un šinī virzienā īsti nedomājas.
Jaunās IP atšķiras no vecajām vecās sākas ar 80, jaunās ar 81. Darba grupa viena un tā pati, tikai jaunie datori vecos neredz, ir vajadzība tikt pie koplietotajiem printeriem.
Varētu izdarīt tā, atteikties no IP un paņemt rūteri un uztaisīt iekšējo tīklu, tikai paliek tāda lieta – ir serveris ar darbinieku failiem un Web lapu uz tā. kā to saštimmēt kopā?
katrā gadījumā gaidīšu jūsu idejas.
trešais, man vajag arī tā lai es no mājas tieku pie tā servera klāt, pašlaik ar Terminal Services Client darbojos.
Ja tikai web lapai jābūt pieejamai ārpusē, tad rūterī 80. portu jāforvardē uz servera iekšējo IP.
Remote desktop – 3389. portu utt. (
Serverim, protams, fiksētā IP, pārējiem datoriem pofig – kā ērtāk.
šeit var izlīdzēties ar no-ip
Bet drono jau visu pateica pareizi.
Vai arī tur bija kāda doma par atļaujām pieslēgties tikai no konkrētām IP?
Plus viens, web lapu turēt uz kantoru tīklu ir diezgan neapdomāts gājiens. Tam protams ir savi +/-
Kāda vispār nozīme, vai mājās ir vai nav fiksētā IP? Tu jau neslēdzies pie sava mājas datora, bet gan pie tā servera?
Vai arī tur bija kāda doma par atļaujām pieslēgties tikai no konkrētām IP?
runa bija par DMZ – caurumu rūterī lai tiek no ārpasaules
piemēram, cik liekas, mans mājas rūteris pieļauj tikai fiksētās IP nevis no-ip
Kāds OS tur darbojās? Ja WIN, tad XP priekš serveru figņām ir diezgan pašvaki, jālieto Win Server 2003. Par nix, esmu nulle 🙂
Plus viens, web lapu turēt uz kantoru tīklu ir diezgan neapdomāts gājiens. Tam protams ir savi +/-
win 2000 server
kāpēc neapdomāts? nav jau nez kāds portāls, neliela lapiņa. kad gribu tad tieku klāt, nevis kasos ar lielām firmām, kuras savus klientus nevāc un nodzēš visu pēc tam nost.
kas attiecas uz sākotnējo problēmu, ka kastes neredz viena otru – Tev tur ir 2 dažādi subneti un SMB broadcasti nerūtējas starp subnetiem.
Ja interesē, palasi
Izdomāja ka vēl vajag datorus pielikt un arī jaunas IP vajag. Un tagad ir problēma.
ak tikumiibas balst!
izstaasti man, mulkjim, kaada sunja peec korporatiivajaa tiiklaa katram datoram vajag reaalo IP?
vai datori atrodas dazjaadaas gjeograafiskajaas dislokaacijaas?
tad VPN!
ja fiziski datori atrodas vienas teritorijas robezjaas, tad tikai pilniigs mudaks meegjinaas izgudrot velosipeedu :>
ruuters>lan. ja nepieciesjamas papildizvirtiibas ar kopeejaam db, mailservers etc, tad w2008 vai kaads redhats un cjau rasma.
tiesjaam nesaprotu no pirmaa posta, kur iisti probleema…
varbuut paarliekaa tikumiibaa? :>
Kāds OS tur darbojās? Ja WIN, tad XP priekš serveru figņām ir diezgan pašvaki, jālieto Win Server 2003.
Nu te nu gluži nebūs taisnība, piedod. 🙂
Par tēmu. Rūteris + forvardēšana un ietaupīt naudu firmai.
Kā piemēru minēšu pašu RTU_LF, uz lieliem stāv tieši WIN 2003 un viss strādā kā nākas.
Taka no serveru lietām šobrīd tā patālāk, tad nu diži opnēt es nevarēšu. 🙂
ak tikumiibas balst!
izstaasti man, mulkjim, kaada sunja peec korporatiivajaa tiiklaa katram datoram vajag reaalo IP?
brilles iegādājies vai iemācies vienreiz lasīt visu no sākuma līdz beigām
Darbā tāda lieta: ir esošais tīkls – katram datoram ir sava IP adrese, kas pirkkta no Lattelecom. Kuram muļķim ienāca prātā škiesties ar naudu, es nezinu
es to IP pirkšanu neizdomāju bet laikam kaut kādi mudaki no raj. padomes. kas gribēja uzņemties šefību pār serveri.
vēl joprojām viņus atminos kā humoresku – uzdevās ka viņi paši serverim glabāšot mūsējās paroles un neļaus iet pie servera. protams ar viņiem salamājos – kāda hu-ja pēc viņiem ir jāzina mana parole???
viss beidzās ar to ka viņie glabājot mūsējās paroles aizmirsa servera admina paroli – te nu bija paroļu glabātāji.
dabiski tad viņu atbildība beidzās.
rajah. Bet kas Tev liedz pateikt firmas vadībai, ka vari ietaupīt naudu.. ar vienu statisku/dinamisku (kā nu vajag) IP?
gribu vislabāko un visērtāko priekš sevis variantu.
Win 2000 bija vēl mazāk
Preses relīzes