TPB ir daudz efektīvāks par jebkuru publisko bibliotēku

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas TPB ir daudz efektīvāks par jebkuru publisko bibliotēku

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Š…ujorkas Pirātu partijas aktīvists Zaharija Adams Grīns salīdzināja lielāko pasaules publisko bibliotēku Š…ujorkā ar populārāko bittorent trekeri The Pirate Bay. Š…ujorkas bibliotēka nopirkusi vairāk nekā 50 miljonus autordarbus, un tos bez jebkādas atlīdzības lieto ap 20 miljoniem cilvēku. To savā ziņā var uzskatīt par vismasveidīgāko autortiesību pārkāpumu. Tomēr nez kāpēc publiskās bibliotēkas ar tiesas prāvām neapgrūtina.

Toties The Pirate Bay pieejamo autordarbu klāsts ir daudz reižu mazāks – tikai ap pāris miljoniem. Gan TPB, gan publiskās bibliotēkas praktiski veic vienu un to pašu uzdevumu – izglīto cilvēkus. Tā kā “Pirātu līci” apmeklē desmitkārt vairāk nekā jebkuru oficiālo publisko bibliotēku, tad to var uzskatīt par visefektīvāko izglītības iestādi pasaulē. Rodas loģisks slēdziens: ja vēlamies kāpināt cilvēces intelekta līmeni, bittorent trekerus visādā veidā vajadzētu stimulēt.

Tomēr praksē ir pretēji: tieši augstās efektivitātes dēļ notiek nemitīga cīņa pret TPB. Uz publiskajām bibliotēkām cilvēki nāk salīdzinoši tik reti, ka autortiesību aizstāvjus tas neinteresē.

Attēlā: Š…ujorkas publiskās bibliotēkas lasītava

[img]https://notepad.lv/userpix/28_9dc20e556a65e98316a36b11c63b0472_1.jpg[/img]

Avots

Jaunzems
    Participant

Bet izglītota sabiedrība valdībai tačen nav izdevīga!

budzis
    Participant

TBP baigi jaunu kadu izglito 🙂

Garinsh
    Participant

TBP izglīto tos, kuri vēlas izglītoties, gluži tāpat kā uz bibliotēkām iet tie, kas to grib. Nevajag pēc sevis par visu pārējo pasauli spriest…

grisha
    Participant

GArinsh, izlien no alas. Biblioteekas nemeetaajas uz katra stuura. Tagad ir 21 gadsimts. Kaapeec man buutu jaavelkas 5-10 kilometrus, dazhreiz pat vairaak, lai dabuutu graamatu, kura tev veel peec tam jaanes atpakalj? Kad gribu ko palasaiit, noveku netaa un lasu. TAs pats par filmaam, kursh var pacelt roku un paeikt ka novilcis ir netaa graamatu, filmu un peec tam to paardevis taalaak? Buus laba graamata vai filma, ja buus iespeeja, nopirksi origjinaalu. Vismaz peec savas pieredzes. GRaamatas, kuras man patiik, savaa pusee veikalaa nenopirkt, tomeer filmas un muuziku gan esmu peec tam nopircis.Ar savu skatiitkaari, legaali nodziivot nevareetu. Kaadreiz skatiijos LV kanaalus, tagad tur vienkaarshi nekaa nav, bezjeedziigi shovi un krievu filmas, par reklaamaam nerunaajot, tur NRTP ir paruupeejies.

Garinsh
    Participant

Es nevienā vietā neapgalvoju, ka bibliotēkas ir labākas par internetu. Tas, ko es saku – TPB izglīto tos, kas grib izglītoties! Respektīvi, apgalvojums, ka TPB neceļ vidējo intelekta līmeni ir ja ne galīgi, tad vismaz daļēji aplams.

valters.vasilis
    Participant

Tieši tā, E-grāmatu sadaļā var daudz ko labu atrast.

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?